Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens uzvar, Leklērs Spānijas posmā izstājas

Verstapens uzvar, Leklērs Spānijas posmā izstājas
Foto: Red Bull Content Pool

Šarls Leklērs Spānijas F1 posmā tehnisku problēmu dēļ piedzīvoja izstāšanos no drošas pirmās pozīcijas, kamēr Makss Verstapens devītajā aplī saslīdēja, bet vēlāk ar trīs pitstopu stratēģiju pamanījās uzvarēt. "Red Bull" vienība Barselonā tikusi pie dubultuzvaras, bet Verstapens pārņēmis vadību sezonas kopvērtējumā.

Startā Leklēram izdevās noturēt pirmo pozīciju, lai gan Verstapens bija nonācis viņam cieši aizmugurē. Turpretī vājš starts padevās otram "Ferrari" pilotam Karlosam Sainsam, kuram garām pabrauca gan Džordžs Rasels, gan Serhio Peress, ar kuru arī notika neliela saķeršanās. Sainsu uzveikt mēģināja arī Luiss Hamiltons, taču nesekmīgi un mirkli vēlāk septiņkārtējam F1 čempionam vienā no līkumiem notika neliela sadursme ar Kevinu Magnusenu. Ar to pietika, lai Hamiltons ar cauru riepu būtu spiests doties boksos. Šis incidents atmeta "Mercedes" pilotu uz beigām.

Septītajā aplī Sainss iznīcināja savas izredzes uz pjedestālu, kad līkumā viņa mašīna saslīdēja un izlidoja grants joslā. Mājinieks gan spēja atgriezties trasē un turpināja braukšanu, bet tobrīd bija atkritis jau uz otro desmitnieku. Verstapens pa to laiku brauca otrajā pozīcijā un zaudēja līderim Leklēram nepilnas divas sekundes, kad devītajā aplī pieļāva kļūdu tajā pašā līkumā, kur Sainss, un arī izslīdēja grantī. Viņa gadījumā tika zaudētas divas pozīcijas, un priekšā tika gan Rasels, gan komandas biedrs Peress.

Sacīkšu turpinājumā Leklērs pārliecinoši attālinājās, kamēr Rasels ļoti veiksmīgi turēja sev aiz muguras abus "Red Bull" braucējus. Tika izmantota komandas taktika, Peresam palaižot Verstapenu priekšā, bet pērnās sezonas F1 čempiona mašīnai dažbrīd nedarbojās DRS sistēma, kas izredzes apdzīt ievērojami pasliktināja. Arī pirmie pitstopi nekādas izmaiņas nedeva.

27. aplī notika negaidītais, kad pēkšņi lēna kļuva Leklēra mašīna, un viņš bija spiests izstāties tehnisku problēmu dēļ, tobrīd atrodoties pārliecinošā ceļā uz uzvaru. Verstapens mainīja taktiku un ātri devās otrajā pitstopā, bet par sacīkšu līderi bija kļuvis Rasels. Peress viņam kādu laiku cieši sekoja, līdz 31. aplī pirms pirmā līkuma beidzot spēja tikt priekšā un apdzina lieliski braucošo "Mercedes" pilotu.

Peress nostiprinājās vadībā, bet Verstapens ar krietni svaigākām mīkstā sastāva riepām ātri tuvojās abiem priekšā esošajiem braucējiem. 37. aplī otro reizi boksos devās Rasels, bet apli vēlāk arī Peress. Verstapens pārņēma vadību, bet bija skaidrs, ka viņam vēl jāveic plānots trešais pitstops, ņemot vērā, ka ar mīkstā sastāva gumiju varētu neizdoties aizbraukt līdz finišam.

Verstapens bija 15 sekundes priekšā, kad 45. aplī devās trešajā boksu apmeklējumā. Trasē viņš atgriezās piecas sekundes aiz komandas biedra Peresa, bet par trim sekundēm bija izdevies uzveikt Raselu. Līdz ar to pirmajās divās pozīcijās iekārtojās "Red Bull" piloti, bet, ņemot vērā, ka Verstapens cīnās par titulu, raisījās jautājums, vai Peresam nedos pavēli savu pozīciju atdot? Bet varbūt Verstapenam izdosies viņu panākt un pārspēt atklātā cīņā? Šoreiz viņš saņēma vidējā sastāva riepas, ar kādām tobrīd brauca arī Peress. Līdz finišam bija vēl aptuveni 20 apļi. Rasels atpalika arvien vairāk, bet Verstapenam dažu apļu laikā izdevās noķert Peresu, kurš 49. aplī palaida komandas biedru garām.

