Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Dūens: "Pirmo kartingu man trīs gadu vecumā uzdāvināja Šūmahers"

Dūens: "Pirmo kartingu man trīs gadu vecumā uzdāvināja Šūmahers"
Miks un Džeks Dūeni. Foto: Motorsport.com

"Formula 3" pilots Džeks Dūens, kurš ir leģendārā motošosejas braucēja Mika Dūena dēls, atklājis, ka pirmo kartingu viņam savulaik uzdāvināja septiņkārtējais F1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers.

"Man bija paveicies, ka viņš bija mūsu ģimenes draugs jau laikos, kad vēl biju pavisam mazs," atceras Dūens. "Mihaels laiku pa laikam mēdza ciemoties pie mums Austrālijā un palika pie mums, jo mans tētis ar viņu bija draugi. Kādu laiku viņi bija kaimiņi, kad abi dzīvoja Monako."

Ar "Red Bull" atbalstu šogad Dūens aizvadīs otro sezonu FIA "Formula 3" čempionātā, kur pērn debija neizdevās spoža. "Trident" komandā viņa pārinieks būs Mihaela Šūmahera brāļa Ralfa dēls Deivids Šūmahers.

Savos 18 gados Dūens pacietīgi bruģē ceļu arvien augstāk un, protams, cer kādreiz startēt "Formulā 1". Savukārt par viņa karjeras sākumu var uzskatīt mirkli, kad Šūmahers uzdāvināja pirmo kartingu.

"Kad man bija trīs gadi, Mihaels man un manai māsai uzdāvināja mūsu pirmos kartingus," stāsta Dūens, kurš nav aizgājis sava tēva pēdās un karjeru veido autosportā.

Dūens atzīst, ka gan Šūmahers, gan paša tēvs kļuva par viņa varoņiem: "Ņemot vērā to, ko Mihaels bija sasniedzis un viņa mentalitāti, tieši viņš bija tas, kuru es uzlūkoju ar lielu apbrīnu. Tāpat skatījos uz savu tēvu, zinot, ka viņam agrāk nebija nekā, bet viņš sasniedza ļoti daudz. Viņš man devis to, ka man tagad dzīvē ir šāda iespēja, jo viņam pašam nebija tādas greznības. Viņš to izcīnīja ar stingru darba ētiku un smagu darbu, tāpēc arī viņš man ir milzīgs piemērs."

Miks Dūens savā karjerā piecas reizes pēc kārtas, no 1994. līdsz 1998. gadam, kļuva par "MotoGP" pasaules čempionu - tolaik šī bija zināma kā 500cc klase.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!


Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.