Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Hamiltons: "Verstapens zināja, kas notiks, un tāpat neatkāpās. Nezinu, ko vēl te piebilst"

Hamiltons: "Verstapens zināja, kas notiks, un tāpat neatkāpās. Nezinu, ko vēl te piebilst"
Maksa Verstapena formulas ritenis ietriecās virs Hamiltona galvas esošajā halo sistēmā. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Itālijas "Grand Prix" sacensībās "Formula 1" seriālā savstarpējā sadursmē cieta abi galvenie favorīti Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons, abi izstājoties no sacensībām. Pēc tam medijiem Hamiltons norādīja, ka Verstapens ir atbildīgs par avārijas izraisīšanu, kamēr Verstapens izteicās, ka šādai avārijai ir nepieciešami divi piloti.

Lūiss Hamiltons pēc pitstopa apmeklējuma trasē atgriezās tieši priekšā Maksam Verstapenam. Nīderlandes pilots bija uzņēmis lielāku ātrumu un līkumā nonāca gandrīz blakus Hamiltonam, taču uzreiz sekoja nākamais līkums. Verstapens centās iespraukties iekšmalā, taču tur vietas nepietika un abas formulas sadūrās. Sadursme lika Verstapena formulai palidot gaisā un uzkrist virsū Hamiltonam, un abi izstājās.

"Joprojām esmu nedaudz stīvs un man ir sasists kakls, jo Maksa formulas riepa uzkrita man virsū," medijiem sacīja Hamiltons. "Taču ar mani viss būs labi. Kas notika? Devos pitstopā nedaudz vēlāk nekā citi, un pats pitstops arī sanāca palēns, zaudēju pāris sekundes. Kad atgriezos trasē, redzēju, ka Noriss aizbrauc garām un ka Makss tuvojas, tāpēc parūpējos, ka līkuma ārmalā atstāju vismaz vienas formulas tiesu."

"Pirmajā līkumā es biju priekšā, griezos iekšā otrajā līkumā, un tad jau Makss man bija uz galvas," turpināja Hamiltons. "Tieši tāds pats scenārijs bija ceturtajā līkumā, kad es biju tādā pašā pozīcijā kā Makss. Un es devu viņam vietu. Šoreiz viņš to nevēlējās darīt. Viņš zināja, kas notiks, taču tāpat neatkāpās. Nezinu, ko lai es vēl šeit piebilstu."

Tikmēr Verstapens norādīja, ka notikušais bija sacensību negadījums un ka Hamiltonam jāuzņemas daļa atbildības: "Mēs zinājām, ka tur būs cieši. Braucu līkumā pa ārmalu, un viņš turpināja mani spiest. Es vienkārši vēlējos braukt. Negaidīju, ka viņš turpinās mani spiest prom, jo mums tad būtu pieticis vietas līkumā, nezinu, kāpēc viņš tā darīja."

"Lai izbrauktu līkumu, nepieciešami divi piloti," turpināja Verstapens. "Diemžēl mēs satriecāmies. Ja viens čalis nav gatavs piestrādāt, tad tā arī gadās. Ļoti žēl par šodien notikušo, taču domāju, ka esam pietiekami profesionāli, lai tiktu ar to galā."

Tikmēr viens cilvēks Moncas trasē, kuram Hamiltona un Verstapena avārija ne tuvu nebija dienas galvenais notikums, bija uzvarētājs Daniels Rikjardo.

"Vai es varu lamāties? Vēlos kārtīgi izteikties," intervijā sacīja laimīgais Rikjardo, kurš sacensību vadībā bija izvirzījies jau pirmajā aplī. "Uzvarēt šajā posmā, atrodoties vadībā no pirmā apļa līdz pēdējam, jā, to laikam nebijām plānojuši. Taču jau piektdien man bija laba sajūta, zināju, ka kaut kas labs nāk manā virzienā."