52. aplī Rasels izlēma iebraukt boksos trešo reizi, lai uzrādītu ātrāko apli. Viņš atkrita aiz Valteri Botasa, bet apļa laikā noķēra sāncensi un apdzina, atgūstot trešo vietu. Ņemot vērā situāciju, iepriekš neplānotā pitstopā 54. aplī devās Peress, un viņam izdevās sasniegt sacensību labāko apļa laiku, par ko sportists saņēma papildus punktu.

Verstapens tā arī aizbrauca līdz finišam un izcīnīja jau trešo uzvaru pēc kārtas un ceturto visā sezonā, Peress guva pārliecinošu otro vietu, bet Rasels ierindojās trešajā. Peresam šis bija trešais, bet Raselam - otrais pjedestāls šosezon.

Tikmēr līdz ceturtajai vietai, aizcīnījās Sainss, kuram kādu laiku pirms tam garām bija ticis Hamiltons, bet, par prieku vietējiem līdzjutējiem, priekšpēdējā aplī spānis atkaroja pozīciju. Vēl neilgi pirms sacensību beigām ceturto vietu ieņēma Botass, taču "Alfa Romeo" pilots bija acīm redzami lēnāks par abiem sāncenšiem, kuri viens pēc otra viņu apdzina. Hamiltons, kurš bija atkritis uz 19. pozīciju, beigās finišēja piektais.

Botass sasniedza sesto vietu, septītais finišēja Estebans Okons ("Alpine"), bet tālāk - Lando Noriss ("McLaren"), kurš šonedēļ trasē devās, nejuzdamies vesels, un Fernando Alonso ("Alpine"), kurš pēc dzinēja maiņas startēja pēdējais. Miks Šūmahers atkal palika netālu no iespējas izcīnīt pirmos punktus F1 karjerā. Vienubrīd "Haas" pilots atradās pat sestajā vietā, bet pozīciju pa pozīcijai zaudēja. Sacensību beigu fāzē viņš brauca desmitais, bet piekāpās Juki Cunodam ("AlphaTauri").

F1 pasaules čempionāta sezonas turpinājums jau pēc nedēļas, kad 29. maijā tiks aizvadītas sacensības Monako ielās.

Spānijas "Grand Prix" rezultāti:

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Makss VerstapensRed Bull-RBPT66 apļi
2.Serhio PeressRed Bull-RBPT+13.072
3.Džordžs RaselsMercedes+32.927
4.Karloss SainssFerrari+45.208
5.Lūiss HamiltonsMercedes+54.534
6.Valteri BotassAlfa Romeo-Ferrari+59.976
7.Estebans OkonsAlpine-Renault+75.397
8.Lando NorissMcLaren-Mercedes+83.235
9.Fernando AlonsoAlpine-Renault+1 aplis
10.Juki CunodaAlphaTauri-RBPT+1 aplis
11.Sebastians FetelsAston Martin-Mercedes+1 aplis
12.Daniels RikjardoMcLaren-Mercedes+1 aplis
13.Pjērs GaslīAlphaTauri-RBPT+1 aplis
14.Miks ŠūmahersHaas-Ferrari+1 aplis
15.Lānss StrolsAston Martin-Mercedes+1 aplis
16.Nikolā LatifīWilliams-Mercedes+1 aplis
17.Kevins MagnusensHaas-Ferrari+2 apļi
18.Aleksandrs AlbonsWilliams-Mercedes+2 apļi
-Guanju ŽouAlfa Romeo-FerrariIzstājās
-Šarls LeklērsFerrariIzstājās

F1 kopvērtējums pēc 6. posma:

