Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens: "Maiami trasē vairākas reizes gandrīz atslēdzos"

Verstapens: "Maiami trasē vairākas reizes gandrīz atslēdzos"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Maiami "Grand Prix" uzvarētājs Makss Verstapens norādījis uz jaunās F1 trases nepilnībām, sakot, ka uz nākamo gadu būtu jāparūpējas par labāku asfalta segumu, kā arī jāveic izmaiņas šaurajā līkumā, ko kritizējuši arī citi piloti.

Maiami trasei bija raksturīga slikta saķere ārpus ideālās trajektorijas. Lai gan to var izskaidrot ar faktu, ka šī ir pavisam jauna trase, kas vēl nav iebraukta, citu posmu rīkotāji šo problēmu ir pratuši nepieļaut.

"Manuprāt, trases segums ārpus trajektorijas varēja būt labāks," secinājumus izdara Verstapens. "Sacīkstēm sākoties, situācija gan bija labāka, jo startā, izbraucot ārmalā, nebiju gaidījis, ka būs tāda saķere. Pēc tam atkal kļuva sliktāk un sliktāk. Pēdējā laikā mums ir jaunas trases, kur asfalts ir labs - piemēram, Saūda Arābijā saķere bija diezgan laba. Tam jāpievērš uzmanība. Šeit atšķirība starp trajektoriju un to, kāda saķere ir ārpus tās, vietām bija pārāk liela."

"Red Bull" pilots atzīst, ka arī trases konfigurācijā jāveic izmaiņas: "Dažas trases daļas varam padarīt aizraujošākas, sevišķi otro sektoru."

Sevišķi Verstapens nav apmierināts ar 14. un 15. līkumu, kas ir straujš, lēns un ar lielām apmalēm. Arī citi piloti par to sūdzējās, sakot, ka tas nav piemērots braukšanai ar F1 līmeņa sacīkšu auto.

"Ja es brauktu ar kartingu, tas būtu jauks līkums, bet ne ar tādām F1 mašīnām, kādas mums ir šobrīd," saka iepriekšējās sezonas F1 čempions. "Papildus vēl tās apmales... Atceros, ka piektdien, četros gadījumos tur gandrīz atslēdzos, jo, pēc uzbraukšanas apmalei, galva nokratījās pa labi un pa kreisi kādas piecas, sešas reizes. Mūsu mašīnas tur izskatītos daudz labāk, ja šis līkums būtu plūstošāks."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.