Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Volfs: "Tas ir izsmiekls, ka Verstapens netika sodīts"

Volfs: "Tas ir izsmiekls, ka Verstapens netika sodīts"
Lūiss Hamiltons cīnās ar Maksu Verstapenu. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas boss Toto Volfs uzskata, ka Makss Verstapens bija jāsoda par manevru pret Lūisu Hamiltonu līderpozīcijas aizstāvēšanas laikā, nosaucot tiesnešu lēmumu to nedarīt par "izsmieklu". Pretējās domās ir "Red Bull" nometnes vadītājs Kristians Horners, kurš sava pilota manevru uzskata par "godīgu".

No desmitās pozīcijas startējušais Hamiltons bija noķēris Verstapenu 48. aplī un ceturtajā līkumā jau mēģināja veikt apdzīšanas manevru pa ārmalu, taču holandietis negrasījās atdot pozīciju, kā rezultātā abi izbrauca ārpus trases esošajā asfalta drošības joslā. Hamiltons pa radio situāciju nosauca par "traku", kamēr tiesneši to piefiksēja, bet secināja, ka tālāka izmeklēšana nav nepieciešama.

"Šajā nedēļas nogalē viss bija pret mums," saka Toto Volfs. "Mums bija salauzts antispārns, ko mums neļāva izpētīt un izanalizēt, tas neatbilda pārbaudes prasībām un saņēmām diskvalifikāciju, kas bija ļoti skarbi. Un tad mēs redzam, ka "Red Bull" komandai trīs reizes pēc kārtas slēgtajā parkā ļauj veikt labojumus aizmugurējam antispārnam. Tā bija viena lieta, bet pēc tam kulmināciju tas sasniedza sacīkstēs, kad Makss veica nepareizu aizstāvēšanās manevru, absolūti pārsniedzot robežu, kas viņam bija jādara. Bet Lūiss ar situāciju tika galā vēl lieliskāk, izvairoties no kontakta, kā rezultātā sacīkstes varēja būt galā. Tomēr tas pārkāpa līniju, un tur vajadzēja būt vismaz piecu sekunžu sodam. Iespējams, Makss to apzinājās. Netīrumi vienkārši tika paslaucīti zem paklāja, un tas ir izsmiekls."

Kristians Horners ir gluži pretējās domās par sava pilota Verstapena manevru: "Divi vīri smagi cīnījās, Lūiss mēģināja apbraukt pa ārmalu, bet Makss iebrauca dziļi ārmalā un viņi izbrauca ārā. Es domāju, tas būtu negodīgi, ja par to piešķirtu sodu. Ja es būtu otrā komandā, ļautu sporta direktoram pasūdzēties, bet negaidītu, ka no tā būs sods. Par ko gan? Nekādas priekšrocības viņš neieguva un nekāda kontakta arī nebija. Manuprāt, tā vienkārši bija spraiga cīņa starp diviem pilotiem. Tiesneši pieņēma pareizu lēmumu."

Jāpiemin, ka Hamiltons pēc sacensībām saņēma 5000 eiro sodu par to, ka svinību aplī bija atvienojis drošības jostas. Nosacīti viņam piešķirts arī 20 tūkstošu eiro sods, bet tas stāsies spēkā, ja līdz šī gada beigām viņš veiks vēl vienu līdzīgu pārkāpumu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Vai Verstapens bija pelnījis sodu?

