Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Ferrari" piloti ātrāki par Verstapenu pirmajā treniņā Barselonā

"Ferrari" piloti ātrāki par Verstapenu pirmajā treniņā Barselonā
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Spānijas F1 posms startējis ar pirmajiem treniņbraucieniem, kuros ātrākos laikus sasniedza "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss. Debiju tikmēr piedzīvojis igaunis Juri Vips.

Leklēra labākais laiks bija 1:19.828, bet Sainss no viņa atpalika 0.079 sekundes. Trešajā vietā ierindojās "Red Bull" pilots Makss Verstapens, zaudējot ātrākajam sesijas rezultātam 0.336 sekundes.

Pārējie atpalika samērā ievērojami. Džordžs Rasels ar "Mercedes" formulu bija vairāk nekā 0.7 sekundes lēnāks un uzstādīja ceturto labāko laiku, viņa komandas biedrs Lūiss Hamiltons bija sestais ātrākais, bet zaudēja gandrīz sekundi. Starp viņiem iespraucās "Alpine" pilots Fernando Alonso.

Pirmo reizi karjerā F1 posma treniņbraucienos piedalījās Juri Vips. Igaunis, kurš karjeru pašlaik veido F2 čempionātā, pārstāvēja "Red Bull" komandu, pakāpeniski uzlaboja apļa laiku un kopumā noriņķoja 23 apļus. Sportists gan palika pēdējā vietā un bija 4.3 sekundes lēnāks par Leklēru.

Vienā no epizodēm Vips patraucēja Raselam pēdējā sektorā, "Mercedes" pilots sūdzējās, ka gandrīz uztriecies "Red Bull" mašīnai. Tiesneši šo epizodi sola izmeklēt.

Vips trasē devās Serhio Peresa vietā. Katrai komandai ir uzdevums divas reizes sezonas laikā dot iespēju treniņos piedalīties kādam no junioru braucējiem. Vips jau vairākus gadus ietilpst "Red Bull Junior Team" programmā. "Williams" komandā šodien strādāja "Formula E" čempions Niks de Vrīss.

Šodien plkst. 18:00 pēc Latvijas laika sāksies otrais treniņš.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.


, 2022-05-20 17:45, pirms 2 gadiem
Kāpēc igaunis bija tik bezcerīgi lēns?
, 2022-05-20 23:29, pirms 2 gadiem
Treniņi tiek aizvadīti ar konkrētu mērķi: informācijas vākšana. Šoreiz igauņu sportistam spēcīgs uzsvars tika likts uz to.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.