Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 piloti Leklērs un Albons uzvar virtuālajās sacīkstēs Spā un Baku

F1 piloti Leklērs un Albons uzvar virtuālajās sacīkstēs Spā un Baku
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Nedēļas nogalē labi zināmi autosportisti piedalījās F1 virtuālajās sacīkstēs, kas norisinās ar mērķi vākt ziedojumus "Covid-19" slimnieku ārstēšanai. Šarls Leklērs izcīnīja uzvaru Spā-Frankošamps trasē, kamēr Alekss Albons triumfēja Baku.

"Race for the World" ir sešu sacīkšu virtuālais seriāls, kas izveidots īpaši profesionālajiem sacīkšu braucējiem. Sacensībās piedalās arī seši "Formula 1" piloti, un nedēļas nogalē notika divi posmi - trešais un ceturtais.

Spā-Frankošamps trasē kvalifikācijā uzvarēja "Alfa Romeo" pilots Antonio Džovinaci, taču tehnisku iemeslu dēļ sesiju nācās atkārtot, kā rezultātā pie pole position tika "Red Bull" F1 komandas braucēja Aleksa Albona jaunākais brālis Luka, kurš vien par 0.003 sekundēm pārspēja "Ferrari" uzlecošo zvaigzni Šarlu Leklēru, kamēr trešajā vietā ierindojās Lendo Noriss no "McLaren".

Luka Albons jau pirmajā aplī atkrita uz trešo vietu, palaižot priekšā abus pilotus, kas startēja aiz viņa. Leklērs un Noriss cīnījās savā starpā, "McLaren" braucējam cenšoties tikt garām uz pitstopu rēķina, taču viņš iekļuva aiz lēnākiem sportistiem un saglabāja otro pozīciju. Leklērs guva uzvaru, tāpat kā iepriekšējā "F1 Virtual Grand Prix" seriāla posmā, Noriss finišēja trešais, bet no astotās vietas startā līdz trešajai finišā aizcīnījās "Renault" F1 junioru programmas pilots Kristians Lundgārds. Pirmo piecinieku noslēdza Šarla Leklēra brālis Arturs, kurš bija uzvarējis "Race for the World" otrajā posmā, un bijušais F1 pilots Stofels Vandūrns.

Ceturtajā posmā, kas notika Baku ielu virtuālajā trasē, dominēja Alekss Albons, kurš gan startēja, gan finišēja pirmais. Šarls Leklērs pirmā apļa laikā no desmitās pozīcijas pakāpās uz otro - viņa brālis saslīdēja, pirms tam atrodoties otrajā vietā. Vēlāk Džovinaci avarēja tajā pašā līkumā, kad brauca trešais, bet pēc tam trešajā vietā atradās tagadējais "Formula E" kopvērtējuma līderis Antonio Fēlikss da Košta, taču arī viņš pamanījās saslīdēt. Rezultātā aiz Aleksa Albona un Šarla Leklēra finišēja Luka Albons. Šajā reizē vadošo piecinieku noslēdza 2020. gada F1 debitants Nikolā Latifi no "Williams" un Vandūrns, kurš bija piektais arī iepriekšējā sacīkstē.

Virtuālā "Race for the World" čempionāta mērķis ir savākt 100 tūkstošus ASV dolāru, ko ziedot Pasaules Veselības organizācijai. Šajos divos posmos izdevās savākt 48 tūkstošus, kamēr pirmajos divos Abū Dabī un Silverstounā, kuros uzvarēja Alekss Albons un Arturs Leklērs - 33 tūkstošus. Pēdējie posmi notiks šo piektdien.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
2

Verstapens: "Nav gudrs lēmums jauno F1 formātu izmantot Ķīnas posmā"

Ņemot vērā, ka šonedēļ gaidāmais F1 posms Ķīnā notiks pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma, nav prātīgi tieši šajā nedēļas nogalē pielietot līdz šim vēl nebijušu sprinta formātu, uzskata Makss Verstapens.