Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons kļūdās, bet pārspēj Verstapenu kvalifikācijā Silverstounā

Hamiltons kļūdās, bet pārspēj Verstapenu kvalifikācijā Silverstounā
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Ar "Mercedes" pilota Lūisa Hamiltona uzvaru noslēgušies Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijas braucieni, kamēr F1 pasaules čempionāta līderis Makss Verstapens no "Red Bull" vienības šoreiz palika otrajā vietā.

Silverstouna, kur savulaik notika pats pirmais "Formula 1" posms, tagad kļuvusi par pirmo trasi, kurā eksperimentālā kārtā tiek izmēģināts savādāks sacīkšu nedēļas nogales formāts. Šī ir pirmā reize vēsturē, kad kvalifikācijas rezultāti nenoteikts starta izkārtojumu "Grand Prix" sacīkstēm, bet gan sestdien gaidāmajām sprinta sacensībām, kas notiks vien 17 apļu garumā. Sprinta kvalifikācijas sacīkšu rezultāti savukārt noteiks starta izkārtojumu svētdien gaidāmajām galvenajām sacensībām.

Vairāk par jauno F1 formātu: https://sportacentrs.com/motoru_spo...

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Silverstounas trasē ātrākais bija Verstapens, kamēr Hamiltons ieņēma otro vietu. Šarls Leklērs vienā no epizodēm izbrauca ārpus trases, kamēr Ņikita Mazepins saslīdēja, bet arī varēja turpināt braukšanu. Otrajā kārtā Hamiltonam jau izdevās pārspēt Verstapenu, bet lielākais pārsteiguma autors bija "Williams" pilots Džordžs Rasels, kurš pirms tam bija izkļuvis no Q3, savukārt Q2 izskaņā ar lielisku pēdējo lidojošo apli nodrošināja sev vietu starp desmit ātrākajiem braucējiem.

Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā pēc pirmā veiktā apļa vadībā ar laiku 1:26.134 nonāca vietējo līdzjutēju favorīts Hamiltons, kamēr Verstapens ieņēma otro vietu, tobrīd zaudējot viņam 0.172 sekundes. Tas lika domāt, ka "Mercedes" ieviesti uzlabojumi uz šo nedēļas nogali ir devuši cerēto labumu. Verstapens tikmēr sūdzējās, ka mašīna līkumos neuzvedas tā, kā viņš gribētu.

Otrajā mēģinājumā Hamiltons uzstādīja rekordus pirmajos divos trases sektoros, taču trešajā pieļāva kļūdu, mašīna mazliet izslīdēja, kā rezultātā iepriekš uzstādīto rezultātu viņam uzlabot neizdevās. Tikmēr Verstapens bija ātrāks nekā iepriekš, tomēr līdz sava konkurenta ātrumam aizsniegties nespēja un palika otrajā vietā, zaudējot 0.075 sekundes. "Mercedes" komanda līdz ar to uzvarējusi kvalifikācijas braucienos pēc piecu posmu pārtraukuma.

Aiz titula pretendentu Hamiltona un Verstapena otrajā starta rindā sprinta sacīkstēs sestdien stāsies Valteri Botass un Leklērs, trešajā rindā redzēsim Serhio Peresu un Lendo Norisu, bet ceturtajā - Danielu Rikjardo un Raselu, kurš trešajā sesijā spēja būt ātrāks par Karlosu Sainsu un Sebastianu Fetelu.

Sestdien plkst. 14:00 plānoti otrie treniņbraucieni, sprinta sacīkstes sāksies plkst. 18:30, bet "Grand Prix" sacensības startēs svētdien plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Pēc aizvadītiem deviņiem posmiem, kuros Verstapens guvis piecas uzvaras, viņa pārsvars pār Hamiltonu sasniedzis 32 punktus, turklāt "Mercedes" komanda nav uzvarējusi jau piecus posmus pēc kārtas. Konstruktoru kausā "Red Bull" jau 44 punktu pārsvars pār "Mercedes".

