Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens apdzen "Ferrari" pilotus un uzvar sacīkstēs Maiami

Verstapens apdzen "Ferrari" pilotus un uzvar sacīkstēs Maiami
Foto: Motorsport.com

Pirmās F1 sacensības Maiami trasē noslēgušās ar "Red Bull" pilota Maksa Verstapena uzvaru. Holandiešu pilots sacensību gaitā apdzina abus "Ferrari" braucējus, bet pēdējos apļos noturējās priekšā Šarlam Leklēram, tādā veidā sarūpējot sev otro uzvaru pēc kārtas un jau trešo šajā sezonā.

No pole position startēja Leklērs, kurš veiksmīgi noturējās vadībā, kamēr Verstapens, sacīkstes sākdams no trešās vietas, pirmo līkumu laikā aizbrauca garām Karlosam Sainsam. Aiz viņiem Serhio Peress noturēja ceturto vietu, Valteri Botass - piekto, kamēr Lūiss Hamiltons sākotnēji bija atkritis aiz Pjēra Gaslī un Fernando Alonso, taču nākamo apļu laikā no abiem atkaroja sesto pozīciju.

Cīņā par pirmajām vietām Leklērs ātri vien bija attālinājies par vairāk nekā sekundi, tāpat arī viņam aizmugurē braucošie nedaudz izretojās savā starpā. Astotajā aplī Verstapens pēkšņi bija sadeldējis līdera nelielo pārsvaru un starta taisnē veica apdzīšanu, izvirzoties pirmajā pozīcijā. Pēc šī pavērsiena viņš spēja aizbēgt un pirms pitstopiem, ko vadošie braucēji veica starp 25. un 27. apli, jau bija piecas sekundes priekšā. Pēc riepu maiņas "Red Bull" pilots bija iekrājis jau septiņu sekunžu pārsvaru.

Sinoptiķi solīja lietu, bet nokrišņi tā arī nesākās, taču par intrigu parūpējās atsevišķi braucēji. Alonso piedzīvoja sadursmi ar Gaslī, pats no tā neciešot, bet konkurenta mašīnai acīm redzami bija radušās tehniskas problēmas. Gaslī kļuva lēns un viņa spēkratu aizķēra Lando Noriss, piedzīvojot visai iespaidīgu avāriju. Trasē nācās doties drošības mašīnai.

Pa to laiku riepas vēl nebija nomainījis Džordžs Rasels, kurš startēja no otrā desmitnieka, bet tagad jau atradās piektajā vietā. Viņš varēja izmantot situāciju, lai tiktu pie svaigām riepām un iekārtojās septītajā pozīcijā. Cīņām atsākoties, kļūdījās Botass, mazliet aizskarot sienu un palaižot garām abus "Mercedes" pilotus. Rasels turklāt bija ātrāks par pieredzes bagāto un titulēto Hamiltonu, ar labākām riepām spējot komandas biedru apdzīt.

Cīņā par uzvaru Leklērs vajāja Verstapenu, taču apdzīt nespēja, kā rezultātā pērnās sezonas F1 čempions kļuva par uzvarētāju. No vadošās četrotnes otro reizi boksos bija paguvis iebraukt tikai Peress, taču sakaut Saincu nebija viņa spēkos. Vienā no epizodēm viņš mēģināja veikt apdzīšanu, taču abi gandrīz sadūrās, "Red Bull" pārstāvis nedaudz izbrauca no trases un turpinājumā vairs sāncensi apdraudēt nespēja. Sainss finišēja trešais.

Neilgi pirms sacensību beigām Miks Šūmahers piedzīvoja sadursmi ar Sebastianu Fetelu, tādā veidā zaudējot izredzes pirmo reizi karjerā izcīnīt punktus.

Tagad čempionātā divu nedēļu pārtraukums, bet jau 22. maijā Spānijā, Barselonas trasē norisināsies sezonas sestais posms.

