Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pasaules mēroga aptaujā par populārāko F1 pilotu atzīts Verstapens

Pasaules mēroga aptaujā par populārāko F1 pilotu atzīts Verstapens
Makss Verstapens. Foto: f1.com

Līdz šim lielākajā aptaujā, kurā piedalījušies līdzjutēji no 187 paaules valstīm, par populārāko "Formula 1" pilotu atzīts Makss Verstapens, savukārt populārākās komandas statusu ieguvusi "McLaren". Aptauju veica F1 čempionāts sadarbībā ar populāro motoru sporta mediju "Motorsport".

Aptaujā piedalījās kopumā aptuveni 167 tūkstoši fanu, bet tās rezultāti publicēti tieši pirms Savienoto Valstu "Grand Prix" izcīņas, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē. Tur cīņu par titulu turpinās šī brīža čempionāta līderis Verstapens no "Red Bull" komandas un "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš pašlaik kopvērtējumā ir viņam sešus punktus aizmugurē.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 14.4% respondentu par savu mīļāko pilotu atzinuši tieši Verstapenu, kamēr kopumā aptuveni viena trešdaļa viņu ierindojuši kādā no pirmajām trim vietām savu iecienītāko braucēju sarakstā. Lai gan popularitāte Verstapenam cēlusies jau vairāku gadu garumā, šogad piedzīvots īpašs lēciens, ņemot vērā, ka pirmo reizi holandietis reāli cīnās par F1 titulu. Sevišķi liels cilvēku skaits par viņu nobalsojuši ASV un Japānā. Interesanti, ka par Verstapenu balsojuši liels skaits respondentu vecumā no 35-54 gadiem, kas nozīmē, ka 24 gadus vecais sportists nav tikai jauniešu elks.

Otrais populārākais pilots ar 13.7% balsu ir Lendo Noriss no "McLaren", kurš izceļas ar labu sniegumu, lai gan nestartē komandā, kas šobrīd viņam var piedāvāt čempionvienības cienīgu mašīnu. Nesen jaunais brits arī bija tuvu pirmajai uzvarai. Aptuveni 40% viņu nosaukuši par vienu no "Top 3" mīļākajiem pilotiem.

Tikmēr septiņkārtējais F1 pasaules čempions Hamiltons populārāko pilotu rangā ar 12.5% balsu ierindojas tikai trešajā vietā.

Šī brīža čempionvienība "Mercedes" ir vien ceturtā populārākā komanda, kamēr pirmo vietu ieņem "McLaren", otrajā vietā ir "Red Bull", bet trešajā - leģendārā "Ferrari".

"Top 10" populārākie F1 piloti

PopularitātePilots
14.4%Makss Verstapens
13.7%Lendo Noriss
12.5%Lūiss Hamiltons
10.2%Daniels Rikjardo
9%Sebastians Fetels
7.4%Šarls Leklērs
7.3%Fernando Alonso
5.4%Kimi Raikonens
4%Džordžs Rasels
2.9%Pjērs Gaslī

"Top 5" populārākās F1 komandas

PopularitāteKomanda
29.5%McLaren
19.7%Red Bull
17.9%Ferrari
11.9%Mercedes
3.1%Alpine

Kurš ir Tavs mīļākais F1 pilots?

  • 63

  • 15

  • 24

  • 8

  • 8

  • 60



Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.