Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons ar pārliecinošu sniegumu uzvar F1 kvalifikācijā Brazīlijā

Hamiltons ar pārliecinošu sniegumu uzvar F1 kvalifikācijā Brazīlijā
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Neskatoties uz to, ka par favorīti pirms F1 sacīkstēm Brazīlijā tika uzskatīta "Red Bull" komanda, piektdien notikušajā kvalifikācijā pārliecinoši ātrākais bija "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons. Viņa galvenais sāncensis Makss Verstapens ieņēma otro vietu.

Jau abās pirmajās kvalifikācijas kārtās Interlagosas trasē labākos rezultātus izdevās sasniegt Hamiltonam, bet otrais abas reizes bija viņa komandas biedrs Valteri Botass. Verstapens no "Red Bull" vienības pirmajā sesijā ierindojās tikai sestajā vietā, bet otrajā kārtā bija trešais ātrākais.

Arī izšķirošo kvalifikāciju lieliski uzsāka Hamiltons, uzrādot laiku 1:08.107 un iekārtojoties pirmajā pozīcijā, kamēr Verstapens pēc pirmā mēģinājuma viņam zaudēja 0.265 sekundes, bet tālāk sekoja Botass un Serhio Peress.

Otrajā mēģinājumā Hamiltons savu laiku spēja uzlabot līdz 1:07.934, kamēr Verstapenam vairs nekādas rezerves, šķiet, nebija atlikušas, un viņš samierinājās ar otro vietu, zaudējot uzvarētājam ievērojamas 0.438 sekundes. Otro starta rindu sasniedza viņu komandas biedri - Botass guva trešo vietu, bet Peress - ceturto, bet no uzvarētāja abi atpalika vairāk par pussekundi.

Piektajā vietā kvalificējies "AlphaTauri" braucējs Pjērs Gaslī, bet aiz viņa ierindojās Karloss Sainss un Šarls Leklērs no "Ferrari". Tāpat pirmajā desmitniekā kvalifikācijā tika "McLaren" komandas pārstāvji Lendo Noriss un Daniels Rikjardo, kā arī "Alpine" pilots Fernando Alonso.

Atbilstoši šajā kvalifikācijā izcīnītajām pozīcijām, sestdien piloti startēs sprinta kvalifikācijas sacīkstēs, kas savukārt noteiks galīgo starta izkārtojumu svētdien gaidāmajai Sanpaulu "Grand Prix" izcīņai. Sprinta kvalifikācijas sākums paredzēts sestdien plkst. 21:30 pēc Latvijas laika, bet "Grand Prix" starts tiks dots svētdien plkst. 19:00.

Jāatgādina, ka Hamiltons pirms šī posma veicis dzinēja nomaiņu, līdz ar to uz svētdienas sacīkstēm viņam tiks piemērots piecu starta pozīciju sods.

Kā ziņots, četrus posmus pirms F1 pasaules čempionāta beigām kopvērtējumā Verstapenam ir 19 punktu pārsvars pār Hamiltonu, kamēr Konstruktoru kausā "Mercedes" atrodas tikai vienu punktu priekšā "Red Bull-Honda".


, 2021-11-12 22:20, pirms 2 gadiem
Apsveicams pols. Žēl , ka Bottas nedavilka.
Svaigāks dzinējs ir jūtams. Vispār ne velti pirms sezonas Honda kičojās, ka viņiem labākais dzinējs, jo kā izrādās - atšķirība ātrumā no jauna Honda dzinēja un, kad tas nolietots un ir jāmaina ātrums krītās vien par 0,1 sekundi , ko lai saka, japāņiem fantastisks progress.

Savukārt meršiem un tie, kuri lietot meršu motorus biežāk jāmaina dzinēji pa detaļām, lai nedabūtu lielos sodus, bet lielāks pārsteigums ir tajā, ka atšķirība no jauna merša motora un nolietota ir 0,3-0,4. Tas ir daudz un izskaidro vairākus momentus šosezon.
, 2021-11-13 00:18, pirms 2 gadiem
Kaut kā nemanīju, ka Meršiem ar iepriekš mainītiem motoriem būti bijis pārsvars.
Protams jauns ir jauns!
, 2021-11-13 01:12, pirms 2 gadiem
welninsh rakstīja: Hamiltons dabūja sodu. Startēs no beigām.. F1 twittera kontā ziņo
Iemet linku.
Pagaidām oficiāli atradu info, ka notiek izmeklēšana.
, 2021-11-13 01:28, pirms 2 gadiem
role rakstīja: Kaut kā nemanīju, ka Meršiem ar iepriekš mainītiem motoriem būti bijis pārsvars.
Protams jauns ir jauns!
Nu vispār bija vērojami uzlabojumi, viņi nemaz nevar būt pārāki, vnk atstatums ātrumā nebija tik liels, tas arī viss. RBR mašīnas ir krietni ātrākas.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.
Foto: f1.com
1

Peress: "Arī tad, ja Verstapens neizstātos, "Ferrari" būtu guvuši uzvaru"

Serhio Peress ir pārliecināts, ka Karloss Sainss būtu uzveicis Maksu Verstapenu cīņā par Austrālijas GP uzvaru arī tad, ja "Red Bull" vadošo pilotu nebūtu piemeklējušas tehniskas problēmas. Tikmēr kļuvis zināms, ka Peresa ātrumu sacensībās ietekmēja tehniska nianse.