Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Marko priekšlaicīgi paziņo, kurš būs "Alfa Romeo" komandas otrs pilots

Marko priekšlaicīgi paziņo, kurš būs "Alfa Romeo" komandas otrs pilots
Foto: Motorsport.com

Kamēr "Alfa Romeo" komandas oficiālo paziņojumu par to, kurš būs tās otrs pilots 2022. gada F1 sezonā, gatavojas sniegt tuvāko dienu laikā, "Red Bull" konsultants Helmuts Marko žurnālistiem jau atklājis, ka tas būs ķīniešu autosportists Gvanju Žou.

Žou jau ilgu laiku tiek minēts kā galvenais pretendents uz Antonio Džiovinaci vietu, jo ir diezgan skaidrs, ka itālis sastāvā nepaliks, bet Kimi Raikonena vietā nākamgad "Alfa Romeo" startēs tagadējais "Mercedes" pilots Valteri Botass, kurš jau parakstījis līgumu uz vairākām sezonām.

Žou ir "Formula 2" čempionāta vicelīderis, ar cerībām šogad izcīnīt titulu. Vadībā kopvērtējumā pašlaik ir austrālietis Oskars Pjastri, kurš arī bija viens no kandidātiem uz vietu "Alfa Romeo". Žou ir pierādījis, ka čempionātos, kuros līdz šim startējis, spēj izcīnīt uzvaras, turklāt neoficiāli zināms, ka viņa sponsori par vietu "Alfa Romeo" gatavi maksāt aptuveni 22 miljonus eiro sezonā.

"Ar to lielisko ekipējumu, moderno vēja tuneli un labo budžetu, kas viņiem ir, šī komanda nākamgad var pacelties krietni uz augšu," intervijā Šveices medijam "Blick" atzīst Helmuts Marko. "Botass ir ļoti pieredzējis pilots, bet Žou savās trīs sezonās F2 čempionātā pierādījis, ka gatavs augstākiem uzdevumiem."

"Alfa Romeo" komandas vadītājs Frederiks Vasērs nesen paziņoja, ka jau ir izlemts, kurš būs Botasa komandas biedrs, un paziņojums tikšot sniegts otrdien.

Internetā arī parādījusies kāda fotogrāfija no "Alfa Romeo" autosalona Šanhajā, kuras skatlogu rotā plakāts ar Žou un apsveikums ķīniešu valodā ar viņa kļūšanu par Ķīnas pirmo "Formula 1" pilotu. Nav gan skaidri zināms, vai šī fotogrāfija nav viltojums.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.