Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Mercedes" iesniegtais protests noraidīts

"Mercedes" iesniegtais protests noraidīts
Foto: Zumapress.com

F1 komanda "Mercedes" stundu pēc sezonas pēdējā posma beigām iesniegusi oficiālu protestu FIA, iebilstot pret gala rezultātiem Abu Dabi posmā. FIA vēlāk vakarā paziņoja, ka visi protesti noraidīti

Lūiss Hamiltons bija visnotaļ drošā ceļā uz uzvaru posmā un čempiona titulu kopvērtējumā, kad dažus apļus pirms beigām trasē vajadzēja doties drošības mašīnai. Hamiltona pārsvars pār Verstapenu saruka, taču starp abiem fiziski palika trīs atpalicēji. Priekšpēdējā aplī sacensību organizatori pieņēma lēmumu, ka šie trīs atpalicēji var pabraukt garām drošības mašīnai, kas pēdējā aplī devās malā, taču pārējie atpalicēji palika savās vietās, jo, ja arī viņiem būtu jāpabrauc garām drošības mašīnai, sacensības droši vien tā arī tiktu pabeigtas aiz drošības mašīnas, jo atlicis bija tikai viens aplis.

Tas viss trasē beidzās ar to, ka Verstapens tika pie iespējas pēdējā aplī uzbrukt Hamiltona līderpozīcijām, kas viņam arī izdevās. Verstapens šajā posmā uzvarēja un ieguva titulu, viņu apsveica arī Hamiltons pats, taču "Mercedes" vadība uzreiz pēc finiša pauda savu neapmierinātību ar notikušo un tagad iesniegts arī oficiāls protests, pieprasot pārskatīt sacensību rezultātus.

"Mercedes" protests balstās uz divu sacensību reglamenta punktu iespējamo pārkāpumu. Viens punkts aizliedz pilotiem veikt apdzīšanu laikā, kad trasē ir drošības mašīna, un to var darīt tikai pēc tam, kad pārbraukta starta līnija. Pēdējos līkumos pirms pēdējā apļa sākuma Hamiltons un Verstapens abi bija ļoti samazinājuši ātrumu, un dažbrīd Verstapens bija tieši blakus Hamiltonam.

Savukārt otrs reglamenta punkts paredz, ka visām formulām, kas apdzītas par apli, pirms drošības mašīnas nobraukšanas malā ir jāpabrauc garām tai, kas šoreiz nenotika.

Protestu izskatīšana tika veikta tajā pašā dienā, dažas stundas pēc posma beigām, un sacensību tiesneši noraidīja "Mercedes" protestus par abiem noteikumu punktiem, attiecīgi Abu Dabi "Grand Prix" rezultāti tikuši apstiprināti un paliks spēkā, un Makss Verstapens saglabās savu iegūto čempiona titulu.


