Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Raikonens: "Braukt ar motokrosa moci ir bailīgāk nekā formulu"

Raikonens: "Braukt ar motokrosa moci ir bailīgāk nekā formulu"
Kimi Raikonens motokrosā. Foto: kimiraikkonenspace.com

42 gadus vecais Kimi Raikonens šīs sezonas izskaņā pieliks punktu savai ilgajai karjerai "Formulā 1", kas viņam iestiepās divu desmitgažu garumā. Lai gan autosacīkstes jau kopš bērna dienām Raikonenam bijusi daļa no dzīves, viņš negatavojas uzreiz meklēt kaut ko, kas viņam nodrošinās tādu pašu adrenalīna devu.

"Nedomāju, ka man to nepieciešams ar kaut ko aizvietot," intervijā "motorsport-magazin.com" atzīst Raikonens. "Mums šeit tā ir normāla lieta, vismaz man. Ja esi paņēmi garu pārtraukumu un tad atkal iesēdies F1 mašīnā, tad gan tā atkal liekas ātra, bet pēc tam atkal kļūst par parastu lietu. Ir daudzas lietas, kas man šķiet daudz biedējošākas."

Nav noslēpums, ka Raikonens ir liels motokrosa entuziasts un viņam arī pieder "Ice One Racing" komanda, kas pasaules motokrosa čempionātā pārstāv "Husqvarna" rūpnīcu. Arī viņš pats nereti izmanto iespēju sēsties uz motocikla.

"Es cenšos braukt ar motokrosa moci, kad vien iespējams, un braukšana ar to mani biedē daudz vairāk nekā traukšanās pa trasi ar formulu," atklāj Raikonens.

Raikonens ir ģimenes cilvēks, tādēļ viņa ikdiena arī pēc F1 karjeras beigšanas būs pilnīgi piepildīta.

"Ja mājās ir bērni, saprotams, ka mājās nevar būt garlaicīgi," saka soms.

Vairs tikai sešos F1 posmos būs iespēja vērot Raikonenu trasē, un šobrīd nav zināms, vai viņu vispār jebkad vēl varēsim skatīt kādās citās autosacīkstēs. Jau iepriekš Raikonens izmēģināja spēkus pasaules rallija čempionātā un NASCAR.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.