  • 145

  • 161



, 2021-11-15 11:42, pirms 2 gadiem
Šoreiz tiešām jāpiekrīt Toto teiktajam. Trūkst argumentētu komentāru no FIA puses par visām darbībām, kas ir notikušas pēdējā laikā.
, 2021-11-15 11:48, pirms 2 gadiem
Situācija ir pavisam vienkārša - komandām ir pieejami video ieraksti. Ja video redzams, ka Maksis pagrieza stūri pa labi, vai vismaz ir redzams, ka viņš necenšas noturēties trasē stūri turot taisnu, tad Mercedes ir jāsniedz apelācija un kā F1 vēsture rāda, tad pēc sacīkšu apelācijas bieži vien tiek apmierinātas.
Ja video ir redzams, ka Maksis griež stūri pa kreisi, bet mašīna neklausa, tad domājams, ka tiesnešu lēmums ir pareizs.
Mums skatītājiem trūkst info, lai par šo spriestu, jo jocīgā kārtā sacīkstes laikā onboard no Makša kameras netika parādīts.
, 2021-11-15 11:54, pirms 2 gadiem
Nu kāds sods? Tie džeki ir padarījuši f1 atkal skatāmu. Tur uz abiem FIA ir jāpiemiedz acis - lai ļauj cīnīties.
, 2021-11-15 12:16, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Situācija ir pavisam vienkārša - komandām ir pieejami video ieraksti. Ja video redzams, ka Maksis pagrieza stūri pa labi, vai vismaz ir redzams, ka viņš necenšas noturēties trasē stūri turot taisnu, tad Mercedes ir jāsniedz apelācija un kā F1 vēsture rāda, tad pēc sacīkšu apelācijas bieži vien tiek apmierinātas.
Ja video ir redzams, ka Maksis griež stūri pa kreisi, bet mašīna neklausa, tad domājams, ka tiesnešu lēmums ir pareizs.
Mums skatītājiem trūkst info, lai par šo spriestu, jo jocīgā kārtā sacīkstes laikā onboard no Makša kameras netika parādīts.
Pameklēju nedaudz info for tām kamerām. Cik saprtatu katrai mašinai ir ap 20-30 kameras un visas viņas ir iespējams redzēt live, bet problema ir, ka esošaijai sistēmai bandwidths atļauj pārraidīt aptueni 26 kameras kopā no visiem braucējiem. Kuras kameras pārraidīt pa lielam izvēlas pārraides režisors (protams komandas arī var piepraīt no pit-walla, ja grib redzē vai nav kādi bojājumi utt.), un šajā momentā režisori bija pielēgušies Maxa aizmugurējai kamerai, kas itkā esot ierasta lieta (jo viņš brauca pa priekšu).
Pārējās kameras tiek ierakstītas un gan jau mēs šodien redzēsim arī leņķi no Maxa priekšās.

Būtu gan domājis pirms tam, ka viņiem ir iespēja izdarīt remote download, ja vajag, bet laikam viss budžets aiziet smalkajos mērinstrumentos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-15 13:27, pirms 2 gadiem
kart1ba rakstīja: Pameklēju nedaudz info for tām kamerām. Cik saprtatu katrai mašinai ir ap 20-30 kameras un visas viņas ir iespējams redzēt live, bet problema ir, ka esošaijai sistēmai bandwidths atļauj pārraidīt aptueni 26 kameras kopā no visiem braucējiem. Kuras kameras pārraidīt pa lielam izvēlas pārraides režisors (protams komandas arī var piepraīt no pit-walla, ja grib redzē vai nav kādi bojājumi utt.), un šajā momentā režisori bija pielēgušies Maxa aizmugurējai kamerai, kas itkā esot ierasta lieta (jo viņš brauca pa priekšu).
Pārējās kameras tiek ierakstītas un gan jau mēs šodien redzēsim arī leņķi no Maxa priekšās.

Būtu gan domājis pirms tam, ka viņiem ir iespēja izdarīt remote download, ja vajag, bet laikam viss budžets aiziet smalkajos mērinstrumentos.
Britu komentētāji teica, ka FIA ir pieejamas visas nepieciešamās kameras lēmuma pieņemšanai, kamēr publikai pieejamas tikai tās, ko piedāvā translācijas pārraidītāji...

Pie tam, viņiem ir redzama visa nepieciešamā statistika par to, kā kurš auto kurā situācijā uzvedies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-15 14:02, pirms 2 gadiem
Petravicus, es arī dzirdēju līdzīgi pārraides laikā, bet ja jau tiesneši saka, ka viņiem nebija šī leņķa, kad viņi lēmumu pieņēma, es centos painteresēties vai nav kāds pārpratums. Atradu tādu info, kas kaut nedaudz liek saprast situāciju vairāk. Kaut kur ir bijusi misinfomācija, es tik ceru, ka tas neesmu es
, 2021-11-15 14:08, pirms 2 gadiem
Nu nav sods, tad nav, ok. Bet tas, ka nekāds investigation neesot bijis nepieciešams, ir, mazākais, stipri dīvaini.
, 2021-11-15 14:46, pirms 2 gadiem
Žēl, ka Verstapens neizgrūda Hamiltonu ārā tālāk un neizsita viņu no sacensībām Varēja atdod pārādu
, 2021-11-15 15:50, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Mums skatītājiem trūkst info, lai par šo spriestu, jo jocīgā kārtā sacīkstes laikā onboard no Makša kameras netika parādīts.
Skaidrs, ka tiesnešiem vajag redzēt video ierakstu, telemetrijas datus etc. Bet tāpatās, mums, kas skatās formulu pietiekami ilgi, skaidrs, ka Maksis visdrīzāk palaida vaļā stūri un izstūma Hami ārā. Ne tur bija priekšejie riteņi nobloķējušies, ne problēmas ar stūrēsānu pirms/pēc tam. Tā pati trejektorija ar nebija dabīga.
Bet tiesnešiem, cik noportams no baumam internetā, ar nebija pieejams onboard ieraksts pieņemot lemumu, kas dīvaini. Tādā gadijumā lemums loģisks.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.