Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Mazepins: "Daudzi mani ienīst, jo esmu krievs"

Mazepins: "Daudzi mani ienīst, jo esmu krievs"
Ņikita Mazepins. Foto: Hitech

Ņikita Mazepins, kurš šogad debitēs "Formulā 1", uzskata, ka pasaulē valda neiecietība pret krievu tautības cilvēkiem, tādēļ arī viņš jau pirms lielā notikuma tiek daudz kritizēts un ieguvis nelabvēļus.

Iepriekš F1 pasaules čempionātā startējuši viņa tautieši Vitālijs Petrovs, Sergejs Sirotkins un Daņils Kvjats, kurus būtu grūti nosaukt par sliktiem pilotiem. Tomēr arī pret viņiem, pēc Mazepina vārdiem, bieži vien attieksme nav bijusi labvēlīga un godīga.

"Viņi visi ir vieni no labākajiem sacīkšu braucējiem, profesionāļi, un daudzas lietas, kas par viņiem tika teiktas, nebija pelnītas," intervijā F1 sacīkšu komentētāja Alekseja Popova podkāstā atzina Mazepins. "Tas, ka krievi tiek uztverti citādi, man nav nekāds pārsteigums. Ir noteikti iemesli, kāpēc tieku uztverts citādi un tam nav nekāda saistība ar autosportu. Esmu uzaudzis Krievijā un gribu šeit palikt, tāpēc saprotu un pieņemu faktu, ka arī turpmāk attieksme būs tāda."

Jau "Formula 2" laikos Mazepins tika kritizēts par savu braukšanas manieri, bet nesen iekūlās skandālā, kad sociālajos tīklos publiskoja video ar pieskaršanos kādas pazīstamas sievietes krūtīm. Tika arī runāts, ka līgums ar viņu netika lauzts vien tādēļ, ka sportista tēvs ir miljardieris un "Haas" komandas sponsors Dmitrijs Mazepins.

"Domāju, ka nav daudz tādu krievu pilotu, kuri būtu sastapušies ar tādu naidu vai ažiotāžu, kā tas bijis ar mani," saka topošais F1 pilots. "Vai es esmu tam gatavs? Jā, tā ir daļa no dzīves. Ja gribi braukt sacīkstēs, to nāksies piedzīvot. Tomēr mani interesē sports, es neesmu satraukts par to, kas notiek ārpus trases. Tobrīd es neatrodos savās mājās, tāpēc nākas spēlēt pēc noteikumiem. Zinu, ka brīdī, kad debitē "Formulā 1", tev tiek dota tikai viena iespēja, un ar mani nebūs citādi."

Nesen "Haas" vadītājs Ginters Steiners izteicās, ka Mazepinu nauda nodrošinājusi komandas finansiālo stabilitāti. Vaicāts, ko domā par šiem izteikumiem, jaunais pilots atteica: "Lai ko arī Ginters nebūtu teicis, es teikšu, ka mans darbs vienmēr ir uzveikt savu komandas biedru un izdarīt visu iespējamo. Uz maniem pleciem vienmēr būs spiediens. Domāju, ka esmu gatavs startēt F1 un vairāk par visu vēlos to pierādīt komandai."

"Haas" vienībā Mazepina komandas biedrs šogad būs Miks Šūmahers, kurš arī aizvadīs savu F1 debijas sezonu.

Izmantotie resursi:
grandpx.news


, 2021-01-19 19:45, pirms 3 gadiem
Beidzot krievs saprata, ka ir krievs.
, 2021-01-19 19:53, pirms 3 gadiem
Var pateikt paldies putļeram&co!
, 2021-01-19 19:59, pirms 3 gadiem
Pareizi, krievijas atkritumu cienīt ir necienīt sevi..
, 2021-01-19 19:59, pirms 3 gadiem
To ka kādam var nepatikt krievi,latvieši, korejieši utt- var gadīties. Bet domāju ka galvenokārt tomēr par cilvēku spriež pēc viņa darbiem. Ja viņš domā,ka iedomīgs miljardiera dēliņš kam naudas dēļ piedod to ko citiem nepiedotu un kam naudas dēļ paveras iespējas kas citiem nebūtu, ir vienlīdzības zīme krievam- lai tā būtu.
, 2021-01-19 20:04, pirms 3 gadiem
Nevajag uzvesties kā krievam, tad neviens tevi neienīdīs..
, 2021-01-19 20:28, pirms 3 gadiem
Sirotkins bija sūdīgs , Petrovs bija cik atceros pārāk lēns un Kvjatu izspogāja no buļļiem tik dēl Verstapena
, 2021-01-19 20:53, pirms 3 gadiem
Rakstā ir pareizi pieminēts, ka daudzi viņu kritizē par braukšanas stilu.
Tie laiki, kad varēja stumt no trases laukā, beidzās ar Šumakera stūmienu sienā Barikello ungārijas posmā. Ja es būtu tiesnesis, par to vien būtu iedevis melno karogu. Pēc šī manevra izspiešanas beidzās, jo 2012.gadā bija daudzi līdzīgi gadījumi, piemēram, Alonso vs Feteļš Moncā.
Un pēc 2012.gada pievērsa lielāku uzmanību šādiem gājieniem, un visvairāk grēkoja Feteļš, Kvjats, Petrovs, vēlāk Gaslī, Okons ar Peresu vienu sezonu vispār viens otru stūma sienās gandrīz karā trasē. Nesen rādīja pa Mach TV jauno gonščiku seriālu, un tur asinīs jau ieliek, ka tomēr vari spiest ārā jeb vienu reizi mainīt trajektoriju. Un Mazepins, Sirotkins, Petrovs, arī Mazepins tieši tā brauc. Kvjatu protams neviens nepārspēs, jo niku torpēda iemantot ir jāmāk, pie tam, vienmēr vainīgi bija citi.
2020.gada F2 parādīja, ka tieši jaunais trijnieks Šumakers, Cunoda, Mazepins ir vislielākie spiedēji, un nebūs brīnums, ka kādam no šī trijnieka būs jāpavada vairākas gonkas, pirms tiks pabeigts pirmais aplis bez avārijām.
, 2021-01-19 21:57, pirms 3 gadiem
Petrovs bij labs, vinjs vel briidi atpakalj normaali Lemaanaa24 atvilka. Pareejie krievi, diemzheel, cik naudas, tik brauca...
, 2021-01-19 22:27, pirms 3 gadiem
Ne jau jo krievs, bet tādēļ ka iedomîgs visās jomās gan profesionālajā, gan privātajā. Nav viņš tik labs braucējs un vēl uzvedas kā viņam viss un visi pieder un pienāktos tikai tādēļ ka papiņam nauda.
, 2021-01-20 00:32, pirms 3 gadiem
Man gan likās tāpēc, ka viņš ir pasūdīgs braucējs ar pretīgu raksturu.
, 2021-01-20 10:34, pirms 3 gadiem
Īsti krieviska domāšana čalim - mūs neviens nemīl.
Foto: f1.com
1

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.
Makss Verstapens pēc triumfa Ķīnā. Foto: Edgar Su/Reuters/Scanpix
16

Verstapens turpina uzvaru gājienu un triumfē arī Ķīnas lielajā balvā

"Red Bull" pilots Makss Verstapens uzvarēja Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta posmā Šanhajā. Nīderlandietis šosezon triumfējis četrās no piecām lielās balvas izcīņām.