Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Mario Andreti 82 gadu vecumā aizvadīs F1 testus "McLaren" komandā

Mario Andreti 82 gadu vecumā aizvadīs F1 testus "McLaren" komandā
Mario Andreti. Foto: Motorsport.com

1978. gada F1 pasaules čempions Mario Andreti, kuram šobrīd ir jau 82 gadi, vienojies par testu aizvadīšanu "McLaren" komandā.

Panāktā vienošanās paredz, ka Andreti testus aizvadīs Ostinas trasē, pirms oktobrī tur notiekošās Savienoto Valstu "Grand Prix" izcīņas. Viņa rīcībā būs kāds no iepriekšējo gadu "McLaren-Mercedes" modeļiem.

Mario Andreti ir F1 vēsturē panākumiem bagātākais amerikāņu pilots. Čempionātā viņš startēja no 1968. līdz 1982. gadam, aizvadot 128 sacīkstes, gūstot 12 uzvaras un 19 pjedestālus, kā arī 18 reizes startējot no pole position un desmit reizes uzrādot sacensību ātrākos apļus. "McLaren" vienību gan viņš ne reizi nav pārstāvējis, bet braucis tādās komandās kā "Lotus", "March", "Ferrari", "Parnelli", "Alfa Romeo" un "Williams".

Pēdējās profesionālās autosacīkstes Andreti aizvadīja 2000. gadā, kad piedalījās Lemānas 24 stundu braucienā. 1984. gadā viņš kļuva par "IndyCar" čempionu, trīsreiz bijis arī USAC čempions.

"Formulā 1", gan bez lieliem panākumiem, startējis arī viņa dēls Maikls Andreti, kurš pēc dažiem gadiem plāno ienākt čempionātā ar savu komandu.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.


Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.