Maiami "Grand Prix" rezultāti:

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Makss VerstapensRed Bull57 apļi
2.Šarls LeklērsFerrari+3.786
3.Karloss SainssFerrari+8.229
4.Serhio PeressRed Bull+10.638
5.Džordžs RaselsMercedes+18.582
6.Lūiss HamiltonsMercedes+21.368
7.Valteri BotassAlfa Romeo+25.073
8.Estebans OkonsAlpine+28.386
9.Fernando AlonsoAlpine+32.128
10.Alekss AlbonsWilliams+32.365
11.Daniels RikjardoMcLaren+35.902
12.Lānss StrolsAston Martin+37.026
13.Juki CunodaAlphaTauri+40.146
14.Nikolā LatifiWilliams+49.936
15.Miks ŠūmahersHaas+1:13.305
16.Kevins MagnusensHaas+1 aplis
17.Sebastians FetelsAston Martin+3 apļi
-Pjērs GaslīAlphaTauriIzstājās
-Lando NorissMcLarenIzstājās
-Guanju ŽouAlfa RomeoIzstājās

F1 kopvērtējums:

VietaPilotsKomandaUzvarasPunkti
1.Šarls LeklērsFerrari2104
2.Makss VerstapensRed Bull385
3.Serhio PeressRed Bull-66
4.Džordžs RaselsMercedes-59
5.Karloss SainssFerrari-53
6.Lūiss HamiltonsMercedes-36
7.Lando NorissMcLaren-35
8.Valteri BotassAlfa Romeo-30
9.Estebans OkonsAlpine-24
10.Kevins MagnusensHaas-15
11.Daniels RikjardoMcLaren-11
12.Juki CunodaAlphaTauri-10
13.Pjērs GaslīAlphaTauri-6
14.Sebastians FetelsAston Martin-4
15.Fernando AlonsoAlpine-4
16.Aleksandrs AlbonsWilliams-2
17.Guanju ŽouAlfa Romeo-1
VietaKomandaUzvarasPunkti
1.Ferrari2157
2.Red Bull-RBPT3151
3.Mercedes-95
4.McLaren-Mercedes-46
5.Alfa Romeo-Ferrari-31
6.Alpine-Renault-28
7.AlphaTauri-RBPT-16
8.Haas-Ferrari-15
9.Aston Martin-Mercedes-5
10.Williams-Mercedes-2

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.


, 2022-05-09 00:33, pirms 2 gadiem
Norisa manevrs izglāba gonku.
, 2022-05-09 00:35, pirms 2 gadiem
Max ir GOAT!Žēl par Mick,tuvu bija beidzot punktiem bet...
, 2022-05-09 00:38, pirms 2 gadiem
Tie jeņķi ar to savu pārspīlēšanu