, 2021-12-12 18:19, pirms 2 gadiem
😂Kabinetu čempionāts turpinās
, 2021-12-12 18:49, pirms 2 gadiem
Kā gan savādāk, briti meklē uzvaru pa citiem ceļiem, ja nevar uzvarēt trasē!
, 2021-12-12 18:54, pirms 2 gadiem
Lai iesniedz arī protestu par advantage, ko ieguva nogriežot līkumu (1.5 sekundes) Tādi klauni.
, 2021-12-12 18:57, pirms 2 gadiem
Šis bija autosports. Šaubos, vai pat kvēlākajam Mercedes fanam būtu vajadzīgs "kabinetu tituls". Domāju, ka šī ir tikai formalitāte. Hamim tas nav vajadzīgs, jo viņu iegāza komanda nevis organizatori.
, 2021-12-12 19:14, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kā gan savādāk, briti meklē uzvaru pa citiem ceļiem, ja nevar uzvarēt trasē!
Trasē HAM šodien bija labāks. Ja visu izdarītu pēc noteikumiem, tad sacīkste beigtos ar SC, bet nu Masi izdomāja, ka vajag 'ekšenu' un noņēma SC pirms vēl visi braucēji (pa apli apdzītie) sakārtojas kā tas ierasts notiek. Pilnīgs sūds, jo nu šis lēmums, protams, uzdāvināja VER titulu. Ja gribēja 'asinis' līdz beigām, tad vajadzēja sakranos karogus un tad, lai restartā pēdējos 4 apļus HAM ar VER izcīna godīgā cīņā nevis šitādā sūdainā veidā kā tas notika šodien. Sen nebiju pilnu F1 sacensību skatījos, nožēloju ka šodien ieslēdzu.
, 2021-12-12 19:22, pirms 2 gadiem
M8archa rakstīja: Lai iesniedz arī protestu par advantage, ko ieguva nogriežot līkumu (1.5 sekundes) Tādi klauni.
šie ir divi dažādi gadījumi..
tas kuru piesauc Tu ir sacīkšu incidents un vienmēr būs vairāk vai mazāk subjektīvs.
tas par kuru šobrīd strīdās Mersis ir reglaments un nav tiešs sacīkšu incidents.. tā kā Hamis dabūja sodu par antispārnu, tur netiek apspriests ieguva ko vai ne, pārkāpi tehniskos noteikumus saņem sodu.. un arī šinī gadījumā protests nav pret Red Bulliem bet FIA lēmumu..
Nu un tā apdzīšana dzelteno karogu laikā.. to es domāju šie paķēra, lai ir.. sliktāk jau nebūs
Nu un kaukādā ziņa te ir līdzība ar Beļģijas GP, kuru nobrauca, lai nav jāatdod nauda skatītājiem, un punktus sadalīja bez gonkas..
, 2021-12-12 19:27, pirms 2 gadiem
Skaidrs, ka tur nekas nebūs. Massi atzīs savu kļūdu, atvainosies, ka izčakarēja Hamiltonam titulu un ar to arī viss beigsies. Ja kāda konfrontācija būtu notikusi starp pilotiem, tad viens otru vēl varētu mēģināt pastumt uz leju, bet šoreiz smagu kļūdu pieļāva tieši F1 čempionāts.
Skaidrs, ka kādam šo sezonu bija jābeidz ar sāpju asarām, šoreiz loze krita uz Luisu, bet skaidrs, ka kopumā sezona ir Holivudas sižeta cienīgs
, 2021-12-12 19:30, pirms 2 gadiem
Sāksim ar to, ka kārtējo reizi autors cenšās nopēlnīt savus 2EUR rakstot par kko, īsti nezinot. Pirmkārt - fiziski bija 5 mašīnas, kuras atpalika par apli starp Luisu un Maksi. Otkārt 3 apļus līdz sacīkšu beigām, tikai pateikts, ka atpalicējus atstās trasē un nedzīs malā, līdz ar to Mercedes atteicās no pitstopa. Treškārt - pirms beidzamā apļa, burtiski pēdējās 5 virāžās tika pieņemt lēmumu tikai 5us sportistus, kuri reāli fiziski bija starp Luisu un Maksi dzīt projām, kas ar reglamentu ir aizliekts.

Pavisam vnkārši, nebija laika gaidīt visus tos, kurus Luis ir apsteidzis par apli, jo ja tas nebūtu izdarīts, līdz pēdēja apļa sākumam, tad 58 aplis finišētu aiz mašīnas.

Maikls Masī izvēlējās pārkāpt 2 likumus, vnk lai būtu krāšņs sezonas noslēgums, tas arī bija tas ko viņš emocijas izteicās:"This is motorrace after all" atbildot Toti.

Maksis uzvarēja - malacis. Bet atkal, Luiss bija krietni labāks šodien, krietni labāks un atņemt uzvaru, ļāujot Maksim nomainīt riepas, noņemt starp palicējus un 12sekunžu pārsvaru ? Vai tas ir godīgi ? Ja tas viss ir pret FIA pašu rakstīties likumiem, tikai tāpēc, ka Maikls Masī gribēja redzēt ciņā pēdējā aplī nevis finišu aiz "Safety Car" ?

