Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Botass: "Es nepiekristu vēl vienam "Mercedes" līgumam uz vienu sezonu"

Botass: "Es nepiekristu vēl vienam "Mercedes" līgumam uz vienu sezonu"
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Somu autosportists Valteri Botass jau bija pieņēmis lēmumu, ka pametīs "Mercedes" komandu, ja viņam netiks piedāvāts līgums vismaz uz nākamajām divām sezonām.

Šobrīd jau zināms, ka Botasu pēc piecām "Mercedes" komandā pavadītām sezonām sastāvā nomainīs Džordžs Rasels, bet viņš pats uz vairākiem gadiem jau vienojies par startēšanu "Alfa Romeo" sastāvā.

Šovasar nedēļām ilgi nerimās spekulācijas par Botasa un Rasela nākotni, līdz beidzot tika paziņots, ka britu sportists no "Williams" nākamgad pāries uz "Mercedes", kļūstot par Lūisa Hamiltona komandas biedru.

"Zinājām, ka vienā brīdī būs jāpieņem lēmumi," skaidro Botass. "Pats personīgi jau pirms tam biju izlēmis, ka, ja "Mercedes" man nepiedāvās līgumu uz vismaz diviem gadiem vai garāku termiņu, es noteikti došos prom pēc kaut kā jauna. Tāpēc es uzdevu konkrētu jautājumu (Toto Volfam), vai viņš man var piedāvāt līgumu uz vismaz diviem gadiem? Un viņš teica, ka šobrīd nevar."

Botass turpina: "Pēc tam viss bija diezgan viegli. Bija tikai dabiski, ka vieta tika atvēlēta Džordžam, jo viņš bija komandā jau ilgu laiku. Viņš ir mūsu jaunā paaudze, tā šis čempionāts attīstās. "Mercedes" ir šī jauno braucēju programma, un Džordžs tajā ir jau sen. Viņi negribēja palaist garām iespēju, jo viņš turpinātu attīstīties, kļūstot arvien pieredzējušāks un ātrāks. Kas attiecas uz mani, viss ir labi, esmu laimīgs."

Botass visās četrās līdz šim aizvadītajās sezonās palīdzēja "Mercedes" uzvarēt Konstruktoru kausā un arī šogad savu uzdevumu veic gana labi, jo kopvērtējumā ir priekšā "Red Bull" otram pilotam Serhio Peresam. Cīņa par uzvaru komandu ieskaitē gan nav galā.

Izmantotie resursi:
The Race - Motorsport coverage that cannot be...


, 2021-11-17 13:07, pirms 2 gadiem
Lai jau Bottasam viss izdodas Alfā.
, 2021-11-17 14:37, pirms 2 gadiem
Nemaz nepiedāvātu Fiziski un emocionāli jau sevi izsmēlis. Protams, ar Mercedes palīdzību. Izteica tādu frāzi, lai paspētu vēl iegriezt Toto austrieša sirsniņā.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.