Vettels tā turpinās paliks bez pilsonības

Pārējais kā jau ierasts....Gaidam lietu
, 2022-05-09 00:39, pirms 2 gadiem
Makss izdarīja to, ko viņam bija jāizdara - jātiek garām Sainsam startā, lai nepalaistu Leklēru pārāk tālu un tad tikt garām Leklēram 1v1 situācijā...
Peress gan ir loti paredzams braucējs - nevienā brīdī neradās sajūta, ka viņš tiešām spēs tikt garām Sainsam... pēc restarta pat mīkstākas un jaunākas riepas + DRS vairāku apļu garumā nebija pietiekoši, lai Peress apdraudētu Sainsu... tas viens lunge bija vairāk tāds izmisuma gājiens...
, 2022-05-09 00:39, pirms 2 gadiem
Sinoptiķi nevis sola, bet prognozē!!!!!
Slēpts komentārs: backtofire
, 2022-05-09 00:45, pirms 2 gadiem
Kārtējā supergonka TV, FIA un daudzo fanu, nu holandiešu noteikti, sapņu piepildījums.
Kārtējo reizi pierādījās, ka pat ar DRS un svaigām riepām ir tikai viena iespēja visā gonkā un citas nebūs. 10 komandas it izmetuši ap 1,5miljardi, lai brauktu kā sakabināti tramvaja vagoni. Faktiski visas šī gada gonkas glāba drošības mašīnas periodi, citādi normālā režīmā visi brauc vienādi, tikai ar brutālu lēkšanu iekšā un cerēt, ka otrs piekāpsies, būs reti apdzīšanas gājieni.
, 2022-05-09 00:48, pirms 2 gadiem
Kārtējā supergonka TV, FIA un daudzo fanu, nu holandiešu noteikti, sapņu piepildījums.
Kārtējo reizi pierādījās, ka pat ar DRS un svaigām riepām ir tikai viena iespēja visā gonkā un citas nebūs. 10 komandas it izmetuši ap 1,5miljardi, lai brauktu kā sakabināti tramvaja vagoni. Faktiski visas šī gada gonkas glāba drošības mašīnas periodi, citādi normālā režīmā visi brauc vienādi, tikai ar brutālu lēkšanu iekšā un cerēt, ka otrs piekāpsies, būs reti apdzīšanas gājieni. Šodien apdzina tikai uz otru kļūdām.
, 2022-05-09 00:48, pirms 2 gadiem
Nu tik garlaicīgi... Nebūtu safety car vispār nekas nenotiktu... Perezs nespēj, Leklērs nevar. Bet prieks ka Sainz ir atpakaļ ierindā un Ferrari krāj punktus
, 2022-05-09 00:52, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Makss izdarīja to, ko viņam bija jāizdara - jātiek garām Sainsam startā, lai nepalaistu Leklēru pārāk tālu un tad tikt garām Leklēram 1v1 situācijā...
Peress gan ir loti paredzams braucējs - nevienā brīdī neradās sajūta, ka viņš tiešām spēs tikt garām Sainsam... pēc restarta pat mīkstākas un jaunākas riepas + DRS vairāku apļu garumā nebija pietiekoši, lai Peress apdraudētu Sainsu... tas viens lunge bija vairāk tāds izmisuma gājiens...
Tu ar Ziemeļkorejas komentētājiem skatījies vai? Checo bija problēmas ar dzinēju, ~25zs jaudas zudums. Un šitādi lašaras pēc tam komentē, cik viens braucējs ir labs vai slikts.
, 2022-05-09 00:53, pirms 2 gadiem
optimuss rakstīja: Tu ar Ziemeļkorejas komentētājiem skatījies vai? Checo bija problēmas ar dzinēju, ~25zs jaudas zudums. Un šitādi lašaras pēc tam komentē, cik viens braucējs ir labs vai slikts.
Pietam interesanti, Čeko saka, man krīt jauda zaudēju 3 sekundes taisnē, komanda: "Viss ok, viss strādā" episki , ja nebūtu problēmas ar motoru, viņš nodzītu gan Sainzu, gan Leklēru.
, 2022-05-09 00:58, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Kā jau teicu RBR par uzvaru nav jāuztraucās, absolūti ātrākā mašīna 3-5 desmitdaļas ir pārāk daudz, visu sacīksti kruizā, nav jāuztraucās nokaut riepas, vnk brauc kontrolē, kad vaig apdzen/atraujies. Svara ziņā RBR ir vēl 0,3-0,4 sekundes handikaps, skatoties Ferrari stratēģiju visā - maksima iet uz savu pirmo titulu.

Ferrari - nevelti šī komanda pat ar ātrāku mašīnu kā komanda + Fetels zaudēja titulu meršiem, kurš jau bija ferrari rokās.

Nevienā posmā nav ideāli piti, atkal 1s un attiecīgi 2,5s pakāstas pitos, nu lai pārpērk Williams mehāniķus, ja ferrarī tādi bremzes strādā, kauns, šķiet zagļi ātrāk riepas nomontētu nekā ferrari mehāniķi.

