Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ierobežojumu dēļ "Red Bull" ātruma pārsvars varētu sarukt

Ierobežojumu dēļ "Red Bull" ātruma pārsvars varētu sarukt
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Tā kā Red Bull vienībai šogad pieejams mazāks laiks, ko strādāt aerodinamikas tunelī, tās ātruma pārsvars sezonas gaitā saruks, paudis Helmuts Marko.

Red Bull ierobežojumi darbam vēja tunelī noteikti gan tādēļ, ka pērn tā uzvarēja Konstruktoru kausā, gan sakarā ar konstatētajiem pārkāpumiem attiecībā uz budžeta griestiem. Tikmēr jauno sezonu komanda uzsākusi ar pārsvaru pār sāncenšiem, Maksam Versapenam un Serhio Peresam Bahreinas posmā sasniedzot dubultuzvaru.

Tiek ziņots, ka šie ierobežojumi nav ietekmējuši jaunā RB19 modeļa izstrādi, taču sāpīgi varētu atsaukties uz sniegumu vēlāk, kad būs ierobežota mašīnas turpmākā attīstība.

"Sezonai esam sagatavojušies optimāli," intervijā portālam Formel1.de stāsta Red Bull konsultants Helmuts Marko. "Tiklīdz uzzinājām, ka mums būs šādi ierobežojumi, dodoties uz vēja tuneli centāmies strādāt iespējami efektīvā manierē, un katram darbam bija skaidrs plāns. Līdz šim visu esam spējuši paveikt pienācīgi. Tomēr, sezonai progresējot, mums sāks trūkt laika, ko pavadīt vēja tunelī. Citiem tobrīd tas vēl būs pieejams, un mūsu pārsvars mazināsies. Tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi tie punkti, ko gūstam tagad."

Marko uzskata, ka citās trasēs Red Bull formulu pārsvars nebūs tik izteikts kā Sahirā. Viņš arī noliedz, ka būtu iespējams Džordža Rasela piesauktais scenārijs par Red Bull uzvarām visos šīs sezonas posmos.

"Nē," sacīja Marko. "Šie Džordža izteikumi ir skaidrojami ar sarūgtinājumu par Bahreinas posmā piedzīvoto. Šīs bija sacensības, kas notika specifiskā trasē ar ļoti raupju segumu, kas nozīmē, ka riepu nodilumam bija īpaši liela loma. Jā, mūsu sniegums bija labs. Ja uzvarēt visos posmos un izcīnīt titulus būtu tik viegli, tas būtu jauki."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs


Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.