Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Alpine" vasarā varētu lemt par Alonso nomaiņu ar Pjastri

"Alpine" vasarā varētu lemt par Alonso nomaiņu ar Pjastri
Fernando Alonso un Oskars Pjastri. Foto: Motorsport.com

"Alpine" komandas vadītājs Otmars Šafnauers apstiprinājis, ka šovasar tiks lemts par to, ko iesākt ar rezerves pilotu Oskaru Pjastri. Pastāv iespēja, ka jaunais un talantīgais pilots tiks iekļauts komandas pamatsastāvā Fernando Alonso vietā.

Estebanam Okonam šobrīd ir ilgtermiņa līgums ar "Alpine", un viņa vieta ir drošībā, bet Fernando Alonso pašreizējais līgums beigsies šī gada beigās. Divkārtējā F1 čempiona ātrums šosezon ir ļoti labs, taču dažādu neveiksmju rezultātā viņam nav izdevies iegūt daudzus punktus, kas bijuši reāli aizsniedzami. Alonso turklāt šobrīd ir jau 40 gadi, un skaidrs, ka viņa karjera tuvojas noslēgumam.

Pjastri tikmēr ir viens no lielākajiem jaunajiem talantiem. Iepriekšējās sezonās viņš ieguvis titulus gan F3, gan F2 kategorijās, bet šogad autosacīkstēs nestartē, tā vietā pildot "Alpine" rezervista pienākumus. Ticis runāts, ka nākamgad "Alpine" varētu izkārtot viņam vietu "Williams" komandā, baumo arī par jaunā sportista stāšanos Alonso vietā.

Jautāts par to, kad varētu tikt pieņemti kādi lēmumi attiecībā uz pilotiem, Šafnauers sacīja: "Mēs par to vēl neesam domājuši, jo vēl ir par ātru to darīt. Ap to laiku, kad notiks sacīkstes Silverstounā, mēs par to runāsim."

Šobrīd uz Nikolā Latifī vietu "Williams" komandā pretendē arī Niks de Vrīss, par kura karjeru rūpējas "Mercedes", un šis holandiešu pilots ir līdzīgā situācijā kā Pjastri.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.