Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rasels: "Šajā posmā mēs jau varam pārspēt "Ferrari" pilotus"

Rasels: "Šajā posmā mēs jau varam pārspēt "Ferrari" pilotus"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas mašīnas sacīkšu režīmā būs gana ātras, lai ar tām varētu cīnīties pret "Ferrari" vienības pilotiem, paziņojis Džordžs Rasels. Tikmēr Lūiss Hamiltons ir neizpratnē, kāpēc Spānijas posma kvalifikācijā bija lēnāks par savu komandas biedru.

Šodienas sacīkstēm Barselonas trasē, kas sāksies plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, Rasels kvalificējies ceturtajā pozīcijā, kamēr Hamiltons - sestajā. Rasels atzinis, ka kvalifikācijā bijušas problēmas ar riepām, bet treniņbraucienos veiktās simulācijas liecina par cerīgu ātrumu sacīkšu režīmā.

"Patiesībā šī nebija tā perfektākā kvalifikācija," sacīja Rasels. "Riepas tobrīd nebija perfektā kondīcijā un jutu, ka iespējams labāks aplis, taču esam ceturtie, un tā bija komandas labākā kvalifikācija šosezon. Piektdien simulācijā redzējām, ka sacīkšu režīmā mums ir labāka mašīna nekā kvalifikācijā. Domāju, ka mums ir reālas izredzes cīnīties ar "Ferrari", tomēr "Red Bull" komanda, īpaši Makss Verstapens, pašlaik izskatās ātrāks nekā visi pārējie."

Šarls Leklērs šodien startēs no pole position, Verstapens stāsies viņam blakus, bet Raselam priekšā būs arī Karloss Sainss. Hamiltons piekāpās gan viņiem, gan arī Serhio Peresam.

"Mans komandas biedrs ir ceturtajā vietā, kas nozīmē, ka man būtu bijis jābūt vismaz trešajā, bet esmu sestais," saka Hamiltons. "Man joprojām ir grūtības ar savu mašīnu, un es nezinu, kā tās pārvarēt. Nezinu, kas jādara, lai to paveiktu, bet es centīšos un turpināšu smagi strādāt. Nevaru izskaidrot, kāpēc viņš pašlaik ir man priekšā. Man vienkārši ir grūtības ar mašīnu. Kvalifikācijā aizmugure neturējās uz ceļa kā vajadzētu."

Visādi citādi gan Hamiltons atzīst, ka šonedēļ mašīnai veiktie uzlabojumi ir nostrādājuši: "Esmu tādā pašā pozīcijā, kā pagājušajā posmā, bet progresējam. Taisnēs vairs nav novērojama mašīnas kratīšanās, bet to vēl izjūtam trešajā un devītajā līkumā, līdz ar to vēl ir, ko uzlabot. Bet virziens ir pareizs. Man pašam kvalifikācija nebija lieliska, bet ir lieliski redzēt, ka mēs lēnām, bet speram soļus uz priekšu. Beidzot esam spēruši to soli, kas palīdzējis labāk saprast, kurā virzienā jāiet. Tagad tikai gaidīsim, kad aerodinamikas cilvēki radīs nākamās detaļas, lai mēs varētu progresēt vēl vairāk."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


, 2022-05-22 14:07, pirms 2 gadiem
Hamiltons ar savu augstprātību drīz varēs beigt karjeru.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.