Rikjardo un Noriss savās intervijās arī īpaši izcēla prieku par savas komandas "McLaren" dubultuzvaru šajā posmā, norādot, ka ieguldītais darbs atmaksājas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/live/form...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-09-12 19:17, pirms 3 gadiem
Nav te daudz ko vienam otru vainot. Sacīkšu incidents un miers. Viņu starpā principiāla cīņa un neviens nepiekāpsies otram. Būtu ,piem., HAM vietā Bottas, tad arī VER neriskētu tā aizsargāties. Šis ir tas, kas F1 bija nepieciešams. 2 braucēji visas sezonas garumā taisa šovu un drāmu. Mūs sagaida ļoti jautra atlikusī sezona!
, 2021-09-12 19:37, pirms 3 gadiem
Rasists Hamiltons atkal piņņā
, 2021-09-12 20:52, pirms 3 gadiem
Sasists kakls viņam esot... un ko tad Maksam bija teikt pēc ietriekšanās sienā milzu ātrumā Silverstonā? Tad nemaz Hamiltons neizjuta nekādu vainas sajūtu, bet šeit gandrīz vai izklausās, ka Hamiltons no Maksa sagaida atvainošanos... Tā diena, kad Hamiltons pametīs F1 būs svētku diena, jo nebūs vairs konstanti jāklausās viņa sūdzēšanās par pat vismazākajām problēmām....
, 2021-09-12 20:56, pirms 3 gadiem
Jā, par to sasisto kaklu jau nu varēja paklusēt.. Kad Maxi ar 300kmh iesipa sienā, tad gan nekas.
Abi kadri ir viens otra līdzvērtīgi, izcili braucēji, kas otram nedos nevienu metru. Skatītājiem jo labāk.
, 2021-09-13 02:51, pirms 3 gadiem
optimuss rakstīja: Jā, par to sasisto kaklu jau nu varēja paklusēt.. Kad Maxi ar 300kmh iesipa sienā, tad gan nekas.
Abi kadri ir viens otra līdzvērtīgi, izcili braucēji, kas otram nedos nevienu metru. Skatītājiem jo labāk.
Te var teikt tieši to pašu, ko šeit saka VER - it takes two to tango.

Pilnīgi identiski GBR incidentam abi nedeva vietu līkuma iekšmalā un abi aprāvās. Abi ir sodīti. Viss.
, 2021-09-13 07:03, pirms 3 gadiem
Šo es sauktu par sacīkšu negadījumu kur nebūtu neviens jāsoda, jo kaut kas tāds bija skatāms tikai pirms Mihaēla Šūmahera un Ferrari dominances, no tā brīža sākās 1 aktiera teātris un titulus ieguva salīdzinoši bez cīņas ar dažu gadu izņēmumiem.
, 2021-09-13 09:27, pirms 3 gadiem
Principā pēc šādu gājiena pret Maksu jāierosina krimināllieta par rasistisku uzbrukumu. Punkts.
, 2021-09-13 10:41, pirms 3 gadiem
bos_la antifans rakstīja: Te var teikt tieši to pašu, ko šeit saka VER - it takes two to tango.

Pilnīgi identiski GBR incidentam abi nedeva vietu līkuma iekšmalā un abi aprāvās. Abi ir sodīti. Viss.
Hamiltonam Silverstonā tika atstāta vieta - atšķirība tik tā, ka viņš šo vietu neizmantoja, jo tas nozīmētu ātruma samazināšanu. Tā vietā viņš izvēlējās braukt pilnā ātrumā, labi zinot, ka tādējādi viņa formula ar inerci tiks spiesta uz ārmalu, kur priekšā jau bija Makss...

Un par to apraušanos arī negribu tev piekrist, jo Hamiltons Lielbritānijā tomēr paņēma 25 punktus, kamēr Makss no Monzas ar 25 punktiem kabatā neaizbrauca... Skaties kā gribi, bet Makss šajās abās situācijās zaudēja vairāk kā Hamiltons...
, 2021-09-13 16:59, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Hamiltonam Silverstonā tika atstāta vieta - atšķirība tik tā, ka viņš šo vietu neizmantoja, jo tas nozīmētu ātruma samazināšanu. Tā vietā viņš izvēlējās braukt pilnā ātrumā, labi zinot, ka tādējādi viņa formula ar inerci tiks spiesta uz ārmalu, kur priekšā jau bija Makss...

Un par to apraušanos arī negribu tev piekrist, jo Hamiltons Lielbritānijā tomēr paņēma 25 punktus, kamēr Makss no Monzas ar 25 punktiem kabatā neaizbrauca... Skaties kā gribi, bet Makss šajās abās situācijās zaudēja vairāk kā Hamiltons...
Es jau liku bildi pie gonkas raksta. Ir bilde, kur redz, ka Maxim vieta pietiek. Un atlika tikai darīt to, ko pats pateici HAM neizdarīja UK - samazināt ātrumu.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.