Un tagad ferrari - stratēģija, hm mūs RBR vislaik apsteidz taisnēs, mums ir laba mehāniskā saķere, jĀĀĀĀ tāpēc regulējam vēl vairāk piespiedējspēka, riepas kauja vairāk un taisnēs nefiga nevarm izdarīt (stratēģija nestrādā jau kuro posmu, da nekas GO MAJAMĪ atkal. VNK trūkst vārdu, zin, ka tieši taisnēs viņus apspēlē, nē vēl regulējam tā. Pirmajos posmos ferrari saudzēja riepas, ok uzlaboja mehānisko saķeri, tās sāka ātrāk silt, kaaaapēc vēl ņem un regulē lai tā snokaujās vispār.

Lai Ferrari fanipiedod, ja nākošajos divos posmos nav uzvaru, titulu jāizmirst un nākošgad ar RBR drīzāk sitīsies merši nekā ferrari, nu nemācās no kļūdām šī komanda. Steidzami jāveic mašīnas uzlabojumi, jo citādāk viss the end.

Gasly notika kkas līdzīgs kā maksimai, tāpēc kopā ar Norisu sasitās.

Merši malači, žēl Hmailtona, nu katrā posmā visu izjauc SC sviests, bet nu Rusells ir veiksminieks, jau kuro reizi drošībene šo paglābj.

Atsevišķa uzslava Botasam, malacis, lai neteiktu vairāk.

Kopumā pārsteidza - ka sacīskte bija tik garlaicīga.

Vēl viena problēma, ja FIA gribēja interesantas sacīkstes, tad bija jāatstāj tas pats riepu pirncips , kas iepriekš, tiki ar sarkanajām riepām finālā, startē ar tām, tagad visi uzliek svaigas und ragā, būtu stabili divi trīs piti, tagad principā ar vienu pietika, FIA ir talants ar vienu gājienu veikt soli uz priekšu, ar nākošo divus atpakaļ.

Meršiem tāpat darba daudz, atpalicība liela.
Nu šaubos par to ātrāko mašīnu, viņiem Max ātrums lielāks jā... Ferrari ātrāki likumos un labāk bremzēt var. Ja zaudē to ātrumu, ja bēdīgi skatīties uz 0.7 sekundēm, bet drīzāk te ir trases specifika, daudz garu ātru likumu, garas taisnes, RB zirgā, nav taišņu Ferrari uzreiz sāk atgūties.
, 2022-05-09 01:02, pirms 2 gadiem
optimuss rakstīja: Tu ar Ziemeļkorejas komentētājiem skatījies vai? Checo bija problēmas ar dzinēju, ~25zs jaudas zudums. Un šitādi lašaras pēc tam komentē, cik viens braucējs ir labs vai slikts.
Es zinu, ka bija problēmas, bet (ja neskaita to brīdi kad viņš zaudēja vairākas sekundes) turēt līdzi Sainsam taču viņš spēja. Bet apdzīt nespēja (arī pirms jaudas zuduma).
Un es to ne tikai par šo sacīksti teicu - Peress nav bijis konkurents Sainsam visu šo sezonu... un arī pagājušajā sezonā nebija konkurēt spējīgs pret viņa tiešo konkurentu Botasu...
, 2022-05-09 01:02, pirms 2 gadiem
Es visu skaidri izklāstīju kur ir atšķirība. Jau kuro posmu tieši apspēlē ferrari taisnēs, ferrari jau tā jaudas ir mazāk, viņiem mehāniskā saķere labāka, bet viņi regulē uz līkumiem, taču kā redzam visur, kur viņi tā regulē ir zaudējumi BEZ iespējas atspēlēties, pie tam, kad vajag maksima atspēlējas, viņš turēja 1-1,5 distanci saudzējot riepas, kā Leklēram sākās problēmas, momentā bez grūtībām apsteidza, atrāvās. Tas pats pēc SC.

