Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Horners: "Rikjardo brauca pie mums, bet tad paņēma un izdarīja kaut ko stulbu"

Horners: "Rikjardo brauca pie mums, bet tad paņēma un izdarīja kaut ko stulbu"
Daniels Rikjardo un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Kristians Horners izteicies, ka Daniela Rikjardo lēmums pirms vairākiem gadiem aiziet no "Red Bull" komandas, bija "kaut kas stulbs". Tāpat viņš saka, ka austrāliešu pilota atgriešanās vienībā palīdzēs viņam atgūt baudu būt "Formulā 1".

Tieši ar "Red Bull" programmas palīdzību Rikjardo nokļuva F1 pasaules čempionātā, pirmās sezonas pavadot HRT un "Toro Rosso" komandās. "Red Bull" vienībā sportists startēja no 2014. līdz 2018. gadam, tās rindās izcīnot arī pirmās septiņas uzvaras. Sapratis, ka nespēj iesaistīties cīņā par titulu, Rikjardo izlēma pāriet uz "Renault", kur pavadīja neveiksmīgas divas sezonas, bet pēc tam divus gadus brauca "McLaren".

"Daniels mums pievienojās vēl būdams pusaudzis," stāsta Horners. "Kopā ar mums viņš guva šādus tādus panākumus, bet tad paņēma un izdarīja kaut ko stulbu, startējot pāris citās komandās, un tas nenostrādāja."

Nākamgad Rikjardo atgriezīsies "Red Bull" komandā kā testpilots - viņa pienākumos ietilps darbs simulatorā, testi un mārketinga aktivitātes. Komandas vadītājs uzskata, ka atgriešanās "Red Bull" paspārnē pilotam palīdzēs atgūt mīlestību pret F1.

"Daniels ir varena personība ar lielu raksturu," saka Horners. "Jutām, ka tas būs pareizais solis, pieņemt viņu atpakaļ komandā. Protams, arī no mārketinga viedokļa - viņam ir lielākais smaids "Formulā 1". Danielam tā būs iespēja aizraujoši pavadīt laiku un no jauna atklāt baudu, ko sniedz būšana par F1 pilotu, nevis piedzīvot pastāvīgu stresu, kā tas bijis pēdējos pāris gadus."

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...


, 2022-12-08 12:15, pirms gada
Kaut ko tik stulbu WRC savulaik izdarīja Ots Tanaks, pametot Toyota un pārejot uz Hyundai
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.