Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Džovinaci atteicies no līguma ar "Mercedes"

Džovinaci atteicies no līguma ar "Mercedes"
Antonio Džovinaci. Foto: Alfa Romeo Racing

Itāļu motosportists Antonio Džovinaci pēdējos gados regulāri startē "Formulā 1", kur nokļuvis kā "Ferrari" jauno braucēju akadēmijas pilots. Tomēr pirms kāda laika līgumu viņam piedāvāja arī "Mercedes".

"Ferrari" akadēmijā Džovinaci ietilpst kopš 2016. gada, un debiju F1 sacīkstēs viņš piedzīvoja jau 2017. gadā "Sauber" sastāvā, kad pirmajos divos posmos aizvietoja Paskalu Vērleinu. Ņemot vērā komandas vājumu, debijas sacensībās gūtā 12. vieta tika vērtēts kā augsts sasniegums.

"Austrālijā mans dēls finišēja divpadsmitais, un tas bija tik lielisks rezultāts, ka viņu apsveikt atnāca pat Toto Volfs," intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport" stāsta sportista tēvs Vito Džovinaci.

2019. gadā "Alfa Romeo" komandā, kas tika izveidota uz "Sauber" bāzes, Džovinaci jau aizvadīja pirmo sezonu F1 pasaules čempionātā, četrās sacīkstēs gūstot punktus, Brazīlijā finišējot pat piektajā vietā. Arī pērn, komandas spēkam gan krietni sarūkot, viņš trīs reizes iekļuva pirmajā desmitniekā, un turpina startēt arī šogad, kad "Top 10" izdevies gūt vienā no aizvadītajiem sešiem posmiem.

Tomēr Džovinaci karjera varēja iegrozīties arī savādāk, ja viņš pirms vairākiem gadiem būtu pieņēmis "Mercedes" piedāvājumu.

"Pirms viņš noslēdza līgumu ar "Ferrari", Toto viņam zvanīja, lai piedāvātu līgumu ar "Mercedes"," atklāj Vito Džovinaci. "Antonio varēja kļūt par F1 komandas trešo pilotu un oficiālo DTM komandas braucēju. Tomēr viņa sirds pieder "sarkanajiem", un viņš pieņēma izvēli, kas viņam šķita pareizākā."

Džovinaci izteicis vēlmi turpināt startēt "Alfa Romeo" komandā arī 2022. gada sezonā, taču sarunas par jaunu līgumu viņam vēl priekšā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.