VietaPilotsPunkti
1.Makss Verstapens110
2.Šarls Leklērs104
3.Serhio Peress85
4.Džordžs Rasels74
5.Karloss Sainss65
6.Lūiss Hamiltons46
7.Lando Noriss39
8.Valteri Botass38
9.Estebans Okons30
10.Kevins Magnusens15
11.Daniels Rikjardo11
12.Juki Cunoda11
13.Pjērs Gaslī6
14.Sebastians Fetels4
15.Fernando Alonso4
16.Alekss Albons3
17.Lānss Strols2
18.Guanju Žou1
VietaKomandaPunkti
1.Red Bull-RBPT195
2.Ferrari169
3.Mercedes120
4.McLaren-Mercedes50
5.Alfa Romeo-Ferrari39
6.Alpine-Renault34
7.AlphaTauri-RBPT17
8.Haas-Ferrari15
9.Aston Martin-Mercedes6
10.Williams-Mercedes3

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.


, 2022-05-22 18:04, pirms 2 gadiem
Gonka bija interesanta aizraujoša prieks par Max uzvaru
, 2022-05-22 18:06, pirms 2 gadiem
Hamiltonam labas idejas. Nafig čakarēt motoru. Beigās 5. Tad jājautā, kādas ambīcijas ir komandām, kas sezonā dabū 1 pt?
, 2022-05-22 18:07, pirms 2 gadiem
Gonka bija interesanta, aizraujoša, bēdas par Leklēra izstāšanos
, 2022-05-22 18:11, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka neviena top formula nav reliable, gan jau gaidāmi vēl visādi pārsteigumi (un sarūgtinājumi). Priecīgs var būt tas, kurš finišē.
Turpinu gaidīt Mika punktus.
, 2022-05-22 18:20, pirms 2 gadiem
Kaut kādā brīdī laikam tam bija jānotiek - (Leklēra) Ferrari piemeklē tehniska ķibele... vienmēr jau var vēlēties, ka kas tāds notiek sacīkstē, kad necīnies par uzvaru, nevis tad, kad esi pārliecinošā vadībā, bet nu tāds ir motorsports... arī Maksam tā ir bijis...

Pēc Maksa DRS problēmām nelikās, ka Red Bull var kaut kā labot situāciju, bet nu stratēģijas maiņa nostrādāja...

Ja par Perezu - lai cik nepatīkami tas nebūtu, Tu tomēr esi komandas otrais pilots. Botasam meršos vaiākkārt tika atņemtas uzvaras, lai uzlabotu pirmā pilota izredzes kopvērtējumā.. otrkārt, komanda nav ieinteresēta dot iemeslu Raselam iesaistīties cīņā par uzvaru, kas, iespējams, būtu noticis, ja abi RB būtu viens otru bremzējuši... arī sadursme nav komandas interesēs... Un galu galā, Verstapens šodien bija krietni ātrāks par Perezu un visticamāk arī būtu ar svaigākām riepām un strādājošu DRS ticis garām, tāpēc šāds iznākums ir diezgan loģisks... ja būs iespēja, gan jau komanda atdos šo parādu Perezam, tomēr, lai tas notiktu, Perezam ir jābūt kādā no pirmajām 2 pozīcijām...
, 2022-05-22 18:23, pirms 2 gadiem
Labs! Max iet pretī savam pirmajam titulam!

Merc arī izskatās atdzīvojušies. Ceram tagad uz labu kapiņu starp 3 komandām.
, 2022-05-22 18:26, pirms 2 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: Labs! Max iet pretī savam pirmajam titulam!