Par šo ļoti labi, precīzi un diezgan plaši izteicās Džensons Battons un Niko Rosbergs - Maikls Mesī uz savu galvu un risku izvēlējas šādu scenāriju un tagad būs advokātu cīņa pret FIA.
, 2021-12-12 19:35, pirms 2 gadiem
Un Meršu fani joprojām raud par tiesnešiem un nesaprot, ka par 90% paši izsēja Hemiltona iespējas uzvarēt ar kreiso stratēģiju. Par to arī viņi (ne Hamis) ir pelnījuši šādu iznākumu. Sliktākā pokera spēle vēsturē. Nekam arī nav jābūt. Citādu komandas lēmumu gadījumā Hamim nekādi organizatori nebūtu šķērslis. Lai jau Merši paraud.
, 2021-12-12 19:37, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Šis bija autosports. Šaubos, vai pat kvēlākajam Mercedes fanam būtu vajadzīgs "kabinetu tituls". Domāju, ka šī ir tikai formalitāte. Hamim tas nav vajadzīgs, jo viņu iegāza komanda nevis organizatori.
Viņu iegāza sacīkšu direktors (organizatori). FIA Sporting regulations ir rakstīts, ka drošības mašīna var braukt boksos tikai apli pēc to mašīnu palaišanas garām, kuras sevi "unlapo" (angļu termins, nezinu, kā latviešu valodā to pateikt). Šīs abas lietas tika izdarītas vienā aplī, kas ir pretēji šiem noteikumiem, turklāt drošības mašīna tika iesaukta iekšā pašā pēdējā brīdī, lai tai nebūtu jāveic vēl viens aplis (tas ir jāizdara pirms 3. sektora sākuma). Vēl ir fakts, ka visi braucēji, kuriem vajadzēja, nedabūja sevi "unlapot", kas nebija godīgi pret citiem.
, 2021-12-12 19:38, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Un Meršu fani joprojām raud par tiesnešiem un nesaprot, ka par 90% paši izsēja Hemiltona iespējas uzvarēt ar kreiso stratēģiju. Par to arī viņi (ne Hamis) ir pelnījuši šādu iznākumu. Sliktākā pokera spēle vēsturē. Nekam arī nav jābūt. Citādu komandas lēmumu gadījumā Hamim nekādi organizatori nebūtu šķērslis. Lai jau Merši paraud.
Nu, un Hamiltons būtu iebraucis boksos, Verstapens palicis ārā, ieguvis pozīciju un sacīkste beigtos aiz drošības mašīnas, kā tai bija jābeidzas. Viegli teikt, skatoties no dīvāna. Tādā ziņā, aizmugurē esošajai formulai vienmēr ir priekšrocība.
, 2021-12-12 19:41, pirms 2 gadiem
esprets rakstīja: Viņu iegāza sacīkšu direktors (organizatori). FIA Sporting regulations ir rakstīts, ka drošības mašīna var braukt boksos tikai apli pēc to mašīnu palaišanas garām, kuras sevi "unlapo" (angļu termins, nezinu, kā latviešu valodā to pateikt). Šīs abas lietas tika izdarītas vienā aplī, kas ir pretēji šiem noteikumiem, turklāt drošības mašīna tika iesaukta iekšā pašā pēdējā brīdī, lai tai nebūtu jāveic vēl viens aplis (tas ir jāizdara pirms 3. sektora sākuma). Vēl ir fakts, ka visi braucēji, kuriem vajadzēja, nedabūja sevi "unlapot", kas nebija godīgi pret citiem.
Hamis jau pēc virtuālās SC pajautāja komandai, vai tā baigi neriskē? Tas nebija joks. Beigās par šo visu samaksāja Hamis. Komanda uzvaru nebija pelnījusi, Hamis gan.
, 2021-12-12 19:43, pirms 2 gadiem
esprets rakstīja: Nu, un Hamiltons būtu iebraucis boksos, Verstapens palicis ārā, ieguvis pozīciju un sacīkste beigtos aiz drošības mašīnas, kā tai bija jābeidzas. Viegli teikt, skatoties no dīvāna. Tādā ziņā, aizmugurē esošajai formulai vienmēr ir priekšrocība.
F1 ir šovs. Sacensībai bija jābeidzas ar cīņu. Tieši šādi tā arī beidzās. Punkts.
, 2021-12-12 19:52, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: F1 ir šovs. Sacensībai bija jābeidzas ar cīņu. Tieši šādi tā arī beidzās. Punkts.
Diemžēl šeit var iebild. Diemžēl pagaidām ir komants, līdz tiks izskatīts oficiāls protests un MERCEDES komandai ir visas tiesībās to iesniegt.

Teikt, ka komanda pievīla Luisū arī ir diezgan nekorekti, jo ja tiktu ņemti vērā visi iespējami noteikumi un tie nebūtu pārkāpti, diezvai, Maksis spētu vienā palī apdzīt piecus atpalicējus, ņemot vērā turbulenci no tām formulām, kā vēl atliktu apdzīt Luisu.

