Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Žurnālists aicina skarbi vērsties pret F1 pilotiem, kuri šobrīd ceļo

Žurnālists aicina skarbi vērsties pret F1 pilotiem, kuri šobrīd ceļo
Lūiss Hamiltons. Foto: Splash

Pēdējā pusgada laikā jau pieciem "Formula 1" pilotiem konstatēta saslimšana ar "Covid-19" vīrusu, un pēdējie trīs gadījumi konstatēti pēdējā pusotra mēneša laikā. Kāds īru žurnālists uz to nespēj mierīgi noskatīties un aicina F1 pilotus būt atbildīgākiem.

Pozitīvu analīžu dēļ sacīkstes šogad izlaida gan Serhio Peress, gan Lānss Strols, bet decembrī vienā no pēdējiem posmiem nevarēja piedalīties arī čempions Lūiss Hamiltons. Brīvlaikā parādījušās ziņas, ka ar "Covid-19" saslimuši arī Lendo Noriss un Šarls Leklērs, turklāt viņi vīrusu saķēruši ceļojumu laikā. Gan Hamiltons, gan arī Noriss un Leklērs saslima pēc atgriešanās no Dubaijas.

Tagad sociālajos tīklos parādījušās fotogrāfijas, kurās redzams, ka Dubaijā atpūšas arī Pjērs Gaslī, neizmantojot sejas masku un tiekoties ar citiem cilvēkiem. Īru F1 žurnālists Tomass Mahers uzrunājis braucējus, sakot, ka tiem jābūt atbildīgākiem, ņemot vērā situāciju pasaulē, un arī publikai būtu skarbāk jāizturas pret tik vieglprātīgu attieksmi.

"Leklērs un Noriss ir vieni no populārākajiem pilotiem, jo ir aktīvi sociālo tīklu lietotāji," raksta Mahers. "Bet iedomājieties, kāda būtu publikas reakcija, ja nākamais saslimušais būtu, piemēram, Ņikita Mazepins. Ir laiks publikai pateikt skaidri: nav pieņemams ceļot izklaides dēļ, neskatoties uz to, kāds ir tavs statuss. Sociālo tīklu kanālos jāliek skaidri noprast, ka šāda rīcība ir savtīga un neuzmanīga, turklāt tas apdraud apkārtējos."


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.