Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Eklstouns: "Raikonens bija pēdējais pilots, kurš neuzvedās kā robots"

Eklstouns: "Raikonens bija pēdējais pilots, kurš neuzvedās kā robots"
Kimi Raikonens. Foto: Motorsport.com

Bernijs Eklstouns uzskata, ka Kimi Raikonens bija pēdējais pilots "Formulā 1", kurš uzvedās tā, kā pats gribēja un nebija "robots".

Savas F1 karjeras laikā Raikonens izcēlās ar to, ka intervijās gandrīz nekad nerunāja garas standarta frāzes, nebaidījās daudz ko pateikt tiešā tekstā, par to iekarojot daudzu līdzjutēju sirdis. Pēc aizvadītās sezonas somu pilots savai karjerai pasaules čempionātā, kas sākās 2001. gadā, pielika punktu.

Kimi, kā persona, ir superīgs puisi, intervijā "sport1.de" sacīja bijušais F1 čempionāta vadītājs Eklstouns. "Kā sportists, viņš brauca sacīkstēs un nepievērsa sev lielu uzmanību, bet nevairījās izteikt savu viedokli."

91 gadu vecais Eklstouns uzskata, ka šobrīd F1 čempionātā vairs nav palicis neviens pilots, kurš līdzinātos "Ledusvīram".

"Domāju, ka šobrīd mums vairs nav neviena tāda Kimi," viņš saka. "Tā ir problēma. Viņi visi lielā mērā ir palikuši kā roboti, kas klausās un dara to, ko viņiem liek, nevis dara tā, kā paši uzskatītu par pareizu."

Šobrīd Raikonens ir visvairāk sacīkstes aizvadījušais pilots F1 vēsturē. Vienā dienā ar viņu 2001. gada Austrālijas posmā savu karjeru uzsāka arī Fernando Alonso, kurš turpina startēt un jau šogad tieši viņš kļūs par pieredzējušāko braucēju čempionāta vēsturē.

"Mēs abi esam pavadījuši šeit fantastisku laiku, abi esam uzvarējuši čempionātā un toreiz, 2001. gadā, nezinājām, ka gūsim tādus panākumus," saka Alonso. "Man prieks, ka tik daudzus gadus esmu braucis vienā trasē ar Kimi. Viņš bija ļoti labs tēls "Formulai 1", un šogad mums viņa ļoti pietrūks."

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 - F1 news all the time


, 2022-01-15 00:07, pirms 2 gadiem
Ou nu gan večuks, tāds liekulis pats bija pamatlicējs ar Mosliju, lai piloti ir roboti un tur muti un runā ko liek, pats izveidoja vienu feik čempi nesodot komandu par nelegālām metodēm un riepu ražotājus un te pēkšņi Kimi bija labs . Bet maybe uz vecumu atmiņa viņam zūd
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
1

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
3

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.