Protams nevar neņiemt vērā augstāk minēto no "esperts" teiktā, kas ir FIA noteikumos: "drošības mašīna tika iesaukta iekšā pašā pēdējā brīdī, lai tai nebūtu jāveic vēl viens aplis (tas ir jāizdara pirms 3. sektora sākuma"

Tāpēc laikam pagaidām tas ir komats.
, 2021-12-12 19:57, pirms 2 gadiem
Jautājums ir par to, kāpēc Maksis tik viegli apsteidza Hami. Manuprāt tas pilnībā bija riska rezultātās. Avārijas nav paredzamas, bet Red Bull visu izdarīja maksimāli kā pēc notīm. Hamim tomēr bija ātruma priekšrocības, kuras komanda neizmantoja pilnvērtīgi. Ja Hamis un Maksis otro pitstopu būtu veikuši vienlaicīgi, tad Maksim nebūtu izredžu.

Komats ir tikai formāli, jo nokaut sportaveidu pandēmijas laikā neviens nevēlas. Man gan nekas nebūtu pretī.
, 2021-12-12 20:02, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: F1 ir šovs. Sacensībai bija jābeidzas ar cīņu. Tieši šādi tā arī beidzās. Punkts.
Sacensībai bija jābeidzas ar cīņu, sekojot oficiālajiem FIA noteikumiem, kuri tika pārkāpti. Ir muļķīgi pārkāpt šos noteikumus šova dēļ, jo netiek ievērots sportiskais princips un tas viss tiek pārvērsts WWE. Tas ir labi šovam, bet ne sportiskajam principam.

Hamiltons varēja jautāt daudz ko, taču viņš nezināja, cik liela starpība ir starp viņiem. Iebrauktu Hamiltons boksos, Maksis paliktu ārā, sacīkste beigtos aiz drošības mašīnas (kā tam vajadzēja būt), tad tu tagad teiktu, cik stulbi bija Mercedes par Hamiltona saukšanu boksos.
, 2021-12-12 20:07, pirms 2 gadiem
esprets rakstīja: Sacensībai bija jābeidzas ar cīņu, sekojot oficiālajiem FIA noteikumiem, kuri tika pārkāpti. Ir muļķīgi pārkāpt šos noteikumus šova dēļ, jo netiek ievērots sportiskais princips un tas viss tiek pārvērsts WWE. Tas ir labi šovam, bet ne sportiskajam principam.

