Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tiesneši anulē Verstapena un Hamiltona rezultātus, ātrākais laiks Peresam

Tiesneši anulē Verstapena un Hamiltona rezultātus, ātrākais laiks Peresam
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

F1 pasaules čempionāta ASV posma trešajos treniņbraucienos Ostinas trasē ātrāko rezultātu sasniedzis Serhio Peress, sezonas līderis Makss Verstapens bija trešais ātrākais, bet Lūiss Hamiltons palika sestais. Tiesa, viņu abu ātrākie rezultāti tika dzēsti.

Tiesneši bargi skatās uz Ostinas trases "Circuit of the Americas" limitu pārsniegšanu, līdz ar to šonedēļ ne reizi vien dzēsti pilotu sasniegtie apļu laiki. Abi titula pretendenti Verstapens un Hamiltons skaidri nodemonstrēja, ka kvalifikācijā viņiem vēl būs rezerve, ko izmantot, lai cīnītos par pole position, bet trešajā treniņā tas beidzās ar trases limitu neievērošanu uz pēdējo lidojošo apļu anulēšanu.

Ātrāko rezultātu līdz ar to sasniedza "Red Bull" pilots Peress, kuram 0.1 sekundi zaudēja Karloss Sainss no "Ferrari", bet komandas biedrs Verstapens atpalika 0.2 sekundes, ieņemot trešo vietu. "Mercedes" braucējs Hamiltons bija pussekundi lēnāks par Peresu, ierindojoties sestajā vietā.

Tikmēr kļuvis zināms, ka motora maiņa bijusi nepieciešama Fernando Alonso, kas nozīmē, ka "Alpine" pilots saņēmis starta vietu sodu un viņam sacensībās būtu jāstartē no beigām. Tomēr pie tāda paša soda tikuši arī Sebastians Fetels un Džordžs Rasels, par ko vēstījām jau iepriekš, savukārt piecu starta vietu sodu saņēmis Valteri Botass.

Pirms sezonas 17. posma, kas notiks Teksasas pilsētā Ostinā, kopvērtējumā Maksam Verstapenam ir sešu punktu pārsvars pār Lūisu Hamiltonu. Kvalifikācijas cīņu sākums gaidāms jau pusnaktī pēc Latvijas laika, bet sacīkstes startēs svētdien plkst. 22:00 vakarā. Ostinas trasē Hamiltons savā karjerā uzvarējis jau piecas reizes, pēdējo reizi 2017. gadā, bet Verstapens pagaidām šeit pjedestāla pirmo pakāpienu nav iekarojis.


, 2021-10-23 23:44, pirms 2 gadiem
Kā lasītājam, kas tik ļoti neinteresējas par F-1 - kas tie par trases limitiem?
, 2021-10-24 00:34, pirms 2 gadiem
Izbrauca ārpus trases limitiem - baltajām līnijām. Vairākos līkumos tā var nezaudēt ātrumu, lai iekļautos trases limitos, attiecīgi, ātrāks aplis. Maxim jau nu gan vajadzētu zināt, kā nekā pieradis pie striktajiem iRacing trases limitiem
, 2021-10-24 07:46, pirms 2 gadiem
Varēja salikt staķīšus.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.