Merc arī izskatās atdzīvojušies. Ceram tagad uz labu kapiņu starp 3 komandām.
Kāds Max ? Kadam pirmajam ? 🤦🏻‍♂️
, 2022-05-22 18:28, pirms 2 gadiem
Interesanta sacīkste, taču ļoti nepatīkami pārsteidza Hamiltona teiktais!!!
, 2022-05-22 18:30, pirms 2 gadiem
Lai arī gonku neredzēju, no raksta saprotams, ka apdzīšanas normālā līmenī nebija, tik Sainss, Hamiltons un Alonso uzlasīja krietni vājākus pretiniekus, tāpēc finišēja tik augstās vietās. Citādi Peress par ar DRS mocījās pret Raselu, Verstapens bez DRS neko nevarēja apdzīt,
Šī gan ir trase, kurā apdzīšanas ir tikpat biežas kā sniega vētras sahārā, bet ši trase ļoti labi pierādīja, ka FIA plāns ir izgāzies par 100% ar autiņa noteikumiem, it sevišķi ground efektu, jo pozīcijas tika iegūtas un zaudētas uz boksu rēķina nevis uz vienādās formulās līdzvērtīgu braucēju cīņās.
, 2022-05-22 18:31, pirms 2 gadiem
MaxweLV rakstīja: Kāds Max ? Kadam pirmajam ? 🤦🏻‍♂️
Jā, ir novērots, ka daži "fani" dzīvo paralēlā dimensijā.
Bet ir ļoti laba fīča, uzspiest šiem toksiskajiem tipiņiem pogu "ignorēt".
, 2022-05-22 18:34, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Lai arī gonku neredzēju, no raksta saprotams, ka apdzīšanas normālā līmenī nebija, tik Sainss, Hamiltons un Alonso uzlasīja krietni vājākus pretiniekus, tāpēc finišēja tik augstās vietās. Citādi Peress par ar DRS mocījās pret Raselu, Verstapens bez DRS neko nevarēja apdzīt,
Šī gan ir trase, kurā apdzīšanas ir tikpat biežas kā sniega vētras sahārā, bet ši trase ļoti labi pierādīja, ka FIA plāns ir izgāzies par 100% ar autiņa noteikumiem, it sevišķi ground efektu, jo pozīcijas tika iegūtas un zaudētas uz boksu rēķina nevis uz vienādās formulās līdzvērtīgu braucēju cīņās.
Archdevil. Šogad martā biju Marokā, braucot no Sahāras tiksnesi pāri Atlasa kalniem, piedzīvojām sniega vētru.
, 2022-05-22 18:37, pirms 2 gadiem
Priekā!
, 2022-05-22 18:41, pirms 2 gadiem
Prieks, ka SC tabulu operatīvi ielika
, 2022-05-22 18:54, pirms 2 gadiem
Cik labi ka šodien bija f1 nebija jāskatās uz sarkanajām formām. Jā, visas reizes kad Max noplīsa formula Leklērs bija tuvumā un tāpat nokostu, šodien gan bija stabili jāņem. Nekas nākošajā posmā atspelesimies.
, 2022-05-22 18:57, pirms 2 gadiem
MaxweLV rakstīja: Kāds Max ? Kadam pirmajam ? 🤦🏻‍♂️
Nu FIA paši atzina savu human error pagājušajā sezonā🤷‍♂️
To par Max uzvaru nevar saukt. Šogad gan viņš ir pārliecinošs pagaidām 😊
, 2022-05-22 18:59, pirms 2 gadiem
Piemēram man gan negribas pārmest Luisam, viņam tik tiešām neveicas jau nezkuro gonku pēc kārtas viņš nokrīt uz leju, šoreiz ātrāks auto palīdzēja tikt atpakaļ. Droši vien turpmāk 2x pārdomās pirms kritizēt komandas lēmumiem.
, 2022-05-22 19:06, pirms 2 gadiem
Izstāšanās jau ir par traku. Ferrari jau var sākt celt paniku ja vēl kaut ko revolucionaru neizdomās
, 2022-05-22 19:13, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Lai arī gonku neredzēju, no raksta saprotams, ka apdzīšanas normālā līmenī nebija, tik Sainss, Hamiltons un Alonso uzlasīja krietni vājākus pretiniekus, tāpēc finišēja tik augstās vietās. Citādi Peress par ar DRS mocījās pret Raselu, Verstapens bez DRS neko nevarēja apdzīt,
Šī gan ir trase, kurā apdzīšanas ir tikpat biežas kā sniega vētras sahārā, bet ši trase ļoti labi pierādīja, ka FIA plāns ir izgāzies par 100% ar autiņa noteikumiem, it sevišķi ground efektu, jo pozīcijas tika iegūtas un zaudētas uz boksu rēķina nevis uz vienādās formulās līdzvērtīgu braucēju cīņās.
Max Raselu ka reize apdzina bez DRS
, 2022-05-22 19:19, pirms 2 gadiem
MaxweLV rakstīja: To kas sanāca Taviem vecākiem arī nevar nosaukt par bērnu , bet gan par “error” , pie tam staigājošu 🤮
Oh, wow. Cerams, ka jūties labāk pēc šī uzrakstīšanas. Tavus vecākus un Tevi gan tā neapvainošu.
, 2022-05-22 19:31, pirms 2 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: Oh, wow. Cerams, ka jūties labāk pēc šī uzrakstīšanas. Tavus vecākus un Tevi gan tā neapvainošu.
Njā, cilvēks tu tiešām rupjajā dīvainībā aizgāja... Lai arī biju pag sezonā par Maksi un ļoti priecīgs, ka viņš pērn uzvarēja, atzīšu ,ak tev ļoti smalks joks sanāca Tātad, tavi vecāki tomēr visu pareizi darījuši
, 2022-05-22 19:39, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Kaut kādā brīdī laikam tam bija jānotiek - (Leklēra) Ferrari piemeklē tehniska ķibele... vienmēr jau var vēlēties, ka kas tāds notiek sacīkstē, kad necīnies par uzvaru, nevis tad, kad esi pārliecinošā vadībā, bet nu tāds ir motorsports... arī Maksam tā ir bijis...