Hamiltons varēja jautāt daudz ko, taču viņš nezināja, cik liela starpība ir starp viņiem. Iebrauktu Hamiltons boksos, Maksis paliktu ārā, sacīkste beigtos aiz drošības mašīnas (kā tam vajadzēja būt), tad tu tagad teiktu, cik stulbi bija Mercedes par Hamiltona saukšanu boksos.
Organizatori izmantoja iespēju uzspodrināt F1 reputāciju skatītāju acīs un tas arī izdevās. Cepuri nost par uzdrīkstēšanos! Tāda iespēja rodas reizi 10 gados. Neitrālam skatītājam īsts saldais ēdiens. Viens pret vienu. Izcils šovs.
Slēpts komentārs: neputns
, 2021-12-12 20:26, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: nu es kā neitrāls skatītājs varu tev pateikt, ka ne tur kas salds, ne izcils bija, tā tak nebija nekāda cīņa - viens koka tupelēs, kamēr otrs jaunākajās nike kedās. pirmo reizi kādos 15 gados noskatījos f1 sacensības un biju ārkārtīgi vīlusies, ka ne tikai nekas nav mainījies aizkulišu spēlēs (iemesls, kāpēc pārstāju skatīties), bet pat palicis daudz sliktāk.
Domāju, ka pēc tādas ažiotāžas 70% būtu vīlušies par finišu aiz drošības mašīnas. Risinājums varbūt nebija pēc visiem noteikumiem, bet oriģināls. Un jauns čempions, kas vienmēr ir populāri. Hamim nākamsezon atkal svaigs sākums ar mazāk heiteriem.
, 2021-12-12 20:30, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Organizatori izmantoja iespēju uzspodrināt F1 reputāciju skatītāju acīs un tas arī izdevās. Cepuri nost par uzdrīkstēšanos! Tāda iespēja rodas reizi 10 gados. Neitrālam skatītājam īsts saldais ēdiens. Viens pret vienu. Izcils šovs.
Neitrāli skatītāji tieši otrādi - redz par kādu sūdu F1 palicis, kur visu izšķir nevis sportisti vai komandas, bet vīriņi uzvalkos sacīkšu malā. Visas šīs sezonas garumā bijuši daudz debīlu lēmumu no stweardiem un Masi - skaidrs, ka VER titulu diez vai atņems (bet nu ja atņemtu - būtu savā ziņā godīgi, šodien VER nebija pelnījis uzvarēt), tad nu vismaz būtu labi, ja uz nākamo sezonu būtu kaut kādas reformas. Šitas šit-šovs šosezon galīgi bojā visu priekšstatu par sportu un godīgiem principiem. Ja vajag teātri skatīties, var tak restilngu skatīties vai kko tādu.
, 2021-12-12 20:37, pirms 2 gadiem
hmm rakstīja: Neitrāli skatītāji tieši otrādi - redz par kādu sūdu F1 palicis, kur visu izšķir nevis sportisti vai komandas, bet vīriņi uzvalkos sacīkšu malā. Visas šīs sezonas garumā bijuši daudz debīlu lēmumu no stweardiem un Masi - skaidrs, ka VER titulu diez vai atņems (bet nu ja atņemtu - būtu savā ziņā godīgi, šodien VER nebija pelnījis uzvarēt), tad nu vismaz būtu labi, ja uz nākamo sezonu būtu kaut kādas reformas. Šitas šit-šovs šosezon galīgi bojā visu priekšstatu par sportu un godīgiem principiem. Ja vajag teātri skatīties, var tak restilngu skatīties vai kko tādu.
Nu, cik šogad ir bijuši lēmumi par labu Maksim? Neesmu īpaši bieži sekojis līdzi. Bija pārliecība, ka atkal būs kārtējā Meršu dominance. Neesmu arī Makša fans, bet nu visu cieņu. Kārtīgs autobraucējs. F1 vienmēr bijis šovs, kur kādu lobē vairāk. Šaubos, ka RB
, 2021-12-12 20:40, pirms 2 gadiem
Protests noraidīts. Kā jau tam vajadzēja būt. Viss gerai! Apsveicu
, 2021-12-12 20:41, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Domāju, ka pēc tādas ažiotāžas 70% būtu vīlušies par finišu aiz drošības mašīnas. Risinājums varbūt nebija pēc visiem noteikumiem, bet oriģināls. Un jauns čempions, kas vienmēr ir populāri. Hamim nākamsezon atkal svaigs sākums ar mazāk heiteriem.
nu es personīgi mazāk būtu vīlusies, nekā tagad, par citiem neko pateikt nevaru. katrā ziņā krāmēties un tiesāties šie varēs gan jau vēl ilgi un arī vajadzētu. es pāris gadus atpakaļ biju uz krūmu gonkām, tur džeki un meičas laida bez noteikumiem, bija aizraujoši, iesaku ieviest arī f1, vismaz braucēji un komandas zinās ar ko rēķināties
, 2021-12-12 20:42, pirms 2 gadiem
Pirmais protests pret Maksi ir noraidīts. Paziņojums par protestu pret organizatoriem sekos. Gan jau vēl būs apelācijas. Klasiskais cirks.
, 2021-12-12 20:43, pirms 2 gadiem
M8archa rakstīja: Protests noraidīts. Kā jau tam vajadzēja būt. Viss gerai! Apsveicu
Viens no protestiem.
