Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

No F1 aprites izkritušais Mazepins atkal startēs sacīkstēs

No F1 aprites izkritušais Mazepins atkal startēs sacīkstēs
Ņikita Mazepins. Foto: Motorsport.com

Krievu pilots Ņikita Mazepins, kurš pirms šīs sezonas zaudēja līgumu ar F1 komandu "Haas", šovasar gatavojas pievērsties rallijreidam. Sportists jau paziņojis sacīkstes, kurās plāno piedalīties.

Neskatoties uz dažādiem ierobežojumiem, kas vērsti pret Krievijas sportistiem, daudzi no viņiem turpina karjeru starptautiskajā autosportā. Lielā mērā pateicoties sava tēva aktivitātēm, Mazepins gan iekļauts to cilvēku sarakstā, pret kuru vērstas Eiropas Savienības sankcijas, tomēr sportam ar roku atmest viņš negrasās.

"Esmu bijis iesaistīts autosportā 18 gadus, man nav domas to tā vienkārši pamest," izteicies Mazepins.

Krievijas ziņu aģentūra "Tass" tagad vēsta, ka 23 gadus vecais pilots šovasar piedalīsies "Silk Way Rally" sacensībās. Tajās viņš plāno startēt ATV klasē, kas ir nelieli, divvietīgi bagiji.

Šīs ir vienas no pasaulē lielākajām rallijreida sacīkstēm, tomēr, ņemot vērā situāciju, šoreiz noteikti nebūs tik starptautiskas, kā tas bijis citus gadus.

Iepriekšējos gados tajās uzvaras guvuši tādi braucēji kā Žans-Luī Šlesērs, Sirils Desprē, Jazīds El Radži, Nāsirs El-Atija un Žirlēns Šišerī, kurš uzvarēja pērn. Šogad sacensības desmit dienu garumā notiks jūlijā, tām pilnībā norisinoties Krievijas teritorijā. Starts tiks dots Astrahaņā, bet finišs sasniegts Maskavā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news


, 2022-05-19 17:40, pirms 2 gadiem
Hahahahhahaa... lai tak brauc un cīnās ar saviem austrumu gala konkurentiem.

Izlasot virsrakstu, jau sabijos, ka būs kaut kā pasauli apčakarējis.

Savā urlistānā lai brauc cik tīk.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.