Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Saūda Arābijas F1 posms līdz 2027. gadam turpinās notikt Džidas trasē

Saūda Arābijas F1 posms līdz 2027. gadam turpinās notikt Džidas trasē
Foto: Motorsport.com

Jaunā F1 sacīkšu trase, kas atrodas pie Rijādas, vēl ir celtniecības sākumstadijā. Līdz ar to izlemts, ka Saūda Arābijas GP izcīņa arī turpmākos gadus norisināsies Džidā.

Kad 2021. gadā Saūda Arābijas GP norisinājās pirmo reizi, jau tobrīd bija paredzēts, ka Džidas ielu trase ir posma pagaidu mājvieta. Valsts galvaspilsētas Rijādas pievārtē šobrīd tiek celts grandiozs izklaides rajons, kurā ietilps arī jaunā Kidijas sacīkšu trase.

Ņemot vērā Saūda Arābijas ambīcijas un jaunā projektā vērienīgumu, īsā termiņā to pabeigt nav iespējams. Izlemts, ka vēl nākamos četros gadus Saūda Arābijas posms risināsies Džidā. Vismaz līdz 2027. gadam.

Kļuvis arī zināms, ka Saūda Arābijā nākamgad tiks rīkotas F1 čempionāta atklāšanas sacīkstes. Šobrīd gan vēl turpinās pārrunas un precīzi nav zināms, kurā datumā posms notiks. Zināms vien, ka tas nevarēs risināties laika posmā no 10. marta līdz 9. aprīlim, kad islāma zemēs ir svētais Ramadāna mēnesis.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2023-01-24 22:09, pirms gada
Džidā? Vietas nosaukums ir "Jeddah". Neatkarīgi no izrunas, vai tulkots no Angļu, vai ņemts no Arābu izrunas, vajadzētu sanākt Džeda vai kaut kas ar 'e'.

Kas attiecas uz pašu trasi. Šķiet, viens no neinteresantākajiem jauninājumiem. Ļoti priecātos, ja politiskās situācijas dēļ kādā brīdī tomēr pazustu no kalendāra. Laikam neko pozitīvu par šo trasi un valsti nav ko teikt, diemžēl.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.