Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Leklērs: "Ja pieļauju šādas kļūdas, tad neesmu pelnījis kļūt par čempionu"

Leklērs: "Ja pieļauju šādas kļūdas, tad neesmu pelnījis kļūt par čempionu"
Šarls Leklērs. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Aizvadītās Francijas "Grand Prix" sacīkstes par izgāšanos izvērtās "Ferrari" pilotam Šarlam Leklēram, kurš, atrazdamies itin drošā līderpozīcijā, līkumā nenovaldīja formulu un avarēja. Leklērs pēc sacensībām atzina savu kļūdu un bija ļoti paškritisks.

"Tā bija vienkārši kļūda. Paņēmu trajektoriju par daudz uz ārmalu un, iespējams, ar ratu iebraucu kādos netīrumos. Bet tā ir mana vaina, un, ja turpināšu pieļaut šādas kļūdas, tad neesmu pelnījis uzvarēt čempionātā," skarbi savu sniegumu novērtēja Leklērs. "Ferrari" pilots bija ātrākais kvalifikācijā un daudzsološi sāka arī šodienas sacīkstes, taču 18. aplī izslīdēja no trases un ietriecās barjerās.

Sezonas kopvērtējumā otro vietu ieņemošais Leklērs no līdera un Francijas "Grand Prix" uzvarētāja Maksa Verstapena atpaliek jau par 63 punktiem (233 pret 170). Turpat uz papēžiem min arī Verstapena komandas biedrs Serhio Peress. "Zaudēju par daudz punktu. Septiņus Imolā, 25 šet, jo, manuprāt, bija skaidri redzams, ka mūsu formula šajā trasē ir visātrākā. Ja sezonas beigās zaudēsim čempionam par 32 punktiem, tad zināšu, no kurienes tie nāk. Un tas nav pieņemami, man vienkārši vajag to kontrolēt," teica Monako pilots Leklērs.

"Pārāk daudz domāju un pazaudēju formulas aizmuguri. Šī man ir bijusi grūta nedēļa - daudz cīnījos ar mašīnas balansu, man patīk tādas mašīnas, kuras ir daudz jāstūrē, bet tik siltos laikapstākļos ir grūti atrast stabilitāti, un pieļāvu kļūdu neīstajā brīdī."

Posma uzvarētāja Verstapena līderpozīcija pēc sāncenša neveiksmes praktiski netika apdraudēta, un holandietis izcīnīja septīto uzvaru šosezon. "Mums bija ļoti labs temps jau no paša starta. Centos likt spiedienu uz Šarlu, bet šajā svelmē, kad riepas pārkarst, ir grūti veikt kādu manevru. Centāmies saglabāt mieru un turēties tuvumā. Agri iebraucām pitstopā, un tad, protams, nevari zināt, kā tālāk sacīkstes var izvērsties. Bet mašīna šodien bija ātra, un Šarlam nepaveicās - ceru, ka viņam viss ir kārtībā," teica Verstapens.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...
https://www.formula1.com/en/latest/...


, 2022-07-24 23:29, pirms 2 gadiem
pelnījis vai nepelnījis, bet pieļaujot tādas kļūdas nav iespējams kļūt par čempionu
, 2022-07-25 08:00, pirms 2 gadiem
Vins pec avarijas mikrafona teica kad pedalja vaina bijusi, pectam sakot kad pasha kluda, zinot Italiano teiksu kad Ferrari lika vinam ta teikt, lai neizkatitos pec pilnigiem idiniem jo kritika uz vinu pusi noteikti nak liela, bet pedali jau nu vareja 10x parbaudit, es tomer sliecos kad titulu ir norakusi Ferrari, nedaudz pats ari palidz Leklers, divi vienaa.
, 2022-07-25 14:22, pirms 2 gadiem
"Ferrari" faniem šis ir skarbs laiks. Kad atkal parādās iespēja cīnīties par titulu, viss izskatās tik cerīgi, bet tad...čušššš. Skarbi.
, 2022-07-28 16:51, pirms 2 gadiem
nočakarēja džeks, bet pa lielam šobrīd Ferrari komandai nav pieredzes cīnīties tādā līmenī. Spriedze nervi. Ļoti labi saprotu gaidīšu titulu nākamgad.
, 2022-07-31 17:53, pirms 2 gadiem
crushader rakstīja: Vins pec avarijas mikrafona teica kad pedalja vaina bijusi, pectam sakot kad pasha kluda, zinot Italiano teiksu kad Ferrari lika vinam ta teikt, lai neizkatitos pec pilnigiem idiniem jo kritika uz vinu pusi noteikti nak liela, bet pedali jau nu vareja 10x parbaudit, es tomer sliecos kad titulu ir norakusi Ferrari, nedaudz pats ari palidz Leklers, divi vienaa.
Tu labāk sliecies iet atpakaļ uz skolu . Pusi no Tava komentāra nesaprast kamēr nav 0,5 uz krūts paņemts 🤮
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.