Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Botass un vēl divi "Mercedes" piloti saņem starta vietu sodus

Botass un vēl divi "Mercedes" piloti saņem starta vietu sodus
Foto: Motorsport.com

Trīs piloti, kuri izmanto "Mercedes" ražotos dzinējus, pirms Savienoto Valstu "Grand Prix" izcīņas, kas svētdien norisināsies Ostinā, saņēmuši starta vietu sodus. Tie ir Valteri Botass, Sebastians Fetels un Džordžs Rasels.

"Mercedes" rūpnīcas komandas pilots Botass par iekšdedzes dzinēja maiņu starta vietu sodus saņēma jau Itālijā un Krievijā. Zīmīgi, ka jauns iekšdedzes motors, kas ir jau sestais šosezon, viņam nepieciešams vien divus posmus vēlāk.

Sočos soms startēja no beigām, jo mainītas tika arī citas jaudas agregāta komponentes. Tā kā Ostinā viņam tiek mainīts tikai iekšdedzes dzinējs, tas nozīmē piecu starta vietu sodu.

Kā zināms, sezonas laikā ir atļauti trīs dzinēju komplekti, bet par katru nākamo pienākas sods.

Tāpat pie sodiem tikuši Sebastians Fetels un Džordžs Rasels. "Aston Martin" un "Williams" komandu braucējiem nomainīti gan iekšdedzes dzinēji, gan turbīnas, līdz ar to viņiem abiem ASV posmā būs jāstartē no beigām. Fetela gadījumā šis ir viņa ceturtais izmantotais motors šosezon. Tas, kurš sestdien no abiem kvalificēsies augstāk, arī startā tiks pie augstākas pozīcijas.

Izmantotie resursi:
formulaspy.com


, 2021-10-22 23:14, pirms 2 gadiem
Mercedes dara visu iespējamo, lai tikai Botass nemaisītos pa kājām Lūisam un tādējādi neatņemtu viņam punktus...
, 2021-10-22 23:33, pirms 2 gadiem
Pretīgi rīkojas Mercedes. Acīmredzot baidās, ka Valteri cīnīsies ar Hamiltonu un var atņemt viņam punktus, jo viņš nākamgad startēs citā komandā un ir brīvs izvēlē - klausīt komandas pavēlēm vai ne. Labāk tad laicīgi nodrošināties, lai brauc tālākās rindās. Tikai tādā veidā viņi var paši padiirst konstruktoru kausu.
, 2021-10-23 10:55, pirms 2 gadiem
denebs rakstīja: Pretīgi rīkojas Mercedes. Acīmredzot baidās, ka Valteri cīnīsies ar Hamiltonu un var atņemt viņam punktus, jo viņš nākamgad startēs citā komandā un ir brīvs izvēlē - klausīt komandas pavēlēm vai ne. Labāk tad laicīgi nodrošināties, lai brauc tālākās rindās. Tikai tādā veidā viņi var paši padiirst konstruktoru kausu.
kad Valteri maisījies pa kājām Lūisam? Nav tur nekādas pretīgas rīcības. Ja nemainītu dzinēju, Valteri pa kājām var maisīties Maksam, tas būtu noderīgāk Lūisam. Sacīkstes laikā viņi mierīgi ar stratēģiju var apmainīt vietām Lūisu un Valteri.

Man gan aizdomīgi liekas, ka Valteri tie motori netur tā kā Lūisam. Ka tikai tur viņi nemainās ar detaļām.. Tas gan būtu pretīgi, bet tuvu neiespējami, jo visu jau regulē.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapens atkaro vairākas pozīcijas un uzvar Ķīnas GP sprintā

Pirmajos apļos saskaroties ar baterijas problēmām, "Red Bull" pilots Makss Verstapens tomēr spēja atgūt ātrumu, apdzina Fernando Alonso un Lūisu Hamiltonu, kļūstot par Ķīnas F1 posma sprinta sacensību uzvarētāju. Hamiltons guva otro vietu, bet trešais pēc spraigas cīņas finišēja Serhio Peress.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.