Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

F1 komandas "Williams" vadītājs Kapito atkāpjas no amata

F1 komandas "Williams" vadītājs Kapito atkāpjas no amata
Josts Kapito. Foto: PlanetF1

LETA--DPA. Pirmās formulas (F-1) komandas "Williams" izpilddirektors un komandas vadītājs Josts Kapito ir atkāpies no amata, pirmdien paziņoja komanda.

"Kad laiks pienāks", "Williams" paziņos par jaunu komandas vadītāju un arī tehnisko direktoru," teikts paziņojumā.

"Tā ir bijusi milzīga privilēģija vadīt "Williams" pēdējo divu sezonu laikā un likt pamatus šīs lieliskās komandas atdzimšanai. Ar nepacietību raugos nākotnē, kā komanda turpinās savu ceļu uz panākumiem," sacīja Kapito.

Kapito pārņēma izpilddirektora amatu 2020.gadā, kad Viljamsu ģimene pārdeva komandu investīciju grupai "Dorilton Capital". Par komandas vadītāju viņš kļuva 2021.gadā.

Kapito vadībā "Williams" pēc ierindošanās Konstruktoru kausa vērtējumā pašā apakšā divus gadus pēc kārtas darbojās nedaudz labāk.

2021.gadā komanda ierindojās astotajā vietā, apsteidzot "Alfa Romeo" un "Haas", taču 2022.gada sezonā atkal ierindojās pēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
LETA


Lūiss Hamiltons un Stefano Domenikali. Foto: Motorsport.com
1

F1 vadītājs: "Hamiltons "Ferrari" komandā būs Šūmahera līmeņa pilots"

F1 čempionāta izpilddirektors Stefano Domenikali uzskata, ka "Ferrari" komanda rīkojusies gudri un pareizi, parakstot līgumu uz 2025. gadu ar Lūisu Hamiltonu, neskatoties uz to, ka Karloss Sainss šobrīd ir savā labākajā formā.
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

Sainss: "Laiks pasteigties un tikt pie līguma uz nākamo sezonu"

Karloss Sainss atzinis, ka veic pārrunas ar vairākām komandām un vēlas pēc iespējas ātrāk noslēgt līgumu uz 2025. gada sezonu.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.