Pēc Maksa DRS problēmām nelikās, ka Red Bull var kaut kā labot situāciju, bet nu stratēģijas maiņa nostrādāja...

Ja par Perezu - lai cik nepatīkami tas nebūtu, Tu tomēr esi komandas otrais pilots. Botasam meršos vaiākkārt tika atņemtas uzvaras, lai uzlabotu pirmā pilota izredzes kopvērtējumā.. otrkārt, komanda nav ieinteresēta dot iemeslu Raselam iesaistīties cīņā par uzvaru, kas, iespējams, būtu noticis, ja abi RB būtu viens otru bremzējuši... arī sadursme nav komandas interesēs... Un galu galā, Verstapens šodien bija krietni ātrāks par Perezu un visticamāk arī būtu ar svaigākām riepām un strādājošu DRS ticis garām, tāpēc šāds iznākums ir diezgan loģisks... ja būs iespēja, gan jau komanda atdos šo parādu Perezam, tomēr, lai tas notiktu, Perezam ir jābūt kādā no pirmajām 2 pozīcijām...
lol krietni ātrāks, jo Perezam cita stratēģija bija. Kur lielie bļāvēji, par to ka maksimu palaida?
, 2022-05-22 19:40, pirms 2 gadiem
MaxweLV rakstīja: Kāds Max ? Kadam pirmajam ? 🤦🏻‍♂️
Nu pagaidām Maksimai titulu nav. Titulu izcīnīja Masī.
, 2022-05-22 19:44, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Nu pagaidām Maksimai titulu nav. Titulu izcīnīja Masī.
Oi, nesāc arī tu raudāt tāpat kā G@Ymiltons.
, 2022-05-22 19:52, pirms 2 gadiem
Nu ko, kopumā sacīkstē ir plusi un mīnusi.

Leklēra žēl, bija pelnījis uzvaru atšķirībā no maksimas, kurš tika palaists tāda divkosība no RBR.
Sainz nu dien jāiet uz baznīcu, neiet konkrēti, arī pats pārlieku streso, jūt, ka Leklērs atradis pieeju riepām, mašīnai un viņam mazliet trūkst ātruma, lai turētu līdz, bet rēķinot to, ka Ferrari mašīna atpaliek no RBR, Leklērs ar šādām Sainza neveiksmēm cīnīsies viens pret diviem.

Leklēram kā liels palīgs bija tas, ka Rasels prasmīgi aizstāvējās pret maksimu kuram skils neļāva viņu uzveikt, Rasels tiešām lauva, labi cīnījās.

Luis, sajūta, ka viņu kāds nobūris, Magnusens gan āksts atrada kur uzdurties virsū zinot tā līkuma trajektorijas...

