Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Ja Monako GP būtu jauns posms, to neiekļautu F1 kalendārā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Ja Monako GP būtu jauns posms, to neiekļautu F1 kalendārā"
Foto: f1.com

Lai gan Monako "Grand Prix" organizators nesen nāca klajā ar paziņojumu, ka drīzumā tiks pie jauna līguma par posma rīkošanu nākotnē, vairāku F1 komandu vadītāji pauduši bažas par vēsturisko sacensību nākotni.

Šobrīd čempionāts uzņēmis vēl nebijušu attīstības virzienu un piesaista arvien lielāku auditoriju. Nesen pirmo reizi notika posms Maiami pilsētā, bet nākamgad greznas sacīkstes gatavojas rīkot Lasvegasa. Līdz ar to arvien vairāk tiek baumots par Monako nākotni, jo šis posms gadu gaitā daudz nav mainījies, un tā rīkotāji necenšas modernizēties.

"Laiki mainās," atzinis "Haas" boss Ginters Steiners. "Vienmēr nepieciešams attīstīties un izvērsties. Ja ir tā, ka pašreizējam veidolam nepieciešamas izmaiņas, tad, manuprāt, tās ir nepieciešamas. Mēs nedrīkstam dzīvot pagātnē. Es ceru, ka pie pareizajiem apstākļiem Monako saglabās vietu kalendārā."

Zināms, ka jau izsenis Monako maksā vismazāk par iespēju organizēt F1 posmu, tajā pašā laikā ielu trase izceļas ar minimālām apdzīšanas iespējām.

"Es domāju tā - ja Monako būtu jauna trase, kurā nevar apdzīt un, kas gatavojas maksāt vismazāko dalības maksu, šāds posms kalendārā netiktu apstiprināts," saka "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "Mēs tur rīkojam sacīkstes tikai dēļ krāšņās vēstures, un tas arī viss. Domāju, ka ir jāiet uz priekšu. Ja tu nemainies, tad sāc atpalikt, un tas attiecas uz pilnīgi visu šajā čempionātā."

Arī "Alfa Romeo" boss Frederiks Vasērs pauž, ka "Monako nevar palikt vecmodīga". "Un es nerunāju tikai par Monako," viņš saka. "Tā ir laba mācība visiem F1 posmiem."

Šogad Monako F1 sacensības tiks aizvadītas 29. maijā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2022-05-19 12:15, pirms 2 gadiem
Salīdzinot šīs sezonas apdzīšanas skaitu un iespējas, Monaco GP ir līdzvērtīgs posms visiem pārējiem posmiem.
Īsti nav saprotams, uz ko Horners tēmē, jo RedBull autiņus neražo, apdzīšanas nenotiek, sanāk vienīgais iemesls ir vairāk naudas noplēst no Monaco GP jeb tikai biznesa intereses, jo sportiskais var pagaidīt.