Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Formulā 1" no nākamās sezonas varētu tikt ieviests "Grand Slam" tituls

"Formulā 1" no nākamās sezonas varētu tikt ieviests "Grand Slam" tituls
Foto: f1.com

Šobrīd F1 pasaules čempionātā ik sezonu tiek noteikts čempions pilotu vērtējumā, kā arī Konstruktoru kausa ieguvēja starp komandām. Tikmēr šobrīd tiek strādāts pie idejas jau no nākamā gada ieviest vēl vienu čempiontitulu.

F1 direktors Stefano Domenikali saka, ka nākamgad jau septiņos posmos varētu tikt izmantots sprinta sacīkšu formāts, kas šosezon tiek izmēģināts eksperimentālā kārtā, un līdz šim abos gadījumos izrādījies ļoti veiksmīgs risinājums. Domenikali atzīst, ka līdz ar to varētu tikt summēti punkti par rezultātiem šajās septiņās sprinta sacīkstēs.

"Šobrīd mēs vēl domājam par šo formātu, bet es spēju iztēloties, ka nākamgad sprinta sacīkstes būs septiņos posmos," viņš atklāj. "Mēs domājam arī par "Grand Slam" ieviešanu - tas būtu papildus vēl viens tituls, tāpat kā tenisā. Ja kāds uzvarēs gan sprinta sacīkšu čempionātā, gan pasaules čempionātā, tas iegūtu "Grand Slam". "Formulai 1" ir jāmainās un jākļūst daudz interesantākai jaunajai auditorijai."

Lai šādas izmaiņas ieviestu, būs nepieciešams ne vien F1 komandu, bet arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) atbalsts.

"Vēl nekas nav izlemts," runājot par sprinta sacīkšu nākotni, sacīja FIA prezidents Žans Tods. "Pagaidīsim, kad būs pieejama visa informācija, par to, kā būs gājis trīs izmēģinājumu posmos Silverstounā, Moncā un Interlagosā."

Izmantotie resursi:
grandpx.news


, 2021-09-17 16:14, pirms 3 gadiem
Sports ir jāattīsta no sportiskā viedokļa un tad tas arī būs interesanti auditorijai. Ja kļūt interesantam ir virsuzdevums un pašmērķis - kaut kas tur nav kārtībā..
, 2021-09-17 18:21, pirms 3 gadiem
Es ar Grand Slam saprastu, ka tiktu izraudzītas kādas 5 leğendāras sacīkstes, kuru rezultāti noteiktu šā titula ieguvēju.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.
Serhio Peress un Makss Verstapens. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
2

F1 2025. gada sezona sāksies Austrālijā, atkal aizvadīs 24 posmus un pabeigs tikai decembrī

F1 izziņojusi 2025. gada sezonas kalendāru. Pirmais posms tiks aizvadīts tradicionālajā Austrālijā, bet Eiropa tiks apbraukāta starp maija vidu un septembra sākumu. Noslēgums paredzēts 7. decembrī Abū Dabī.
Fernando Alonso. Foto: Philip FONG / AFP

42 gadus vecais Alonso pagarina līgumu ar "Aston Martin" līdz 2026.gada beigām

Divkārtējais F1 pasaules čempions, 42 gadus vecais Fernando Alonso noslēdzis jaunu divu gadu līgumu ar "Aston Martin" komandu.