Ja mašīnas būtu vienādā ātrumā maksima neatrautos pa 7 sekundēm. Bremzēšana abiem ir praktiski vienāda, nedaudz vēlāk bremzē ferrari dēļ regulējuma, taču kopumā zaudējums. Arī pēc drošībenes, kad sākās DRS vis maksima iespieda grīdā un Lekleram nebija cerību!
, 2022-05-09 01:05, pirms 2 gadiem
Kamēr ātrie puiši dalīja augstās vietas, es pārsvarā sekoju Mika pace. Pēdējos treniņos un kvalī izskatījās arvien labāk, jau nopriecājos ar nākšanu klāt K-Magam, labs starts, stabils turpinājums (Haasam interesanta apmainīšanās ar vietām) un še tev, pietrūka tik maz
Par Maksi prieks, lai tik audzē pārliecību. Vienu brīdi gandrīz apskrējās sirds par Peresu, šoreiz 4.vieta ir "zīle rokā".
, 2022-05-09 01:08, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Pietam interesanti, Čeko saka, man krīt jauda zaudēju 3 sekundes taisnē, komanda: "Viss ok, viss strādā" episki , ja nebūtu problēmas ar motoru, viņš nodzītu gan Sainzu, gan Leklēru.
Par šo nobrīnījos. Vai tad komandai nav LIVE datu? Vai arī visi seko tikai Maksim. Konstruktoru kauss nenopelnās ar vienu pilotu.
, 2022-05-09 01:15, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Par šo nobrīnījos. Vai tad komandai nav LIVE datu? Vai arī visi seko tikai Maksim. Konstruktoru kauss nenopelnās ar vienu pilotu.
Redz kā ir uz mašīnām ir sensori, devēji, kas dod signālu par tehniku, hidraulikas darbu, motora darbu u.t.t. tīri teorētiski tas var būt sabojājies un tādā gadījumā tie var neuzrādīt signālu jeb nerādīt izmaiņas, vai tas tā bija šeit grūti teikt, iespējams, jo viņam lika cik saprotu izmainīt dzinēja režīmu , ja pareiz sapratu kas ietekmē jaudu, apgriezienus un atsaucību, tātad iespējams bija aizgājis pa pieskari kāds konkrēts režīms, taču izmainot to Čeko ātrumu mazliet atguva, bet ne pietiekoši jeb pareizāk viņam mazliet trūka gala jaudas un pāatrinājums, tāpēc visticamāk dzinēju pārslēdza saudzējošā režīmā.
, 2022-05-09 01:23, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Redz kā ir uz mašīnām ir sensori, devēji, kas dod signālu par tehniku, hidraulikas darbu, motora darbu u.t.t. tīri teorētiski tas var būt sabojājies un tādā gadījumā tie var neuzrādīt signālu jeb nerādīt izmaiņas, vai tas tā bija šeit grūti teikt, iespējams, jo viņam lika cik saprotu izmainīt dzinēja režīmu , ja pareiz sapratu kas ietekmē jaudu, apgriezienus un atsaucību, tātad iespējams bija aizgājis pa pieskari kāds konkrēts režīms, taču izmainot to Čeko ātrumu mazliet atguva, bet ne pietiekoši jeb pareizāk viņam mazliet trūka gala jaudas un pāatrinājums, tāpēc visticamāk dzinēju pārslēdza saudzējošā režīmā.
Bet attieksme? Pilots neziņotu par problēmu, ja tādas nebūtu, buļļi laikam neuzticas Peresa vērtējumam. Būtu kaut teikuši - vēl neredzam, pārbaudīsim ...
, 2022-05-09 01:31, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Bet attieksme? Pilots neziņotu par problēmu, ja tādas nebūtu, buļļi laikam neuzticas Peresa vērtējumam. Būtu kaut teikuši - vēl neredzam, pārbaudīsim ...
Nu, ja tā paskatās, būsim reāli tas Tevi pārsteidz? atbilde Čeko bija momentāla, protams, bļautu maksima, tur visi stresotu kā pie pastardienas , tas tiesa. Jāsaprot, ka buļļiem ir tikai viens pilots, uz kuru strādā, kurš ir prioritāte. Komanda ļoti ātri var kādu braucēju padarīt nejauši mazliet lēnāku .

