Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Fitipaldi: "IndyCar čempionāts ir labāks par F1"

Fitipaldi: "IndyCar čempionāts ir labāks par F1"
Foto: indycar.com

Divkārtējais "Formula 1" čempions Emersons Fitipaldi atzinis, ka, viņaprāt, šobrīd "IndyCar" sacensības ir daudz aizraujošākas par F1 pasaules čempionātu. Arī aizvadītās sezonas debitants Romēns Grožāns neslēpj, ka ir burtiski iemīlējies "IndyCar".

Šī F1 sezona izvērsusies par vienu no spraigākajām pēdējā laikā, par titulu cīnoties Lūisam Hamiltonam un Maksam Verstapenam, uz uzvarām dažkārt sevi piesakot arī "McLaren" un "Ferrari" komandām, bet vienreiz haotiskās sacīkstēs uzvaru guvis pat "Alpine" pilots Estebans Okons. Tikmēr Ziemeļamerikā veiksmīgi turpina pastāvēt "IndyCar" seriāls, kur komandas startē ar vienlīdzīgām mašīnām, posmi notiek gan ovālos, gan parastajās un ielu trasēs, radot vēl daudz neprognozējamākas cīņas.

"Es runāju ar Zaku Braunu "McLaren" priekšsēdētāju, un es viņam teicu, ka tas, ko paveicis "IndyCar" čempionāts, ir kaut kas fantastisks, un šīs sacīkstes skatīties ir daudz aizraujošāk par jebkura cita veida autosportu," stāsta 1972. un 1974. gada F1 čempions Fitipaldi. "Reizēm priekš mums sacensības notiek vēlu, bet mans dēls jūk prātā tās skatoties - viņš tās mīl, un tas ir jau 14 gados. "IndyCar" sacīkstes ir labākas par F1."

"IndyCar" čempionātā šogad pilnu vai daļēju sezonu aizvadīja 26 piloti, vēl vairāki startēja atsevišķos posmos, un braucēji nāk no dažādām pasaules valstīm. Pirmo titulu karjerā šogad guva spānis Alekss Palou, kura tuvākie sekotāji bija amerikānis Džozefs Ņūgārdens un meksikānis Pato O'Vards. Sacīkstēs piedalījās arī vairāki braucēji ar F1 pieredzi - Markuss Ēriksons, Aleksandrs Rosi, Takuma Sato, Romēns Grožāns, Sebastjēns Burdē un Makss Čiltons, divos posmos brauca Huans Pablo Montoija, bet vienā - Kevins Magnusens.

Grožāns vēl tikai pērn noslēdza savu visai garo F1 karjeru, bet pirmajā "IndyCar" sezonā trīsreiz kāpa uz pjedestāla, nopelnot iespēju nākamgad visos posmos startēt spēcīgajā "Andretti Autosport" vienībā. Franču pilots neslēpj savu sajūsmu.

"Es iemīlējos "IndyCar" sacīkstēs," saka Grožāns. "Kā sportistam man ir liela brīvība braukšanas stila izvēlē, un pilots var būt konkurētspējīgs jebkuras komandas sastāvā."

"IndyCar" sezonas kopvērtējums:

VietaPilotsValstsPunktiUzvaras
1.Alekss PalouSpānija5493
2.Džozefs ŅūgārdensASV5112
3.Pato O'VardsMeksika4872
4.Skots DiksonsJaunzēlande4811
5.Koltons HertaASV4553
6.Markuss ĒriksonsZviedrija4352
7.Greiems ReihelsASV389
8.Saimons PaženoFrancija383
9.Vils PauversAustrālija3571
10.Aleksandrs RosiASV332
11.Takuma SatoJapāna324
12.Rinuss VīkejsNīderlande3081
13.Džeks HārvijsApvienotā Karaliste308
14.Skots MakloglinsJaunzēlande305
15.Romēns GrožānsFrancija272
16.Sebastjēns BurdēFrancija258
17.Raiens Hanters-RejsASV256
18.Konors DeilijsASV235
19.Eds DžonssAAE233
20.Džeimss HinčklifsKanāda220

, 2021-10-18 19:21, pirms 3 gadiem
jā, protams!
, 2021-10-18 19:34, pirms 3 gadiem
Ir jau arī, gan apdzīšanu, gan sportiskā (no tāda viedokļa kad vadība pozīcijās mainās bieži l
, 2021-10-18 21:44, pirms 3 gadiem
F1 vajadzētu arī vienlīdzīgas mašīnas, domāju mazepins izceltos vēl vairāk1
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.