Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Eklstouns piedāvā "sodīt" F1 pilotus par izcīnītajiem punktiem

Eklstouns piedāvā "sodīt" F1 pilotus par izcīnītajiem punktiem
Bernijs Eklstouns. Foto: Motorsport.com

Lai padarītu "Grand Prix" sacīkstes aizraujošākas, bijušais F1 čempionāta vadītājs Bernijs Eklstouns piedāvā sodīt pilotus ar starta vietām par sprinta sacensībās izcīnītajiem punktiem.

Ja tiks pieņemts pozitīvs lēmums, jau šogad trīs posmos ierasto kvalifikāciju aizstās sprinta sacīkstes. Tiek plānots, ka pēc tajās izcīnītajām vietām ne tikai tiks noteiktas starta pozīcijas svētdienas sacīkstēm, bet arī piloti saņems čempionāta ieskaites punktus.

"Šī ir sena ideja, par ko diskutējām jau manā laikā," intervijā vācu izdevumam "Auto Motor Und Sport" stāsta Eklstouns, kurš jau vairākus gadus nevada "Formula 1" norises. "Galvenais ir tas, lai šī ideja tiktu realizēta pareizi. Publika skatīsies svētdienas sacīkstes tikai tad, ja tās garantēs kaut ko savādāku nekā sestdien notiekošās sacensības."

Eklstounam ir visai drastisks risinājums padomā, kā uzlabot šovu.

"Sprinta sacīkstēs nepieciešams piešķirt punktus, un, balstoties uz tiem, apgrieztā veidā noteikt starta vietas galvenajām sacensībām, kas notiek svētdienās," saka Eklstouns. "Piemēram, ja sestdienā pilots izcīna 15 punktus, noteikt, ka viņam jāstartē no 15. pozīcijas. Ar šādu sistēmu aizraujošas būtu abas sacīkstes. Vēl vairāk, tas liktu braucējam domāt par stratēģiju, kādu labāk izmantot sestdienā. Turklāt dažas komandas, kas parasti nestartē no pirmās rindas, noteikti varētu atrasties augstākās starta vietās svētdienā."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

Vai atbalsti Eklstouna ideju par apgrieztajām starta vietām?

  • 126

  • 53



, 2021-02-21 22:03, pirms 3 gadiem
Tik daudz rakstu par F1.. Bez aizvainošanas, bet gribētos zināt skaitļūs, domāju pie jebkura futbola transfera/baumu vai NBA tie ir daudz lielāki, bet tos tā mazak tulko
, 2021-02-21 22:47, pirms 3 gadiem
BET365 rakstīja: Tik daudz rakstu par F1.. Bez aizvainošanas, bet gribētos zināt skaitļūs, domāju pie jebkura futbola transfera/baumu vai NBA tie ir daudz lielāki, bet tos tā mazak tulko
Ko tagad autoram Jurim Grīnam tagad darīt, rakstīt uz pusi mazāk, lai nebūtu disbalanss?
, 2021-02-21 23:18, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Ko tagad autoram Jurim Grīnam tagad darīt, rakstīt uz pusi mazāk, lai nebūtu disbalanss?
Es NEKAD nenolikšu tie kas cenšās un 100% RECPECT gan Jurim gan Novikam utt Es vairāk gribēju izcelt tieši uz to, ka populārie sporta veidi, tur ir krituši raksti daudz mazāk utt Bet interese tomēr ir pretēja, bet nekada veida nesaku neko sliktu par šiem vai citem rakstiem, es parlasu godīgi sakot visus
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.