Lielbritānijas GP kvalifikācija


, 2021-07-16 21:14, pirms 3 gadiem
Vispār diezgan parocīgi, ka kvalene ir piektdienas vakarā, redzēsim kas notiksies rīt sprintā.
, 2021-07-16 21:17, pirms 3 gadiem
Skatoties uz Raselu un redzot, ka viņš var Wiliams līdz 4.rindai aizstūrēt, radās sajūta, ka viņš ar midfield mašīnu varētu pacīnīties pat par piedestālu.
, 2021-07-16 21:22, pirms 3 gadiem
MrRobinson rakstīja: Skatoties uz Raselu un redzot, ka viņš var Wiliams līdz 4.rindai aizstūrēt, radās sajūta, ka viņš ar midfield mašīnu varētu pacīnīties pat par piedestālu.
Iepriekš ar tika Q3 un sacīkstes startā jau brauca atpakaļgaitā, problēma tā, ka viņam priekšā divi starti kuros Williams nav labi. Bet Q piektdienā ir ok, vairāk F1. Ne visur sprinta sacīkstes būs interesantas, bet ja vēl kaut kur uzlītu...
, 2021-07-16 21:54, pirms 3 gadiem
Rasels ir spēcīgs Q, bet nav sacīkšu ātruma (to norakstu uz Williams formulu).
RedBull izskatās, ka bik meistarībā sačakarējās ar pēdējā brīža regulējumu izmaiņām.
, 2021-07-16 22:48, pirms 3 gadiem
Bowijs rakstīja: Rasels ir spēcīgs Q, bet nav sacīkšu ātruma (to norakstu uz Williams formulu).
RedBull izskatās, ka bik meistarībā sačakarējās ar pēdējā brīža regulējumu izmaiņām.
Īstenībā tas ir ļoti aizdomīgi ar Williams, saprotams kā mašīna grauzts nu teiksim tuvu Alfa Romeo līmenim, taču šādi startēt kvalifikācija aizdomīgi.
Mana hipotēze kvalifikācija izgriez Mercedes līdz maksimumam ka ari aerodinamikas regulējumi nepiemēroti sacīkstē, bet vienam aplim, sacīkstes startē pazeminātā režīma lai motors iztur.
Par Raselu grūti spriest, virs vidējā viņš protams ir, bet vai čempions laiks rādīs, par Bottas protams labāks, domāju ir kā vienaudzi Leclercs, Sainz, Norris, bet vai Verstappena līmenis grūti teikt.
, 2021-07-16 23:15, pirms 3 gadiem
Zombijs rakstīja: Īstenībā tas ir ļoti aizdomīgi ar Williams, saprotams kā mašīna grauzts nu teiksim tuvu Alfa Romeo līmenim, taču šādi startēt kvalifikācija aizdomīgi.
Mana hipotēze kvalifikācija izgriez Mercedes līdz maksimumam ka ari aerodinamikas regulējumi nepiemēroti sacīkstē, bet vienam aplim, sacīkstes startē pazeminātā režīma lai motors iztur.
Par Raselu grūti spriest, virs vidējā viņš protams ir, bet vai čempions laiks rādīs, par Bottas protams labāks, domāju ir kā vienaudzi Leclercs, Sainz, Norris, bet vai Verstappena līmenis grūti teikt.
Party modes jau sen aizliegtas, tagad ar to pašu režīmu, ko kvalenē jābrauc arī sacīkstē.
, 2021-07-17 00:16, pirms 3 gadiem
killo2000 rakstīja: Party modes jau sen aizliegtas, tagad ar to pašu režīmu, ko kvalenē jābrauc arī sacīkstē.
Kādā sakarā? Kas tad ir overtake mode?
, 2021-07-17 00:37, pirms 3 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Kādā sakarā? Kas tad ir overtake mode?
party modes bija saistībā ar dzinēju režīmiem
overtake mode ir saistībā ar ERS režīmu.
, 2021-07-17 06:23, pirms 3 gadiem
killo2000 rakstīja: Party modes jau sen aizliegtas, tagad ar to pašu režīmu, ko kvalenē jābrauc arī sacīkstē.
