Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"McLaren" komanda varētu tikt pārdota "Audi" rūpnīcai

"McLaren" komanda varētu tikt pārdota "Audi" rūpnīcai
Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā "Volkswagen" grupas plānus pēc dažiem gadiem ienākt "Formula 1" čempionātā, kā viena no iespējām jau šobrīd tie minēta kādas esošās komandas iegāde. Pašlaik uzvirmojušas spekulācijas, ka "Audi" rūpnīca savā īpašumā varētu pārņemt parādos nonākušo "McLaren".

2026. gadā F1 pasaules čempionātā tiks ieviesti jauna veida dzinēji, un jau šobrīd zināms, ka līdz ar to interese par iespējamo dalību šajās sacīkstēs radusies vairākiem automobiļu ražotājiem. Ļoti nopietni pievienošanos čempionātam apsver "Volkswagen" grupa, kas turklāt varētu ienākt uzreiz ar diviem saviem meitas uzņēmumiem - "Audi" un "Porsche".

Tieši "McLaren" vienība tiek minēta kā viena no iespējamajām šo rūpnīcu sadarbības partnerēm. Tiesa, kamēr "Porsche" plāns ir kļūt par dzinēju piegādātāju, "Audi" gribētu startēt ar savu komandu.

"Izskatās, ka "Audi" un "Porsche" ir atšķirīgas idejas," britu F1 žurnālistu Džo Savardu citā itāļu medijs "formulapassion.it". "Pirmie varētu nonākt pie komandas iegādes, bet otrie ir vairāk ieinteresēti ekskluzīvā sadarbībā ar kādu no esošajām komandām, līdzīgi kā savulaik "Mercedes" sadarbojās ar "McLaren". "Audi" gadījumā ir vairākas iespējas. Viena ir "Sauber" komanda, kas šobrīd tiek pārdota, bet jau ir tuvu darījumam, līdz ar to labākais variants varētu būt "McLaren". Sadarbība ar "Audi" varētu nebūt tikai sportiskajā ziņā, bet arī attiektos uz tehnoloģijām un ielas mašīnām."

Šobrīd zināms, ka Zaka Brauna vadītā "McLaren" nonākusi lielos parādos, kā dēļ jau sākusi pārdot savus aktīvus, tādā veidā uzlabojot finansiālo situāciju. Šobrīd gan atliek vien gaidīt, kā situācija attīstīsies.

Izmantotie resursi:
EssentiallySports | The Fan's Perspective


, 2021-10-14 23:09, pirms 3 gadiem
Neesmu McLaren fans, tomēr McLaren vārda pazušana no F1 būtu milzīgs zaudējums.

Kā nekā komanda ar milzīgu un panākumiem bagātu vēsturi
, 2021-10-15 07:28, pirms 3 gadiem
Lūdzu tikai ne to. Makiem jāpaliek apritē F1. Kad Kimi vairs nav konkurētspējīgs Maki ir vienīgie kas liek sekot F1 līdzi. Kimi nākam gad nebūs. Tad Maki vienīgais spēks kas, liek Viasat play abonēt.
, 2021-10-15 08:11, pirms 3 gadiem
Gan jau bus kadi kas abones Viaplay kad ienaks Audi un Porsche...Taa ka vari nedraudeet ar savu milestibu pret Makiem😄
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.
Serhio Peress un Makss Verstapens. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
2

F1 2025. gada sezona sāksies Austrālijā, atkal aizvadīs 24 posmus un pabeigs tikai decembrī

F1 izziņojusi 2025. gada sezonas kalendāru. Pirmais posms tiks aizvadīts tradicionālajā Austrālijā, bet Eiropa tiks apbraukāta starp maija vidu un septembra sākumu. Noslēgums paredzēts 7. decembrī Abū Dabī.
Fernando Alonso. Foto: Philip FONG / AFP

42 gadus vecais Alonso pagarina līgumu ar "Aston Martin" līdz 2026.gada beigām

Divkārtējais F1 pasaules čempions, 42 gadus vecais Fernando Alonso noslēdzis jaunu divu gadu līgumu ar "Aston Martin" komandu.