Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Bahreinas virtuālajā F1 posmā uzvar "Renault" testpilots

Pēc tam, kad svētdien plānotais Bahreinas F1 čempionāta posms nevarēja notikt pasaulē valdošā ārkārtas stāvokļa dēļ, vairāki esošie, topošie, kā arī bijušie F1 piloti un citas slavenības sacensības aizvadīja virtuālā vidē, uzvaru izcīnot "Renault" junioru pilotam Gvanju Žou.

Kvalifikācijā pirmo pozīciju izcīnīja DTM čempionātā startējošais BMW pilots Filips Engs, kurš šajās virtuālajās sacīkstēs pārstāvēja "Red Bull" komandu, par pussekundi pārspējot "Sauber" un "Haas" komandās startējušo bijušo F1 braucēju Estebanu Gutjeresu, kurš savukārt svētdien pārstāvēja "Mercedes" krāsas.

Savulaik trīs F1 posmos uzvaras guvušais Džonijs Herberts startēja no 16. pozīcijas, bet noīsināja pirmo līkumu, pārņemot vadību, par ko saņēma desmit sekunžu "drive through" sodu. Tiesa, vēl pirms soda izciešanas "Alfa Romeo" pilotu apdzina Engs un Žou.

Žou startēja no trešās pozīcijas, bet ceturtajā aplī no 14 veicamajiem, pēc cīņas ar Engu, pārņēma vadību. Pēc obligātā pitstopa veikšanas ķīniešu sportists uzstādīja ātrāko apļa laiku un bija deviņas sekundes priekšā Engam, kurš boksos devās dažus apļus vēlāk. Netraucēts viņš aizbrauca līdz finišam un guva uzvaru. Priekšpēdējā aplī uz otro pozīciju pacēlās Stofels Vandūrns ar "Mercedes" formulu, kurš finišēja 11 sekundes aiz Žou, bet trešo vietu izcīnīja Engs.

Sacensībās piedalījās arī "McLaren" pilots Lendo Noriss, taču viņam radās problēmas ar pieslēgšanos spēlei, tādēļ sacīkšu pirmo daļu mašīnu vadīja dators. Kad beidzot izdevās iesaistīties cīņā, brits bija ātrs, bet pēdējā apļa pēdējā līkumā sadūrās ar simulācijas spēļu zvaigzni Džimiju Brodbendu, kurš trasē atgriezās pirmais un finišēja ceturtais, atstājot Norisu piektajā vietā. Sesto vietu izcīnīja Nikolā Latifi, kurš šogad būs "Williams" F1 komandas pamatsastāva pilots.

Jau uzreiz pēc starta notika vairākas sadursmes, kurās cieta arī Gutjeress un vēl pērn "Formulā 1" startējušais Niko Hilkenbergs. Abi gan sacensības turpināja.

Jau šobrīd zināms, ka pēc divām nedēļām "F1 Esports Virtual Grand Prix" seriāls turpināsies ar posmu Austrālijā, Melburnas trasē, kur pirms kāda laika būtu bijis jānotiek F1 pasaules čempionāta pirmajam posmam.

Sacensību labākie momenti: https://www.youtube.com/watch?v=Qwc...


, 2020-03-23 08:08, pirms 4 gadiem
Dalībniekiem tā bija laba izklaide, for fun. Nekā savādāk to arī nevajag uztvert. F1, iespēja pareklamēt savu oficiālo videospēli F1 2019. Redzams, ka braucēji atļāvās darīt krietni vairāk "cūcību" trasē nekā īstās sacīkstēs, jo sasist mašīnu īsti nevarēja un pašam nosisties ne tik.
, 2020-03-23 15:25, pirms 4 gadiem
Lando, Latifi un Jimmy Broadbent jau Veloce esports strīma laikā pierādīja, ka ir ātri braucēji, bet tehniskas ķibeles un sadursmes (ne viņu vainas) jau spēles sākumā atmeta visus trīs uz beigām, kas nāca par labu ķīnietim, ko viņš arī izmantoja... ja šiem 3 būtu izdevies būt starp līderiem pēc pirmā līkuma, tad būtu bijusi interesanta cīņa par uzvaru, bet nu šoreiz nekā... šoreiz interesantāka cīņa sanāca par citām pozīcijām... Veloce strīms tādā ziņā bija interesantāks, jo tur cīņa notika par visām pozīcijām...
, 2020-03-23 15:28, pirms 4 gadiem
Autoram - Žou neapsteidza Engu 14. aplī, jo tas bija pēdējais aplis, kura laikā iegūt 11 sekunžu pārsvaru ir faktiski neiespējami.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
5

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.