Cik sapratu pēc SKY F1 teikta, Q1 laikā to visu vēl var mainīt, ja ne pat beigās. Mercedes tad nu arī pēdējā brīdī tik ieslēdza to režīmu kuru vajag, tāpēc FP1 bija nekādi. Bet sākot ar Q2 biji blakus MAXIM.
, 2021-07-17 09:34, pirms 3 gadiem
killo2000 rakstīja: Party modes jau sen aizliegtas, tagad ar to pašu režīmu, ko kvalenē jābrauc arī sacīkstē.
Varbūt ne gluži Party mode, bet ar dzinēja regulējumiem var spēlēties un komandas var balansēt jaudu/risku pēc saviem ieskatiem. Vakar treniņos Maksis visus sasita lupatās, Q1 tā pat. Bet cik noprotams no britu komentētājiem, Mercedes Hamiltona mašīnai "pagriezuši" lielāku jaudu, kas ļāva iesaistīties cīņā ar Red Bull. Šī "pagriezt vairāk jaudas" visbiezāk nozīmē upurēt daļu no dzinēja izturības un risku, ka tas varētu neizturēt visus sev paredzētos F1 posmus, līdz ar to šāda pieeja nav ļoti bieži pielietota, taču atsevišķos gadījumos acīm redzot tiek izmantota
, 2021-07-17 11:15, pirms 3 gadiem
Pie šīs sistēmas liekas, ka pat pirmās vietas nesitīsies par punktiņu vairāk, lai uzvarētu, jo tas ir risks lielo gonku sākt no aizmugures.
, 2021-07-17 13:54, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Varbūt ne gluži Party mode, bet ar dzinēja regulējumiem var spēlēties un komandas var balansēt jaudu/risku pēc saviem ieskatiem. Vakar treniņos Maksis visus sasita lupatās, Q1 tā pat. Bet cik noprotams no britu komentētājiem, Mercedes Hamiltona mašīnai "pagriezuši" lielāku jaudu, kas ļāva iesaistīties cīņā ar Red Bull. Šī "pagriezt vairāk jaudas" visbiezāk nozīmē upurēt daļu no dzinēja izturības un risku, ka tas varētu neizturēt visus sev paredzētos F1 posmus, līdz ar to šāda pieeja nav ļoti bieži pielietota, taču atsevišķos gadījumos acīm redzot tiek izmantota
Nu ICE neko mainīt nedrīkst. Jāmauc ar vienu software mapingu no kvalenes līdz sacensībai. Nevar vairs tur spēlēties ar aizdedzes taimingiem degvielas plūsmu, gaisa spiedienu utt. (Izņemot tur iesildīšanās apli, apli pēc finiša, ripinoties aiz drošības mašīnas utt) Ar elektrību var spēlēties. Vismaz "parastām" nedēļas nogalē tā ir, kur ir kvalenē un sacensības. Varbūt šajā sprintā variantā ir kādi izņēmumi - ja kāds zin var iekomentēt.
, 2021-07-17 18:31, pirms 3 gadiem
Vajadzētu gonku sākt ar sprinta beigu riepām. Tā kāds varētu sprintā sagatavoties.
, 2021-07-17 18:34, pirms 3 gadiem
Visa statistika gan aiziet auzās arvien dziļāk. Kurš tad ir Q uzvarētājs?
Alekss Albons un Karloss Sainss. Foto: crash.net

Albons: "Adrenalīns ir brīnišķīga lieta, tas daudz ko nomaskē"

2022. gadā apendicīta operācijas dēļ uz vienu posmu F1 sezonu nācās iepauzēt Aleksam Albonam. Šogad pirms sacensībām Austrālijā "Williams" pilots varēja sniegt vērtīgus padomus Karlosam Sainsam, kurš šajā posmā izcīnīja pārsteidzošu uzvaru, lai gan vien divas nedēļas iepriekš bija pārcietis līdzīgu operāciju.
Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.