Taču Luisam gribas izteikt respectu, skatoties viņa tempu sacīkstē (nerēķinot Leklēra pārsvaru) viņš varēja cīnīties par uzvaru, jo brauca stabilāk un ātrāk kā šodienas top3, un tas bija pārsteigums (viņiem atkal ar Rusellu bija dažāda konfigurācija/regulējumi mašīnai), pēc pitiem ~50s bija aiz visiem, finišā wow (jā nācās atmest ātrumu zaudēt ap 25s, dēļ dzesēšanas trubinas, gar kuru tecēja "dzesētājs"lai tiktu līdz finišam. Tagad svarīgs būs moments, ja merši Monaco būs labās vietās, tātad liela daļa problēmu tiešām ir atrisinātas un iet pareizā virzienā).

Jāuzteic arī Alonso sniegums. Rikjardo kkas galīg nav, netikai neveicās, bet arī tehniskas likstas kkādas, šitā čalis salūzīs un tiks nomainīts.

Ferrari jāstrādā ar dubultu sparu, ja problēma izrādīsies atjaunotajā dzinējā, tad tas būs fiasko. Botas un Okons arī ar + zīmi. Un jauzteic ļoti nobriedušais un stabilais sniegums Barsleona no Cunodas!

Nebrīnīšos, ja notiks brīnums un otrā sezonas pusē Merši kodīsies ar buļļiem, ja vien Ferrari neatrisinās savas problēmas, patiesībā žēl, neesu baigais viņu fans, bet bija prieks, ka bija ar potenciālu uz titulu. Lai jau izdodas.
, 2022-05-22 20:00, pirms 2 gadiem
Prieks, ka Mercedes ir atpakaļ cīņā. Hamiltons sacīkstes otrajā pusē bija vienā tempā ar Verstappenu. Nebūtu saķeršanās ar Magnusenu, cīņa divi Red Bull pret diviem Mercedes būtu varējusi izvērsties ļoti aizraujoši.
Uz doto brīdi izskatās, ka Ferrari neplāno iesaistīties cīņā par titulu. Sezonas pirmajos posmos patīksminājās par sevi un aizgāja ziemas migā. Tikmēr Red Bull un Mercedes raujas uz priekšu. Tas, kā Luiss pie vienādām riepu situācijām noķēra un apdzina Sainsu, neliek Ferrari faniem justies komfortabli
, 2022-05-22 20:05, pirms 2 gadiem
Mani pārsteidz cik viegli F1 cilvēki tolerē ar faktu, ka Maksis drīkst sacīkšu laikā kliegt (uzsveru - kliegt) uz komandu, kā arī to, cik pašsaprotami tiek uztverts tas, ka Red Bull pasaka Peresam "Maksis brauc, patinies malā". Visiem tas šķiet normāli un pieņemami. Mazliet šokējoši, ka tad, kad agrāk Botasam dažkārt lika noprast, ka titula cīņas vārdā vajadzētu palaist garām Hamiltonu, F1 fani bez maz vai sātaniskus rituālus veica pret Mercedes.
Dubultie standarti
, 2022-05-22 20:14, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Nu ko, kopumā sacīkstē ir plusi un mīnusi.

Leklēra žēl, bija pelnījis uzvaru atšķirībā no maksimas, kurš tika palaists tāda divkosība no RBR.
Sainz nu dien jāiet uz baznīcu, neiet konkrēti, arī pats pārlieku streso, jūt, ka Leklērs atradis pieeju riepām, mašīnai un viņam mazliet trūkst ātruma, lai turētu līdz, bet rēķinot to, ka Ferrari mašīna atpaliek no RBR, Leklērs ar šādām Sainza neveiksmēm cīnīsies viens pret diviem.

Leklēram kā liels palīgs bija tas, ka Rasels prasmīgi aizstāvējās pret maksimu kuram skils neļāva viņu uzveikt, Rasels tiešām lauva, labi cīnījās.

Luis, sajūta, ka viņu kāds nobūris, Magnusens gan āksts atrada kur uzdurties virsū zinot tā līkuma trajektorijas...

