Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Mercedes" draud sūdzēties tiesnešiem par katru "Red Bull" iespējamo pārkāpumu

"Mercedes" draud sūdzēties tiesnešiem par katru "Red Bull" iespējamo pārkāpumu
Foto: Motorsport.com

Pēc tam, kad Lūiss Hamiltons tika diskvalificēts no Sanpaulu "Grand Prix" kvalifikācijas rezultātiem, "Mercedes" vienības boss Toto Volfs solījies turpmāk sūdzēties tiesnešiem par vismazākajiem sīkumiem, kas attiecas uz "Red Bull" komandu un tās iespējamajiem noteikumu pārkāpumiem.

Volfs ir šokēts par to, ka tiesneši par pavisam niecīgu tehnisko noteikumu pārkāpumu atņēma Hamiltonam pirmo vietu, sevišķi ņemot vērā, ka šis pārkāpums radies bojāta antispārna rezultātā. Kā zināms, DRS sistēma pieļaujamo 85 milimetru atvēršanās robežu pārsniedza par nieka 0.2 milimetriem.

"Iepriekšējos gados viņi vienmēr vienkārši pateica, ka jāsalabo tas vai tas," stāsta Volfs. "Arī pagājušajā nedēļā redzējām to "Red Bull" sakarā un arī daudzas reizes pirms tam. Bet mums neļāva neko salabot. Skaidrs ir tikai tas, ka mūsu antispārns nebija noteikumiem neatbilstošs. Tas bija bojājums labajā pusē ar nobīdi 0.2 milimetri. Kā iepriekš jau minēju, tas mums patiesībā radīja veiktspējas zudumu. Tomēr galu galā ir tehniskās direktīvas, kur viss rakstīts melns uz balta, un mēs šo sodu pieņemam."

Volfs apstiprina, ka "Mercedes" nesniegs protestu par tiesnešu lēmumu, taču solījies, ka komanda darīs visu, lai atrastu pārkāpumus Verstapena "Red Bull" sacīkšu spēkratam.

"Mēs vērsīsim uzmanību uz katru vissīkāko detaļu," brīdina Volfs. "Es varu apsolīt, ka nākamo sacīkšu laikā mums būs daudz jautājumu."

Tā kā "Red Bull" bija tā komanda, kas publiski norādīja uz iespējamajiem pārkāpumiem no "Mercedes" puses, Volfs nosoda austriešu vienību par trača sacelšanu: "Reiz bija kaut kas līdzīgs kā džentlmeņu vienošanās. Acīm redzot, šeit džentlmeņu vairs nav. Tomēr sprinta sacīkstēs Lūiss apdzina 15 mašīnas, bet Valteri kontrolēja visu jau kopš starta. Ir jauki uz brīdi aizmirst par politiku."

Izmantotie resursi:
grandpx.news


, 2021-11-14 17:28, pirms 2 gadiem
Toto ar katru nedēļu ar vien lielāks čīkstulis paliek.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.