Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Saūda Arābijā F1 personālam būs jāģērbjas tikumīgi un nedrīkstēs lamāties

Saūda Arābijā F1 personālam būs jāģērbjas tikumīgi un nedrīkstēs lamāties
Foto: Motorsport.com

5. decembrī Saūda Arābijā pirmo reizi notiks "Formula 1" pasaules čempionāta sacensības, bet jau šobrīd zināms, ka visiem, kuri ieradīsies Džidas trasē, būs jāievēro strikti nosacījumi attiecībā uz apģērbu un pat pielietoto valodu.

Reliģija Saūda Arābijā ieņem milzīgu lomu un Islāma prasībām atbilstošās normas tiek pieprasīts ievērot pat no valdības puses. Arī viesiem, kas apmeklē šo zemi, ir jāseko dažādiem noteikumiem, un izņēmums nebūs F1 komandu personāls, ieskaitot pilotus, mehāniķus, inženierus un vadītājus.

Komandas jau saņēmušas norādījumus par to, kā būs jāģērbjas un jāuzvedas Saūda Arābijā. Dreskods ir ļoti svarīgs - neskatoties uz lielo karstumu, rokām un kājām, atrodoties publiskā vietā, būs jābūt nosegtām, kas nozīmē, ka šorti un krekli ar īsām piedurknēm nebūs pieļaujami. Nedrīkstēs nēsāt arī caurspīdīgu apģērbu. Sievietes nedrīkstēs atkailināt plecus un kājas virs potītes, tāpat daiļā dzimuma pārstāvēm tiek rekomendēts izmantot pēc iespējas mazāk kosmētikas.

Arī uzvesties publiskajā telpā būs jāmāk atbilstoši Saūda Arābijas tikumiem. F1 komandas instruētas, ka nav ieteicams publiski izrādīt tuvību divu cilvēku starpā. Savukārt, kas attiecas uz runāšanu, publiski nevarēs izmantot vulgāru valodu un lamāšanos.

"Formula 1" čempionātu par posma rīkošanu Saūda Arābijā nosodījuši daudzi aktīvisti un organizācijas, ieskaitot "Amnesty International", jo valsts tiek apsūdzēta būtiskos cilvēktiesību pārkāpumos. "Human Rights Watch" pat uzskata, ka Saūda Arābija izmanto F1 čempionātu, lai novērstu uzmanību no problēmām cilvēktiesību jomā. Šī gada sākumā 45 cilvēktiesību aizstāju organizācijas kopīgi aicināja pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu boikotēt Saūda Arābijas "Grand Prix" sacensības.

Džidas F1 trases celtniecība:

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!


, 2021-10-18 21:10, pirms 3 gadiem
Jāaicina boikotēt ne tikai Hamiltons, bet visi. Arī skatītāji.
, 2021-10-18 22:50, pirms 3 gadiem
Baltie naudas dēļ pārdos melnos un sevi!
, 2021-10-18 22:51, pirms 3 gadiem
york89 rakstīja: Jāaicina boikotēt ne tikai Hamiltons, bet visi. Arī skatītāji.
Tostarp Latvijas režījums drīz tev no mājas neļaus iziet un sen kā ir pateicis, ka tev nepieder savs ķermenis, nez kur cilvēktiesību aiztāvji palikuši šeit
, 2021-10-18 22:53, pirms 3 gadiem
Mums jāievēro viņu tradīcijas,bet viņiem mūsu nē,KĀPĒC?
, 2021-10-18 22:54, pirms 3 gadiem
Nauda
, 2021-10-18 23:35, pirms 3 gadiem
arish rakstīja: Mums jāievēro viņu tradīcijas,bet viņiem mūsu nē,KĀPĒC?
A jums ir kādas kopējas obligātas tradīcijas palikušas, kas visiem jāievēro?!
, 2021-10-19 00:13, pirms 3 gadiem
Jums ar lielo burtu,nav tradīcija,likums. Kāpēc kopējās? Man ar musļikiem nekad nekā kopēja nav bijis un nebūs.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
1

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
3

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.