Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Van der Garde: "Botass Katarā brauca kā mīkstais"

Van der Garde: "Botass Katarā brauca kā mīkstais"
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Bijušais F1 pilots Giedo van der Garde Valteri Botasa sniegumu Kataras posmā novērtējis par tik vāju, ka somu autosportists dažbrīd izskatījies pēc "mīkstā".

Botass pēc soda saņemšanas Katarā startēja sestais, bet uzreiz zaudēja pozīcijas un atkrita aiz pirmā desmitnieka. Izmantojot viena pitstopa stratēģiju, bija cerības, ka izdosies tikt līdz pjedestālam, bet 33. aplī uzsprāga viena no mašīnas riepām. Galu galā Botass finišu nesasniedza, tomēr arī pirms tam nešķita spējīgs uzrādīt līderu cienīgu ātrumu.

"Esmu uzzinājis iemeslu, bet nevaru atklāt detaļas," jautāts par to, kādi bija iemesli vājajam sniegumam Katarā, somu izdevumam "Ilta Sanomat" sacīja Botass. "Mana mašīna vairs nebija tāda kā agrāk, un tā nebija arī tāda kā Lūisam. Mūsu mašīnas atšķīrās."

Tikmēr Van der Garde, kurš pēdējos gados pievērsies Lemānas stila sacīkstēm, kritizējis Botasu par viņa attieksmi.

"Botasam šīs bija kārtējās lempīgās sacīkstes," viņš sacīja intervijā "Ziggo Sport". "Es tobrīd domāju, "saņemies, vecīt, bremzē nedaudz vēlāk". Kā piemēram tas bija otrajā līkumā, kur viņš vienkārši ļāva citiem braukt sev garām. Viņš līkumus izņēma kā mīkstais."

Botass aizvada pēdējās sacīkstes "Mercedes" komandā pirms pievienošanās "Alfa Romeo" nometnei. Arī cits bijušais F1 pilots Timo Gloks uzskata, ka somam šobrīd trūkst motivācijas.

"Viņš ne brīdi nerada iespaidu, ka gribētu palīdzēt Hamiltonam cīņā par titulu," intervijā "Sky Deutschland" sacīja Gloks. "Manuprāt, viņš šīs pēdējās sacīkstes aizvada bez vismazākā riska, un Toto Volfam pa radio vienmēr nākas viņu motivēt. Domāju, ka Hamiltons un Verstapens paši noskaidros, kurš būs čempions, bez viņa palīdzības."

Izmantotie resursi:
grandpx.news


, 2021-11-24 00:56, pirms 2 gadiem
Nevajag mikroskopu, lai redzētu, ka Botasam mašīna nav ne tuvu tik laba kā Hamiltonam. Un nav nekāds brīnums, ka varbūt viņam arī trūkst motivācijas izlikties līdz galam, palīdzot komandai un partnerim cīnīties par tituliem. Viņš pa šiem gadiem ļoti daudz viņiem palīdzējis, bet nav saņēmis atbilstošu pretimnākšanu, tieši otrādi, sačakarējuši viņa karjeras iespējami labākos gadus. Viņš nevienam nav neko parādā. Bet tāds van der Gārds var iet viņam ūdeni pienest.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapens atkaro vairākas pozīcijas un uzvar Ķīnas GP sprintā

Pirmajos apļos saskaroties ar baterijas problēmām, "Red Bull" pilots Makss Verstapens tomēr spēja atgūt ātrumu, apdzina Fernando Alonso un Lūisu Hamiltonu, kļūstot par Ķīnas F1 posma sprinta sacensību uzvarētāju. Hamiltons guva otro vietu, bet trešais pēc spraigas cīņas finišēja Serhio Peress.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.