Nu re taisnības labad jāteic, merši arī Hamim pēc saskares ar Alonso teica viss ok neko neuzrāda rādītāji, lai gan Hamis vēl ilgi juta diskomfortu, piloti tāpat vien neziņo par problēmām.
, 2022-05-09 01:47, pirms 2 gadiem
ne cheko, ne sains nav maxa/leclera līmenī, tas bija skaidri redzams. Mašīnas ir +/- vienādas ferrari un red bull, nevajag runāt te par 0.5 sec aplī - smieklīgi jāsaprot, ka šobrīd Max ir labāks par Lecleru, tas arī viss
, 2022-05-09 02:03, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Nu, ja tā paskatās, būsim reāli tas Tevi pārsteidz? atbilde Čeko bija momentāla, protams, bļautu maksima, tur visi stresotu kā pie pastardienas , tas tiesa. Jāsaprot, ka buļļiem ir tikai viens pilots, uz kuru strādā, kurš ir prioritāte. Komanda ļoti ātri var kādu braucēju padarīt nejauši mazliet lēnāku .

Nu re taisnības labad jāteic, merši arī Hamim pēc saskares ar Alonso teica viss ok neko neuzrāda rādītāji, lai gan Hamis vēl ilgi juta diskomfortu, piloti tāpat vien neziņo par problēmām.
Protams, tas nav pārsteigums vispārīgi, drīzāk šāda attieksme pašreizējā kontekstā pēc trim DNFs. Buļļi arī ir baigie naži uz visādām fiksām stratēģiju maiņām, tā ka ātrums un pieeja datiem viņiem ir. Un prioritātei šoreiz viss bija kārtībā, vairāk par 26 punktiem tāpat nevarēja dabūt, bet, lūk, Peresa iespējamās problēmas varēja rezultēties ar cik tur punktu zaudējumu komandai (es gan esmu baigā kalkulētāja uz visādiem scenārijiem un dažādiem punktu potenciāliem ieguvumiem/zaudējumiem). Tāpēc jā, pārsteidz tāda vieglprātība.