Taču Luisam gribas izteikt respectu, skatoties viņa tempu sacīkstē (nerēķinot Leklēra pārsvaru) viņš varēja cīnīties par uzvaru, jo brauca stabilāk un ātrāk kā šodienas top3, un tas bija pārsteigums (viņiem atkal ar Rusellu bija dažāda konfigurācija/regulējumi mašīnai), pēc pitiem ~50s bija aiz visiem, finišā wow (jā nācās atmest ātrumu zaudēt ap 25s, dēļ dzesēšanas trubinas, gar kuru tecēja "dzesētājs"lai tiktu līdz finišam. Tagad svarīgs būs moments, ja merši Monaco būs labās vietās, tātad liela daļa problēmu tiešām ir atrisinātas un iet pareizā virzienā).

Jāuzteic arī Alonso sniegums. Rikjardo kkas galīg nav, netikai neveicās, bet arī tehniskas likstas kkādas, šitā čalis salūzīs un tiks nomainīts.

Ferrari jāstrādā ar dubultu sparu, ja problēma izrādīsies atjaunotajā dzinējā, tad tas būs fiasko. Botas un Okons arī ar + zīmi. Un jauzteic ļoti nobriedušais un stabilais sniegums Barsleona no Cunodas!

Nebrīnīšos, ja notiks brīnums un otrā sezonas pusē Merši kodīsies ar buļļiem, ja vien Ferrari neatrisinās savas problēmas, patiesībā žēl, neesu baigais viņu fans, bet bija prieks, ka bija ar potenciālu uz titulu. Lai jau izdodas.
nekad neesi redzējis, ka komandas līdera labā strādā komandas stratēģija ? tiko sāki skatīties ? Pirms tam laikam braukāji ar modelīšiem.
, 2022-05-22 20:19, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Mani pārsteidz cik viegli F1 cilvēki tolerē ar faktu, ka Maksis drīkst sacīkšu laikā kliegt (uzsveru - kliegt) uz komandu, kā arī to, cik pašsaprotami tiek uztverts tas, ka Red Bull pasaka Peresam "Maksis brauc, patinies malā". Visiem tas šķiet normāli un pieņemami. Mazliet šokējoši, ka tad, kad agrāk Botasam dažkārt lika noprast, ka titula cīņas vārdā vajadzētu palaist garām Hamiltonu, F1 fani bez maz vai sātaniskus rituālus veica pret Mercedes.
Dubultie standarti
Jā, man arī šodienas gājieni pret Peresu likas diezgan pretīgi. Čalis nobrauc saceni bez kļūdām un vienalga vienkārši norok šamo. Pat nedodot iespēju. Brutāli...tai pat laikā, kad vajag kādu aizturēt maksim pa labu, tad visi buļļos gaida, kad čeko palīdzēs, un tad ir pofig vai dzinējs dēļ tā nosvils vai vispār bolīds pa detaļām sadalīsies - lai dara visu iespējamo. Un tai pat laikā visiem "jātēlo" draugi un cik visi ir priecīgi, jo tā pienākas... Skarbs tas F1...
, 2022-05-22 21:00, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Mani pārsteidz cik viegli F1 cilvēki tolerē ar faktu, ka Maksis drīkst sacīkšu laikā kliegt (uzsveru - kliegt) uz komandu, kā arī to, cik pašsaprotami tiek uztverts tas, ka Red Bull pasaka Peresam "Maksis brauc, patinies malā". Visiem tas šķiet normāli un pieņemami. Mazliet šokējoši, ka tad, kad agrāk Botasam dažkārt lika noprast, ka titula cīņas vārdā vajadzētu palaist garām Hamiltonu, F1 fani bez maz vai sātaniskus rituālus veica pret Mercedes.
Dubultie standarti
Par to esmu runājis jau sen, jo galvenais ir pafanot pret Luisu. Piemini manus vārdus, ja AD situācija būtu uz otru pusi, maksimas fani būtu lielākie bļāvēji.
, 2022-05-22 21:02, pirms 2 gadiem
filguds rakstīja: nekad neesi redzējis, ka komandas līdera labā strādā komandas stratēģija ? tiko sāki skatīties ? Pirms tam laikam braukāji ar modelīšiem.
Gribēji izlikties gudrs, bet Tev nesanāca. Ja nesaprati kas bija domāts, Tava problēma, bet sapratnē par f1 bērns, Tu man vari pienest dvieļus, ūdeni u.t.t.
, 2022-05-22 21:27, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Gribēji izlikties gudrs, bet Tev nesanāca. Ja nesaprati kas bija domāts, Tava problēma, bet sapratnē par f1 bērns, Tu man vari pienest dvieļus, ūdeni u.t.t.
Labāk sakārto skolas somu un ej laicīgi gulēt. Un, lūdzu, pārstāj rakstīt pašplasudinātā eksperta spriedelējumus par sekunžu atšķirībām un zirgspēkiem. Lieki piedrazo komentāru sadaļu.
, 2022-05-22 21:27, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Gribēji izlikties gudrs, bet Tev nesanāca. Ja nesaprati kas bija domāts, Tava problēma, bet sapratnē par f1 bērns, Tu man vari pienest dvieļus, ūdeni u.t.t.
Tu laikam esi kārtējais super puper eksperts, tad nestrīdēšos 🤣kur nu man jaunam puikam ar tādu spečuku strīdēties. Tev jau pat laikam bārda sāk augt ? Tad respekts 🤣🤣
, 2022-05-22 21:33, pirms 2 gadiem
Sporta "fani". Lūdzu izlasiet un padomājiet.