, 2021-12-12 20:45, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: nu es personīgi mazāk būtu vīlusies, nekā tagad, par citiem neko pateikt nevaru. katrā ziņā krāmēties un tiesāties šie varēs gan jau vēl ilgi un arī vajadzētu. es pāris gadus atpakaļ biju uz krūmu gonkām, tur džeki un meičas laida bez noteikumiem, bija aizraujoši, iesaku ieviest arī f1, vismaz braucēji un komandas zinās ar ko rēķināties
Šoreiz bija interpretācija. Neticu, ka neitrālie būtu par vairākkārtēju čempi nevis zaļknābi ar lēnāku mašīnu. Pelnrušķītes stāsts.
, 2021-12-12 20:47, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho gan ir pajolis.
, 2021-12-12 20:48, pirms 2 gadiem
Sakiet ko gribiet beigās Latifi visu nokārtoja, nebūtu šīs avārijas, tad vienīgi perez varēja sarīkot drošības mašīnu, tik labi arī botas varēja palīdzēt Hamim, lai drošības mašīna paliktu līdz beigām... Šoreiz uzvarēja šahs, neko pārmest Red Bull, Mercedes varēja šo visu novērst..
, 2021-12-12 20:50, pirms 2 gadiem
Zinot ka Maksim un Red Bull nav ko zaudēt, Meršiem vajadzēja nojaust iespējamos scenārijus, arī netīros, un pašiem būt priekšā
, 2021-12-12 20:51, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Šoreiz bija interpretācija. Neticu, ka neitrālie būtu par vairākkārtēju čempi nevis zaļknābi ar lēnāku mašīnu. Pelnrušķītes stāsts.
te taču vairs nav stāsts par to, kuram vairāk juta līdz, es personīgi šorīt no rīta ne tikai nezināju, ka šodien ir sacensības, bet arī to, kas tur ar ko cīnās, cik katram tituli, punkti utt. bet šitik haotiski un histēriski tiesāt jebkuru sportu ir apkaunojums līgai un čempionātam.
, 2021-12-12 20:52, pirms 2 gadiem
Būba rakstīja: Hose Girtinho gan ir pajolis.
Viņš personiski uzskata, ka te vienīgais ir gudrais, bet visi citi muļķi.
, 2021-12-12 20:53, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: te taču vairs nav stāsts par to, kuram vairāk juta līdz, es personīgi šorīt no rīta ne tikai nezināju, ka šodien ir sacensības, bet arī to, kas tur ar ko cīnās, cik katram tituli, punkti utt. bet šitik haotiski un histēriski tiesāt jebkuru sportu ir apkaunojums līgai un čempionātam.
Kad sporta veidā visu nosaka nauda, un sportiskie principi visiem pie kājas, tad ne tādus vien brīnumus var iznākt redzēt.
ja Verstapenam piešķir uzvaru, un pusi no uzvarētāja punktiem, tad kad sacensība vispār nenotika, tad ko var gaidīt no šāda čempionāta rīkotājiem.
, 2021-12-12 20:55, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Organizatori izmantoja iespēju uzspodrināt F1 reputāciju skatītāju acīs un tas arī izdevās. Cepuri nost par uzdrīkstēšanos! Tāda iespēja rodas reizi 10 gados. Neitrālam skatītājam īsts saldais ēdiens. Viens pret vienu. Izcils šovs.
Nebiju skatījies f1 kopš šis pasākums pagāja zem viasata un bez papildus izmaksām viņu nebija iespējams redzēt. Šodien noskatījos tikai dēļ tā, ka visur par f1 vien raksta - tjip intriģējošākais ever noslēgums. Manas zināšanas par f1 ir tikai virsrakstu līmenī un tā tas arī turpmāk paliks (netaisos tērēt finanses un laiku, lai šito pasākumu vēlreiz skatītos) jo tas, ko es, kā neitrāls skatītājs redzēju - intriga beidzās apmēram 10 apļus pirms finiša - Hamiltonam bija jāuzvar.
Komentāros daudz tekstu par BLM, pirmo līkumu un iepriekšējiem kautkādiem sodiem - man par visu to nospļauties. Beigas bija vienkārši absurdas.
, 2021-12-12 20:55, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: te taču vairs nav stāsts par to, kuram vairāk juta līdz, es personīgi šorīt no rīta ne tikai nezināju, ka šodien ir sacensības, bet arī to, kas tur ar ko cīnās, cik katram tituli, punkti utt. bet šitik haotiski un histēriski tiesāt jebkuru sportu ir apkaunojums līgai un čempionātam.
Tas pats, kas sākumā, kur Hamis nogrieza trasi. 50:50, bet pat neizskatīja. Beigās arī izdomāja atļaut cīnīties viens pret vienu. Haotiski, bet jautri. Nebūtu tik ilgi turējuši trasē ar vecām riepām, paņemtu Hamis bez problēmām. Šoreiz risks neatmaksājās.
, 2021-12-12 20:55, pirms 2 gadiem
Kad Maxi iebortēja Silverstonā, tad neko neviens te nerunāja par netaisnību
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.