Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots Markešs: "Man šķita, ka es nomiršu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots Markešs: "Man šķita, ka es nomiršu"
Tarso Markešs pie "Minardo" formulas. Foto: revistapubliracing.com.br

Pirms kāda laika ar "Covid-19" vīrusu smagā formā saslima kādreizējais "Formula 1" pilots Tarso Markešs. Brazīlietis tagad atzīst, ka bijis šķietami tuvu nāvei.

Markešs savā karjerā pārstāvēja "Minardi" komandu, bet neaizvadīja nevienu pilnu sezonu - 1996. gadā viņš veica divus posmus, 1997. gadā aizvadīja sezonas otro pusi, bet gandrīz visu sezonu, kā komandas biedrs debitantam Fernando Alonso, nostartēja 2001. gadā, ne reizi 24 sacīkšu laikā gan neizcīnot punktus.

45 gadus vecais Markešs tagad atgūstas no smagas saslimšanas, un intervijā brazīliešu žurnālam "Caras" pastāstījis, ka jau domājis par aiziešanu no šīs pasaules, un pat paspējis izveidot testamentu. Viņa plaušas slimības rezultātā esot cietušas par 85 procentiem.

"Šķita, ka ar mani viss ir labi - vienmēr esmu bijis pie ļoti labas veselības, lietoju veselīgu uzturu, nodarbojos ar fiziskajām aktivitātēm," stāsta Markešs. "Likās, ka nekas ar mani nevar notikt. Visvairāk satraucos par saviem vecākiem. Divas stundas pēc slimības diagnosticēšanas man jau trūka elpas. Vēl pēc stundas es vairs nespēju paelpot. Pat tagad, kad sniedzu šo interviju, manas plaušas darbojas tikai par 30 procentiem."

Markešs slimības saasinājuma periodu atceras ar šausmām: "Pirmās trīs, četras dienas slimnīcā bija kā terors. Tobrīd tu faktiski esi miris. Tas tevi iznīcina. Man deva ārkārtīgi daudz zāļu - ik pēc trim stundām tika pienesta paplāte ar injekcijām, kortikosteroīdiem. Pēc tam viens pēc otra sākās kuņģa sāpes, kājās pēkšņi parādījās alerģija, aizvien man ir pilns ar plankumiem, es elsoju divas dienas un man ellīgi sāpēja galva. Vīruss uzbruka katrai mana ķermeņa vietai. Šķita, ka tas nepadodas. Man likās, ka es nomiršu. Es pat izveidoju testamentu. Tā turpinājās vēl divas dienas, bet, kad sāka kļūt labāk, nakts laikā baidījos, ka uzlabojumi ir tikai viltus trauksme."

Neskatoties uz smago saslimšanas formu, ārsti prognozē Markešam pilnīgu izveseļošanos.

     [+] [-]

, 2021-03-23 01:06, pirms 3 gadiem
Luuk, cilveeks, kursh runaa. Nu paarsvaraa jau sportistiem kaa sugai ir labaaka imunitaate, taapeec par atlikusho miljonu+ mees nekad taa arii neuzzinaam.

Bet no shii koleegja dereetu pamaaciities un paklausiities visiem, kuri nav slimniicai (tfu, tfu, tfu) tuvu! Tas, maita, viiruss, uzbruuk tur, kur imunitaate vaaja jeb kur var "iesist". Gribat piemeeru? Nepatiks, bet tomeer.... ir viiruss, kas arii "nosit", ne jau pa plaushaam, aknaam, bet tur, kur tu vaajsh. Saucas HIV. Shitais (buutiski - peec efekta) vinja draudziigais braaleens.

Piedoshanu par garo tekstu, gaidiiju, kad zzZZzz kaut ko ierakstiis, ka esmu bagaats, skaists un gudrs (kas esmu).