Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

13 gadus pēc skandāla "Formulā 1" gatavojas atgriezties Briatore

13 gadus pēc skandāla "Formulā 1" gatavojas atgriezties Briatore
Flavio Briatore un Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Tiek ziņots, ka skandalozu slavu iemantojušais, bet arī lielus panākumus guvušais Flavio Briatore varētu atgriezties "Formulā 1".

Briatore deviņdesmitajos gados vadīja "Benetton" komandu, kad tās sastāvā divus pirmos no saviem F1 tituliem izcīnīja Mihaels Šūmahers. Vēlāk viņš vadīja "Renault" komandu, kad divreiz par čempionu kļuva Fernando Alonso. Savukārt "Formulu 1" viņš pameta pēc 2009. gada Singapūras "Grand Prix" skandāla, kad atklājās, ka viņš licis savam pilotam Nelsonam Pikē junioram tīši avarēt, lai trasē dotos drošības mašīna un uzvaru varētu izcīnīt komandas otrs braucējs Fernando Alonso.

"Lai gan Briatores atgriešanās būtu ļoti sarežģīta, "Formulā 1" ļoti sarežģītas lietas var notikt," kādu par "Alpine" komandu labi informētu anonīmu avotu citē spāņu medijs "Marca".

Nesen kļuva zināms, ka "Alpine" komandas padomnieka amatu atstāja Alēns Prosts kurš sūdzējās, ka viņam vairs nav nekādas ietekmes uz F1 procesiem un lēmumu pieņemšanu, tādēļ līguma pagarināšanai nav piekritis. Tieši četrkārtējā F1 čempiona vietu varētu ieņemt Briatore.

"Prostam bija simbolisks amats, kas tagad ir vakants, ja vien "Alpine" izpilddirektors nepateiks, ka viņam padomi nav nepieciešami," raksta "Marca". "Ja Briatore atgriezīsies, tad šajā amatā, nevis komandas vadītāja vai menedžera lomā, bet kā konsultants."

Izmantotie resursi:
Italians wish to overturn an F1 ban for this...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.