Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 pilots Mazepins mācās par Krievijas armijas rezerves virsnieku

F1 pilots Mazepins mācās par Krievijas armijas rezerves virsnieku
Ņikita Mazepins. Foto: Facebook.com/nmazepin

Runājot par pēdējā laikā medijos izskanējušo informāciju, ka iesaukšana Krievijas armijā varētu nopauzēt F1 pilota Ņikita Mazepina karjeru autosportā, "Haas" komandas braucējs sniedzis skaidrojumu par situāciju.

Baltoties uz viņa tēva Dmitrija Mazepina komentāriem, medijus aplidoja ziņa, ka drīzumā jauno sportistu varētu iesaukt armijā, līdz ar ko viņam vienu sezonu "Formulā 1" nāktos izlaist. Krievijā militārais dienests jāiet visiem vīriešiem vecumā no 18 līdz 27 gadiem, un izņēmumu ir ļoti maz.

Šobrīd 22 gadus vecais Mazepins paskaidro, ka pašlaik mācās Maskavas Valsts universitātē, un paralēli jau "dienē".

"Situācija no manas puses ir ļoti saprotama," saka Mazepins. "Šobrīd studēju universitātē, un Krievijā ir obligāts militārais dienests. Bet ir divi veidi kā to iziet. Viens variants ir pabeigt universitāti un tad uz gadu iet dienēt. Otrs variants ir būt īpaši labā fiziskajā formā un ar augstiem vērtējumiem mācībās, tad ir iespēja dienēt tā sauktajā elites armijā, ko dienē pilnīgi savādāk. Tad vienu dienu nedēļā ir jāmācās par rezerves virsnieku. Pirms nedēļas es uzrakstīju pēdējo eksāmenu, lai pabeigtu pirmos četrus gadus universitātē, un tuvāko divu gadu laikā plānoju mācīties nākamo grādu."

Mazepins universitātē šos gadus apguva ekonomiku un valodas, paralēli ar panākumiem startējot GP2 un F2 čempionātos. Šogad viņš aizvada pirmo sezonu "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2021-06-12 13:50, pirms 3 gadiem
Oriģinālā viņš teica nevis “elites armija”, bet “militāra katedra”. Tas ir kā bija PSRS. Bet raksta autors ganu jau piedzima vēlāk un nezina par tādu
, 2021-06-12 17:17, pirms 3 gadiem
Ivanam nav ko mekleet F1!Lai niikst savaa mordoraa!
, 2021-06-12 19:48, pirms 3 gadiem
Tas gan izrauts no kaut kurienes “elites armija” , tā ir ka kāds teikto iztulko angļu valodā izmantojot viņu terminus un tad vel kāds to partulko latviski kur beigas sanāk pavisam cita doma.

Paskaties oriģinālu.
https://www.f1news.ru/news/f1-15325...
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.