Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Peress: "Ja mašīna būs ātra, es uzvarēšu F1 čempionātā"

Peress: "Ja mašīna būs ātra, es uzvarēšu F1 čempionātā"
Serhio Peress. Foto: Red Bull Racing

"Red Bull" komandas jaunpienācējs Serhio Peress ar lielām cerībām un ambīcijām raugās uz savu lielāko iespēju līdzšinējā F1 karjerā. Sportists uzskata, ka ir spējīgs uzvarēt pasaules čempionātā vai vismaz palīdzēt komandai sasniegt pirmo vietu Konstruktoru kausā, ja vien tehniski mašīna būs pietiekami ātra, lai to varētu paveikt.

No šī gada Peresa boss būs Kristians Horners, ar kuru ceļi savulaik jau krustojās.

"Kopā ar Kristianu un viņa tēvu strādājām, kad braucu pie viņiem savā pirmajā GP2 sezonā," stāsta Peress. "Neparasti apzināties, ka pēc 12 gadiem atkal darbosimies kopā. Es ļoti cienu Kristianu. Pirmkārt, viņš ir lieliska persona, kurai atrasties blakus, tāpat viņš ir lielisks komandas vadītājs. Mums priekšā gaida brīnišķīgi laiki."

Peress, kurš pērn "Racing Point" sastāvā izcīnīja savu pirmo uzvaru F1 čempionāta sacīkstēs, "Red Bull" komandā nomainījis Aleksu Albonu, kļūstot par pārinieku Maksam Verstapenam. Meksikānis neslēpj, ka šī viņam ir līdz šim lielākā iespēja karjerā.

"Es vienmēr braucu uz maksimuma, un pagājušajā gadā man beidzot bija tāda mašīna, ar ko varēja parādīt mazliet vairāk, tāpēc cilvēki ieraudzīja, uz ko esmu spējīgs," atzīst Peress. "Tagad man dota lielā iespēja, jāsper nākamais solis un, domāju, ka esmu tam gatavs. Vienīgais, kas man līdz šim pietrūka, tā bija iespēja. Tagad man tāda ir un tikai no manis atkarīgs, vai to pratīšu izmantot."

Peress ir gana ambiciozs, lai mērķētu uz titulu. Vai viņam būs izredzes cīnīties ar jau septiņus gadus neuzveicamo "Mercedes" vienību, atkarīgs no "Red Bull" formulu ātruma.

"Ja mums būs mašīna, ar ko var uzvarēt čempionātā, es parūpēšos, lai mēs uzvarētu," ambiciozi saka Peress. "Ja mums būs mašīna, ar ko iespējams izcīnīt trešo vietu, es parūpēšos, lai mēs finišējam otrajā vietā. Neviens nekad iepriekš man nav devis iespēju braukt lielā komandā. Ceru, ka nākamgad Meksikas himnu dzirdēsim daudzas reizes."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.