Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Volfs atzīstas, ka vainojis Botasu nepatiesi

"Mercedes" vadītājs Toto Volfs atzinis, ka nesen Monako F1 posmā notikusī ķibele ar Valteri Botasu ir pilnībā komandas kļūda un pats pilots pie notikušā nekādā veidā nav vainojams. Uzreiz pēc sacīkstēm viņš toreiz sacīja, ka soms pitstopa laikā apstājies nepareizi.

Tobrīd atrodoties otrajā pozīcijā un cīnoties par uzvaru, pitstopa laikā Botass bija spiests izstāties, jo iestrēga priekšējā labās puses riteņa uzgrieznis. Volfs skaidroja, ka mehāniķis gaisa pistoli esot pielicis pie uzgriežņa neatbilstošā leņķī, jo Botass apstājies ātrāk nekā tas būtu bijis jāizdara. Tagad, kad notikušais kārtīgi izpētīts, viņš atzīst, ka Botass tomēr nav bijis vainīgs, kā sākotnēji tika teiks.

"Godīgi sakot, viņš visu izdarīja precīzi," atzīst Volfs. "Viņš nepieļāva kļūdu, tā bija mūsu problēma. Man nebija taisnība, kad teicu par pāris centimetriem, jo viņš bija apstājies precīzi."

Pēc sacensībām Monako un Baku krietni uzjundījušas runas par to, ka Botass pavisam noteikti nepaliks "Mercedes" sastāvā uz nākamo sezonu. Tomēr Volfs pēdējā laikā publiski cenšas aizstāvēt somu autosportistu, arī viņa slikto rezultātu Azerbaidžānā, kad neizdevās iekļūt pat punktos, skaidrojot ar mašīnas problēmām.

"Mašīna Baku bija nekāda, un, kad tā ir šāda, pilots zaudē pārliecību," viņš saka.

Tikmēr zināms, ka Lūiss Hamiltons jau veic sarunas par jauna līguma parakstīšanu uz nākamo gadu, par ko jau ziņojām, savukārt Botass izteicies, ka šobrīd šādam solim vēl esot pāragri.

"Valteri šogad atkal vajājušas neveiksmes, kurām grūti noticēt," neslēpj Volfs. "Paskatieties kaut vai uz to, kas notika Monako. Mēs to noteikti ņemsim vērā, kad veiksim pilotu izvēli nākamajam gadam."

Izmantotie resursi:
grandpx.com

Vai Botass paliks Mercedes komandā uz 2022. gadu?

  • 28

  • 171



, 2021-06-11 11:20, pirms 3 gadiem
Gan jau Botass paliks ja Hamiltonam būs tāds noteikums iekļauts. Tāpec arī Volfs pēkšņi mainijis savas domas. Cita izskaidrojuma nav.
, 2021-06-11 14:10, pirms 3 gadiem
pūce rakstīja: Gan jau Botass paliks ja Hamiltonam būs tāds noteikums iekļauts. Tāpec arī Volfs pēkšņi mainijis savas domas. Cita izskaidrojuma nav.
Botass šogad būs sūdīgs ieroču pienesējs Hamim, netur tempu un atpaliek pa daudz.
, 2021-06-11 14:41, pirms 3 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Botass šogad būs sūdīgs ieroču pienesējs Hamim, netur tempu un atpaliek pa daudz.
Jā, bet aizvien ir pietiekams pienesums, lai cīnītos par konstruktoru kausu. Un tas ir viss, ko Mercedes no viņa vajag. Tas, protams, sevī iekļauj arī būt Top 3-4 pozīcijā, lai var spēkoties ar Red Bull arī stratēģijas ziņā. Pēdējās 2 sacīkstes nav objektīvs rādītājs, ļoti specifiskas trases tomēr.
Es domāju, ka ne tikai Hamiltonam, bet arī pašiem Mercedes nav izdevīgi Hamiltonam nolikt blakus Raselu, kurš ir izsalcis un pietiekami talantīgs, lai viņam iekostu. Gribētu, lai tā notiek, bet neticu.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.