Vēl viens skaidrojums var būt, ka dati mūsdienās esot Dieva vietā un cilvēka vērtējums/viedoklis varot būt neprecīzs.
, 2022-05-09 02:21, pirms 2 gadiem
kungs rakstīja: ne cheko, ne sains nav maxa/leclera līmenī, tas bija skaidri redzams. Mašīnas ir +/- vienādas ferrari un red bull, nevajag runāt te par 0.5 sec aplī - smieklīgi jāsaprot, ka šobrīd Max ir labāks par Lecleru, tas arī viss
Tu nu gan sapņotājs
, 2022-05-09 08:55, pirms 2 gadiem
Visi te tik gudri runā par Perezu...Viņam bija -26 zirgi,laikam slikti sacīksti skatijāties...Un radio pārrunas neklausijāties,kur par to teica...Tur arī rezultāts...Tiem 26 zirgiem ir nozīme šādā trasē...
Pati sacīkste bija garlaicīga...Lando izglāba sacīksti...Un uz podestu tas brauciens nokaitināja...
, 2022-05-09 09:07, pirms 2 gadiem
Pirms sezonas sākuma visi eksperti rakstīja, ka Ferarri esot jaudīgākais dzinējs. Cik saprotu, tad uz šo posmu komandas, kas izmanto Ferrari motorus saņēma dzinējus ar vēl uzlabotu jaudu. Kur tad ir tā jauda? Uz doto momentu Ferrari izskatās švaki uz RB fona. Skatoties uz RB ātrumu taisnēs, Ferrari ar visu DRS nemaz netiek klāt, kur nu vēl runāt par apdzīšanu. Nebūtu RB tehniskās problēmas, sezonas vidu jau varētu kronēt čempionu.
Piekrītu, pagaidām Rusells tiešām izskatās pēc veiksminieka.
, 2022-05-09 10:43, pirms 2 gadiem
Principā man joprojām ir viens konkrēts ieteikums Hemiltonam - ar steigu sākt ēst GAĻU! Vegānisms pazemina koncentrēšanās spējas un ietekmē mentālo veselību. Nu nemācās cilvēki!
, 2022-05-09 11:07, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Principā man joprojām ir viens konkrēts ieteikums Hemiltonam - ar steigu sākt ēst GAĻU! Vegānisms pazemina koncentrēšanās spējas un ietekmē mentālo veselību. Nu nemācās cilvēki!
Iepriekšējos čempionu titulus arī vegānisms traucēja izcīnīt?
, 2022-05-09 11:31, pirms 2 gadiem
Žēl par Valteri kļūdiņu, kas maksāja 2 pozīcijas.
Cik ilgi sauksiet Raselu par veiksminieku? Kas traucē pārējiem izmantot viņa komandas stratēģiju sagaidīt negadījumu un sekojošo drošības mašīnu trasē? Un ja tas būtu tik viegli, sataupīt riepas utt..
Un tad vēl piebilde dažam labam, kas sevi dēvē par F1 fanu. Ko Verstapens tādu personīgu ir nodarījis, ka viņa vārds tā jāķēmo? Varbūt laiks pieaugt un tikt pāri saviem kompleksiem?
, 2022-05-09 11:53, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Iepriekšējos čempionu titulus arī vegānisms traucēja izcīnīt?
Vēgānisms smadzenes ietekmē pakāpeniski. 2017.gads...tātad jau 5 gadi. Kā reize tas slieksnis, kad lielāka vegānu daļa sāk izjust nopietnākas veselības problēmas. 5-6 gadi parasti.
, 2022-05-09 11:58, pirms 2 gadiem
F1ksais rakstīja: Un tad vēl piebilde dažam labam, kas sevi dēvē par F1 fanu. Ko Verstapens tādu personīgu ir nodarījis, ka viņa vārds tā jāķēmo? Varbūt laiks pieaugt un tikt pāri saviem kompleksiem?
Atcerēsimies arī "Feteļu". Tie ir cilvēka personīgie kompleksi, kas liek izķēmot citu cilvēku vārdus. Bieža parādība slāvu izcelsmes cilvēku vidū, īpaši to, kuri regulāri skatās Kremļa miskastes TV.
, 2022-05-09 12:39, pirms 2 gadiem
F1ksais rakstīja: Žēl par Valteri kļūdiņu, kas maksāja 2 pozīcijas.
Cik ilgi sauksiet Raselu par veiksminieku? Kas traucē pārējiem izmantot viņa komandas stratēģiju sagaidīt negadījumu un sekojošo drošības mašīnu trasē? Un ja tas būtu tik viegli, sataupīt riepas utt..
Un tad vēl piebilde dažam labam, kas sevi dēvē par F1 fanu. Ko Verstapens tādu personīgu ir nodarījis, ka viņa vārds tā jāķēmo? Varbūt laiks pieaugt un tikt pāri saviem kompleksiem?
Varu piekrist visam, ko sacīji.
Papildus, daži nespēj pieņemt realitāti, tādēļ velk līdzi žulti.

Viena baigi laba fīča: nospiest pogu "IGNORĒT". Komentāru sadaļa kļūst lasāma un toksiskie komentāri nerādās!
, 2022-05-09 15:10, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Vēgānisms smadzenes ietekmē pakāpeniski. 2017.gads...tātad jau 5 gadi. Kā reize tas slieksnis, kad lielāka vegānu daļa sāk izjust nopietnākas veselības problēmas. 5-6 gadi parasti.