Vai nav apnicis vienam ar otru plēsties? Apvainot citus "fanus", sportistus? Arī dzīvē tā uzvedaties?
Varbūt ir kaut kas labs, ko varat pateikt? No malas šķiet tāda interesanta paaudze, kura tā tik meklē, lai kādu aizvainotu vai justos "trigerots".
Pienācis laiks pieaugt, respektīvi, uzrakstīt cieņpilnu komentāru vai savu žulti paturēt pie sevis un paklusēt. Cieniet sevi. Cieniet cita viedokli.
, 2022-05-22 21:44, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: Sporta "fani". Lūdzu izlasiet un padomājiet.

Vai nav apnicis vienam ar otru plēsties? Apvainot citus "fanus", sportistus? Arī dzīvē tā uzvedaties?
Varbūt ir kaut kas labs, ko varat pateikt? No malas šķiet tāda interesanta paaudze, kura tā tik meklē, lai kādu aizvainotu vai justos "trigerots".
Pienācis laiks pieaugt, respektīvi, uzrakstīt cieņpilnu komentāru vai savu žulti paturēt pie sevis un paklusēt. Cieniet sevi. Cieniet cita viedokli.
Tam backtofire tipiņam nepievērs uzmanību.. Apbrīnojami, cik vienlaicīgi it kā pat kaut ko zinošs un aprobežots var būt cilvēks. Viņam kā Hamiltona fanam aizvien ārkārtīgi sāp Verstapena čempiona tituls un viņš to nepārtraukti izrāda kā 13 gadīgs tīnis.
Būtu interesanti zināt, cik viņš patiesībā vecs, bet katrā ziņā viņa paša labā ceru, ka viņš patiešām vēl ir tīnis, nevis vienkārši iestrēdzis tīņa gados. It kā pat uzjautrinoši, kamēr man droši vien ikdienā nebūtu ar šo cilvēku darīšana, jo tad ir bēdīgi cīnīties ar tādu divpirkstu pierīti, lai arī kādas viņam zināšanas.
, 2022-05-22 21:57, pirms 2 gadiem
darthvader rakstīja: Labāk sakārto skolas somu un ej laicīgi gulēt. Un, lūdzu, pārstāj rakstīt pašplasudinātā eksperta spriedelējumus par sekunžu atšķirībām un zirgspēkiem. Lieki piedrazo komentāru sadaļu.
Ko un kā man rakstīt izlemšu pats, bet Tev gan iesaku pašam to skolas somu sakārtot . Nu salīdzinot ar Tevi, esmu eksperts 100 reiz lielāks, sorry vnk fakta konstatēšana. Zināšanu par f1 ir krieti vairāk par Tevi, kas tiek vērtēts no telemetrijas, apļa, sektora laikiem, gps un daudz kā cita. Uzmanīgi lasītas izvertētas intervijas ar speciālistiem tā kā varu Tev pateikt, ka skaudība ir slikta lieta.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.