Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Hamiltons par 100. uzvaru kvalifikācijā: ''Nevaru tam noticēt. Esmu sajūsmā!''

Hamiltons par 100. uzvaru kvalifikācijā: ''Nevaru tam noticēt. Esmu sajūsmā!''
Lūiss Hamiltons. Foto: AFP/Scanpix

''Mercedes'' F1 komandas pilots Lūiss Hamiltons pēc 100. uzvaras kvalifikācijā, kuru šodien sportists izcīnīja Spānijas GP, pauda, ka ir sajūsmā par izcīnīto panākumu un nekad nav iedomājies, ka to spēs izdarīt.

Šodien Spānijas GP kvalifikācijā 100. pole position izcīnīja ''Mercedes'' pilots un septiņkārtējais čempions Lūiss Hamiltons. Brits kļuva par pirmo pilotu F1 vēsturē, kurš izcīnījis 100 uzvaras kvalifikācijā. Spānijas GP kā otrais uzsāks ''Red Bull'' līderis Makss Verstapens, kamēr no trešās Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass.

''Trešā sesija bija ļoti spēcīga. Esam bijuši labi visu nedēļas nogali. Izmainīju pāris lietas formulā. Biju noraizējies, vai tās dos rezultātus. Vienmēr vēlies veikt kādus uzlabojumus, taču vienmēr ir risks, vai izdosies. Visu laiku centos uzlabot savu ātrumu,'' pēc uzvaras kvalifikācijā pauda Hamiltons.

Brits šo uzvaru salīdzināja ar savu pirmo uzvaru kvalifikācijā, kuru Hamiltons izcīnīja 2007. gada čempionātā Kanādas GP. ''Nevaru noticēt, ka esmu izcīnījis 100. uzvaru. Jāizsaka pateicība visiem, kuri strādā garāžā un padara formulu labāku. Strādāt ar viņiem ir bijis lieliski. Kurš būtu domājis, ka sasniegšu 100 kvalifikācijas uzvaras pēc tam, kad pārcēlos uz ''Mercedes'' 2012. gadā? Esmu sajūsmā!''


, 2021-05-09 02:15, pirms 3 gadiem
Nu varonis! Aizej uz citu komandu un parādi,ko vari ar citām formulām!
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.