Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "F1 pieder amerikāņiem, tāpēc tagad priekšplānā ir šovs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "F1 pieder amerikāņiem, tāpēc tagad priekšplānā ir šovs"
Foto: Motorsport.com

Lai gan piloti atzinīgi novērtējuši aizraujošās cīņas, kas norisinājās divu apļu sprintā pirms Azerbaidžānas F1 posma finiša, veterāns Sebastians Fetels brīdina, ka sacensības šādā veidā turpmāk nevajadzētu ar nolūku samākslot.

Pēc tam, kad posms Baku trasē tika pārtraukts Maksa Verstapena avārijas dēļ, tika pieņemts lēmums nevis paziņot sacīkstes par pabeigtām, bet gan noteikt atkārtotu startu, lai piloti varētu aizvadīt pēdējo cīņu divu apļu garumā. Šādi sprinti vairāk raksturīgi ASV autosportā.

"Amerikāņi ir pārņēmuši šo čempionātu, tāpēc mani tas nepavisam nepārsteidza, ka priekšplānā tiek nostādīts šovs," sacīja četrkārtējais F1 pasaules čempions Fetels, kurš šajās sacīkstēs izcīnīja otro vietu, vienu pozīciju iegūstot tieši šajos pēdējos apļos.

Tikmēr uz trešo vietu priekšpēdējā aplī pacēlās Pjērs Gaslī. Viņš par aizvadīto cīņu ir ļoti sajūsmināts.

"Man ļoti patika," saka "AlphaTauri" vienības braucējs. "Tas it kā rada tevī iekšā papildus adrenalīnu. Tajā brīdī visi ir kā no krātiņa tikko izkļuvuši lauvas. Visi cīnās par visu, cenšoties pacelties uz augšu par iespējami vairāk pozīcijām šajā īsajā brīdī. Cīņa bija ļoti saspringta un smaga, bet tajā pašā laikā arī godīga. Es tiešām to izbaudīju. Cerams, nākotnē viņi darīs tāpat."

Fetels gan nav pārliecināts, ka sacīkšu "amerikanizēšana" būtu labākais ceļš, ko iet: "Nesenajā pagātnē tā notiek arvien vairāk un vairāk, kad arvien lielāks uzsvars tiek likts uz šova radīšanu, tāpēc ceru, ka nākotnē sacīkstes patiešām būs aizraujošākas. Šīs sacīkstes bija interesantas vairāku iemeslu dēļ, taču mums jāuzmanās, lai nepadarām tās pārāk samākslotas, tādā veidā zaudējot šī čempionāta saknes."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

Vai atsākt sacīkstes uz diviem apļiem bija pareizs lēmums?

  • 100

  • 33


  -1 [+] [-]

, 2021-06-10 15:00, pirms 3 gadiem
Nu nez, iespējama sacīkšu atsākšanās un visa sajaukšana ir galvenais iemesls, kādēļ skatos Moto GP
Tas tikai sacīksti padara interesantāku neitrālam skatītājam.

     [+] [-]

, 2021-06-10 17:47, pirms 3 gadiem
Piekrītu Sebam, ka nevajadzētu pārspīlēt un aiziet absurdā, bet vismaz šobrīd šķiet, ka jaunie F1 īpašnieki ir pratuši izbalansēt šovu un klasiku.