Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pirro: "Sods, ko piešķīru Fetelam, izmainīja manu dzīvi"

Pirro: "Sods, ko piešķīru Fetelam, izmainīja manu dzīvi"
Fetels pēc 2019. gada Kanādas posma finiša. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais "Formula 1" pilots Emanuele Pirro 2019. gadā, būdams tiesneša amatā, Kanādas posmā piešķīra Sebastianam Fetelam sodu, kā rezultātā viņam tika atņemta uzvara. Pirro atzīst, ka par to saņēmis ļoti sāpīgu kritiku, kas faktiski izmainīja viņa turpmāko dzīvi.

Pirro sacīkšu braucēja karjera ilga gandrīz 30 gadus, F1 čempionātā viņš brauca no 1989. līdz 1991. gadam, neko vairāk par izcīnītiem trim punktiem nesasniedzot, bet piecreiz spēja uzvarēt leģendārajā Lemānas 24 stundu braucienā. 2010. gadā tika ieviests jauninājums, par tiesnešiem izvēlēt bijušos F1 pilotus, un šāds gods tika arī Pirro.

2019. gadā Kanādā Fetels pieļāva kļūdu ceturtajā līkumā, un viņa vadībā par nedrošu atgriešanos trasē, kā rezultātā no trases bija spiests izbraukt Hamiltons, toreizējais "Ferrari" pilots saņēma piecu sekunžu sodu. Rezultātā Fetels ierindojās otrajā vietā, zaudējot uzvarētājam Hamiltonam 3.6 sekundes.

Fetela un Hamiltona incidents: https://www.youtube.com/watch?v=gqh...

Tolaik šis lēmums izraisīja plašas diskusijas, itālis sociālajos tīklos tika daudz kritizēts par šī soda piespriešanu, bet tagad intervijā F1 podkāstā "Beyond The Grid" Pirro atzīst, ka tiesnešiem ir pieejama daudz plašāka informācija nekā skatītājiem no malas.

"Tas viss bija ļoti nepatīkami, savā ziņā tas mainīja manu dzīvi un uztveri par to, bet manas attiecības ar sociālajiem medijiem tagad ir pavisam savādākas," skaidro 59 gadus vecais Pirro. "Domāju, ka sociālie tīkli mums palīdz izpaust kaut ko, kas vairāk vai mazāk ir mums visiem - sūdzēšanos un vilšanos. Sociālie tīkli daudziem dod iespēju izteikt savu neapmierinātību, diemžēl, ne ar zināšanām, kas nepieciešamas, lai analizētu noteiktas lietas, tāpēc tas bija ļoti nepatīkami. Viens lēmums par vienu noteiktu pārkāpumu bija sāpīgs visam F1 čempionātam, jo cilvēki gluži vienkārši to uztvēra nepareizi."

Lai gan dažreiz lēmumi var būt strīdīgi, Pirro atgādina, ka tiesnešiem ir jāseko noteikumu grāmatai: "Tas mani ļoti sāpināja, jo es ļoti mīlu šo čempionātu. Man šķita, kā gan var nesaprast to, ka uzvarēs tas, kuram ir jāuzvar, nevis tas, kuru tu gribi, lai viņš uzvar. Domāju, ka toreiz visa pasaule gribēja, lai uzvarētu Fetels, jo viņš gāja cauri ļoti grūtiem laikiem, un tajā ziņā tas būtu bijis tāds brīnišķīgs stāsts. Ja esi trāpījis vārtos, bet bijusi aizmugure, tad ir aizmugure. Kādam ir jāpieņem lēmumi, lai sports paliktu tīrs."

Izmantotie resursi:
motorsportweek.com


, 2021-10-19 17:40, pirms 2 gadiem
Pilnīgi vienalga, ne man televizors, ne man auto, ne man tiesības, kaut kāds miljonāru sports, kurš tur uzvar vai zaudē, pilnīgi vienalga.
, 2021-10-19 20:37, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Pilnīgi vienalga, ne man televizors, ne man auto, ne man tiesības, kaut kāds miljonāru sports, kurš tur uzvar vai zaudē, pilnīgi vienalga.
uzvar Hamiltons/Verstapens
zaudē Mazepins
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.