Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Strols: "Citiem ir sponsori, man ir tēvs"

Strols: "Citiem ir sponsori, man ir tēvs"
Lenss Strols
Foto: AFP/Scanpix

Jaunais "Williams" pilots Lenss Strols, kurš šogad aizvadīs pirmo sezonu Formulā 1, atzīst, ka bez sava turīgā tēva naudas nebūtu nonācis tik tālu. Tāpat pēdējos mēnešos sportists veicis daudzus privātus F1 testus dažādās trasēs, kas notikuši slepenībā.

Modes industrijas zvaigznes, miljardiera Lorensa Strola dēls neslēpj, ka tieši ģimenes bagātība ļāvusi viņam izsisties līdz iespējai startēt Formulā 1, tomēr sportists skaidro, ka bez naudas nevienam šāda izdevība neradīsies, tāpat kā bez talanta un spējas uzvarēt.

"Protams, tas bija svarīgi," intervijā "Auto Motor und Sport" saka Strols. "Bez tēva tas viss nebūtu iespējams. Šajā sportā ir vajadzīgas divas lietas: talants un nauda. Citiem ir sponsori, man ir mans tēvs - naudai no kaut kurienes ir jānāk. Esmu pateicīgs, ka man ir dota šāda iespēja, bet jāatceras, ka tikai es pats varu izcīnīt titulus. Superlicences punktus nopirkt nevar."

Strols nepiekrīt Lūisa Hamiltona apgalvojumam, ka pilots, kuram līdzekļi vienmēr bijuši brīvi pieejami, nav tik stimulēts sasniegt virsotnes.

"Es tā nedomāju," atzīst Strols. "Nav svarīgi, ko esmu darījis, es vienmēr esmu vēlējies uzvarēt. Tiklīdz esi kokpitā ar nolaistu aizsargstiklu, vairs nav nozīmes tam, no kurienes nāc."

Daudzi, iespējams, nezina, ka pēdējos mēnešos Strols aktīvi veicis privātus testus ar 2014. gada "Williams" F1 formulu, jo tie notika slepenībā. Tagad kanādietis to neslēpj, sakot, ka šādā veidā savai debijai F1 savulaik gatavojās arī Žaks Vilnēvs un Lūiss Hamiltons.

"Esmu veicis testus Silverstounā, Moncā, Špīlbergā, Budapeštā, Barselonā un pēdējā reizē Abū Dabī," atklāj Strols. "Pirms jaunās sezonas būs vēl daži testi ārpus Eiropas, bet pagaidām vēl par to ar trasēm neesam vienojušies. Manuprāt, arī Hamiltons un Vilnēvs šādi veica daudzus kilometrus. Katram ir savs veids kā pierast pie F1 mašīnas. Valteri Botass, piemēram, brauca "Grand Prix" piektdienu treniņos."

Jautāts par to, kādēļ šie testi notika slepenībā, Strols saka: "Nebija iemesla to plaši publicēt. Komanda gribēja, lai koncentrējos savam darbam."

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.