No sērijas: iepotēsi vakcīnu - atstiepsi pēdas! Nē, tomēr pēc otrās potes... Nu, pēc 3 točna... Nē, nu pēc 5 gadiem redzēsiet! Kad no vecuma atstieps pe'das 80 gadu vecumā tad varēs bļaut - Es tak teicu, ka no vakcīnas atstieps kātus

Davaj zinātnisko darbu linkus par tiem 5 gadiem, ja nē, tad ķiploku grauzdiņu paka man!
, 2022-05-09 15:13, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja:
No sērijas: iepotēsi vakcīnu - atstiepsi pēdas! Nē, tomēr pēc otrās potes... Nu, pēc 3 točna... Nē, nu pēc 5 gadiem redzēsiet! Kad no vecuma atstieps pe'das 80 gadu vecumā tad varēs bļaut - Es tak teicu, ka no vakcīnas atstieps kātus
Jā, tas ir vegānu diskurss sarkanās gaļas sakarā - pilnīgi precīzi
, 2022-05-09 15:27, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Davaj zinātnisko darbu linkus par tiem 5 gadiem, ja nē, tad ķiploku grauzdiņu paka man!
https://www.sciencealert.com/new-st...

Es dienā izlasu vismaz 5 zinātniskus un populārzinātniskus rakstus/pētījumus. Par mentālo pusi labāk spēs pastāstīt psihiatre Georgia Ede. Domāju, ka šī ir ļoti aktuāla tēma, jo vegānu nezinātniskajiem mītiem kājas aug no 7.dienas adventistu kustības 19.gadsimtā. Tieši tāpēc "plant-based" "zinātnieki" ir visīstākie "ķiršu lasītāji", jo viņi meklē jebkuru pētījumu, kas pamato viņu reliģiskās dogmas, bet ignorē pārējo zinātni. Principā fanātisks vegāns ne ar ko neatšķiras no antivaksera. Nē, antivakseru vidū pat ir dažs labs kritiskāk domājošs cilvēks, kas tiešām ir šokējoši.
, 2022-05-09 15:34, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: https://www.sciencealert.com/new-st...

Es dienā izlasu vismaz 5 zinātniskus un populārzinātniskus rakstus/pētījumus. Par mentālo pusi labāk spēs pastāstīt psihiatre Georgia Ede. Domāju, ka šī ir ļoti aktuāla tēma, jo vegānu nezinātniskajiem mītiem kājas aug no 7.dienas adventistu kustības 19.gadsimtā. Tieši tāpēc "plant-based" "zinātnieki" ir visīstākie "ķiršu lasītāji", jo viņi meklē jebkuru pētījumu, kas pamato viņu reliģiskās dogmas, bet ignorē pārējo zinātni. Principā fanātisks vegāns ne ar ko neatšķiras no antivaksera. Nē, antivakseru vidū pat ir dažs labs kritiskāk domājošs cilvēks, kas tiešām ir šokējoši.
Pag, kāpēc tu man linko rakstu, kur runā par to cik daudz vegānu atgriežas pie gaļas ēšanas??? Es tev prasīju par tām smadzeņu problēmām pēc 5 gadiem Es tak neko nesaku par k-kādiem vegānu mītiem, nenovirzies no tēmas čalīt.
, 2022-05-09 15:54, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pag, kāpēc tu man linko rakstu, kur runā par to cik daudz vegānu atgriežas pie gaļas ēšanas??? Es tev prasīju par tām smadzeņu problēmām pēc 5 gadiem Es tak neko nesaku par k-kādiem vegānu mītiem, nenovirzies no tēmas čalīt.
Tur jau tā lieta, ka galvenais iemesls, kāpēc atgriežas pie gaļas, ir dēļ veselības problēmām. Un tas parasti notiek laika posmā līdz 5 gadiem. Kas attiecas tieši uz mentālām atšķirībām, tad lūdzu. Un pie reizes vari paklausīties Georgia Ede atziņas. Lai veicas!

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/346...

Un te vienkārši labs un detalizēts raksts Ņem par labu:
https://www.psychologytoday.com/us/...
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.