Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 čempionātā varētu atgriezties "Maserati" komanda

F1 čempionātā varētu atgriezties "Maserati" komanda
Piecdesmitajos gados ar "Maserati" formulām startēja leģendārais Fanhio. Foto: Motorsport.com

"Maserati" rūpnīcas izpilddirektors Davide Graso pavēstījis, ka nākotnē tiks apsvērta iespēja atgriezties F1 pasaules čempionātā.

Nesen kļuva zināms, ka "Maserati" jau šogad pievienosies "Formula E" čempionātam, ko izmantos, lai attīstītu elektriskos motorus un elektroniku ielas mašīnu vajadzībām. Tomēr "Stellantis" grupā ietilpstošās rūpnīcas vadība nenoliedz, ka iespējama atgriešanās F1 sacīkstēs.

"Laiks rādīs," sacīja kompānijas vadītājs Graso. "F1 ir augstākā klase, svarīgākais autosacīkšu čempionāts. "Maserati" tajā jau ir startējusi un uzvarējusi pasaules čempionātā ar Fanhio. Līdz ar to šis jautājums nav izslēdzams, lai arī šobrīd nav pats aktuālākais."

"Maserati" rūpnīcas komanda F1 čempionātā startēja tā pirmsākumos, no 1950. līdz 1958. gadam. 1957. gadā Huans Manuels Fanhio ar "Maserati" mašīnu izcīnīja savu pēdējo no pieciem tituliem. Savukārt kā dzinēju piegādātāja "Maserati" turpināja dalību čempionātā līdz 1969. gadam.

"Formula 1" kļūst arvien pieejamāka un saistošāka potenciālajām jaunajām komandām un dzinēju piegādātājiem. Jau pērn spēkā stājās budžeta tēriņu ierobežojumi, šogad tiks ieviestas jaunas, lētākas sacīkšu mašīnas, bet no 2026. gada - vienkāršāki motori.

Zināms, ka 2026. gadā F1 čempionātā, visticamāk dzinēju piegādātāja statusā, gatavojas ienākt "Porsche" un "Audi" rūpnīcas.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.