Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Paziņoti seši F1 posmi, kuros tiks rīkotas sprinta sacīkstes

Paziņoti seši F1 posmi, kuros tiks rīkotas sprinta sacīkstes
Foto: Motorsport.com

"Formula 1" nosaukusi tos sešus posmus, kuru ietvaros nākamajā sezonā tiks rīkotas sprinta sacensības. Klāt nākusi arī leģendārā Spā-Frankošamps trasē.

Šogad sprinti tika aizvadīti trīs posmos - Imolā, Austrijā un Brazīlijā. Nākamgad to skaits būs divkāršojies, par ko tika paziņots jau iepriekš. Taču tikai tagad zināmas trases, kuros tie notiks.

Arī nākamajā gadā sprinta sacīkstes uzņems Austrija un Brazīlija, bet pārējās četras norises vietas ir jaunums. Sprinti tiks rīkoti arī Azerbaidžānas posmā Baku ielās, Beļģijas posmā Spā-Frankošamps trasē, Kataras posmā Losailas trasē, kā arī Ostinā gaidāmajā ASV posmā.

Pagaidām gan šis saraksts ir provizorisks, jo vēl to jāapstiprina FIA Motoru Sporta padomei. Pastāv arī iespēja, ka Kataras "Grand Prix" ietvaros sprinta sacensības tomēr nenotiks un tiks pārceltas uz Saūda Arābiju. Galīgais lēmums vēl nav pieņemts, bet pārējo piecu sprinta sacensību norises vietas esot jau izlemtas pilnībā.

Vēl tiks diskutēts, vai arī turpmāk sprinta sacīkstēs tiks noteikts galīgais starta izkārtojums galvenajām sacensībām. Iespējams, šis nosacījums tiks atcelts un sprinti būs kā atsevišķas sacīkstes, kurās notiks cīņa par čempionāta ieskaites punktiem.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2022-11-22 19:59, pirms gada
Nez vai Baku ir tā labākā trase sprintam.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
1

Verstapens atkaro vairākas pozīcijas un uzvar Ķīnas GP sprintā

Pirmajos apļos saskaroties ar baterijas problēmām, "Red Bull" pilots Makss Verstapens tomēr spēja atgūt ātrumu, apdzina Fernando Alonso un Lūisu Hamiltonu, kļūstot par Ķīnas F1 posma sprinta sacensību uzvarētāju. Hamiltons guva otro vietu, bet trešais pēc spraigas cīņas finišēja Serhio Peress.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.